AB Sound creëert grote entree bij Euromillions Cup Finals met CHAUVET Professional

AB Sound creëert grote entree bij Euromillions Cup Finals met CHAUVET Professional

De finale van de Euromillions Cup werd aangekondigd als ‘het grootste volleybalfeest van het jaar’ in februari 2020. Dat was een behoorlijke claim, maar zeker geen loze. Het volleybal is in België enorm in opkomst sinds het land in 2013 de Europese titel bij de mannen won.

Met de altijd aanwezige dreiging van het coronavirus werd de Euromillions Cup Finals van het Sportpaleis verplaatst naar de veel kleinere Lotto Arena, zonder dat fans werden toegelaten. Omdat ze hun favoriete volleyballers niet persoonlijk konden zien spelen, moesten fans tevreden zijn met het bekijken van de finale via livestream-uitzendingen.

Verlichtingsdisplay

Het was misschien geen ‘feest’, maar de uitzending van de Euromillions Cup Finals begon op een opwindende, feestelijke manier, dankzij een dynamische pixel-mapped verlichtingsdisplay gemaakt door AB Sound met de CHAUVET Professional ÉPIX Flex 20 en ÉPIX Flex Rijd, samen met de COLORado 1-Quad Zoom Tour en rookmachines.

Het door AB Sound gecreëerde display veranderde de tunnel die naar de arena leidde in een pulserende cilinder van licht en sfeer. Volleyballers die door dit buisvormige panorama renden, straalden in hun teamkleuren. Het was een scène die niet alleen spelers opbeurde, maar ook de fans die naar de uitzending keken. 

Mooie entree

“De spelers de entree geven die ze verdienden, was erg verheugend”, aldus Bart Aelbrecht van AB Sound. “Dit betekende veel voor iedereen, zeker in deze moeilijke tijden. We waren blij om samen te werken met Heat International en Kris Schoeters als onze partner in sportentertainment voor dit opbeurende project.”

AB Sound gebruikte 25 van de 5 meter lange ÉPIX Flex 20-strips om de tunneldisplay te creëren. Deze stroken zijn in een op maat gemaakt alu-profiel geplaatst om de uitstraling van een rechte lijn te krijgen. Bij elke uitgang is één ÉPIX Flex Drive gebruikt. Het hele systeem werd aangedreven via ArtNet. Voor mist werd een verzameling van vier sferen gebruikt. Hun output werd benadrukt door acht COLORado 1 Quad Zoom Tour-armaturen, twee per rookmachine.

Flexibele strips

Aelbrecht crediteert de flexibele RGB LED-strips met het helpen van zijn team bij het creëren van de opvallende display, zelfs tijdens het werken binnen pandemiegerelateerde sociale afstands- en budgettaire beperkingen. “De flexibele strips waren zeer effectief en handig gezien de omstandigheden waarin we werkten”, zei hij. “Met normale stijve stroken zouden we veel steigers nodig hebben gehad om ze op te houden. We hadden ook 120 armaturen moeten gebruiken in plaats van de 24, wat een veel langere opbouwtijd zou hebben betekend.”

In de huidige omgeving dreigen de vraagstukken rond budgetten en tijd groter dan ooit, constateert Aelbrecht. Dit creëert zeker zijn eigen speciale uitdagingen, maar totdat de lockdown eindigt, zal hij doorgaan met het ‘grootste volleybalfeest’ en andere leuke evenementen in virtuele ruimte te brengen waar iedereen van kan genieten. 

Lees voortgang

Delen met anderen