2020 is een bijzonder jaar voor Q-lite

2020 is een bijzonder jaar voor Q-lite

2020 is een echt schakeljaar voor Q-lite. Niet alleen viert Q-lite haar 30-jarig bestaan, het verdubbelt ook in omvang door een overname, lanceert nieuwe totaaloplossingen en komt naar buiten met een vernieuwde bedrijfsvisie.

Q-lite werd in 1990 opgericht en breidde in 2008, na jaren van sterke groei, uit met een nieuwe  fabriek te Baarle-Hertog/Nassau. In deze fabriek  worden de LED- en LCD displays ontworpen en geproduceerd. Ook de software wordt grotendeels in eigen huis ontwikkeld.

Focus

Met 4 vestigingen in de Benelux en enkele sterke partners in Frankrijk en Duitsland, ligt de focus van Q-lite op West-Europa. De voorbije jaren transformeerde Q-lite van louter fabrikant naar een leverancier voor totaaloplossingen voor displayoplossingen voor binnen en buiten. Dit doen ze samen met een ruim aanbod aan partners, zoals system integrators.

Een mooi voorbeeld van een indoorinstallatie op maat is ‘The Hub’, een project in opdracht van de THE US ARMY. In de recreatieve ruimtes werden door Q-lite meerdere schermen op maat geïnstalleerd. Één groot scherm met een beeldresolutie van bijna 4K wordt gebruikt als bioscoopscherm. Dit scherm kan vanuit verschillende bronnen tegelijk content tonen en hangt met een compacte constructie tegen de achterwand, zonder deze te belasten.

Overname

Begin 2020 nam Q-lite concullega Ledyears over. Q-lite was reeds sterk in oplossingen voor de Reclame- en Retailmarkt. Als specialist in de Mobility- en Sportmarkt is Ledyears een goede aanvulling op Q-lite. Door de overnamen telt Q-lite nu meer dan 100 werknemers.

Toekomst

Sinds 1 juli jongstleden zijn beide bedrijven verder gegaan onder dezelfde merknaam: Q-lite. Om de merknaam Q-lite nog eens extra in de verf te zetten heeft het bedrijf een volledige rebrand ondergaan met een nieuw logo, credo en website meer info: https://www.q-lite.com/nl/blog/ledyears-wordt-q-lite-all-eyes-on-rebranding/

Lees voortgang

Delen met anderen