Adam Hall’s nieuwe Integrated Systems Business Unit, speciaal voor projecten!

Adam Hall’s nieuwe Integrated Systems Business Unit, speciaal voor projecten!

AV&Stage was verheugd de lancering van Adam Hall’s nieuwe Integrated Systems Business Unit te kunnen bespreken met Gabriel Alonos Calvillo, Adam Hall’s Product Manager voor Integrated Systems. Toen de gelegenheid zich voordeed, konden we het niet laten om wat achtergrondinformatie te krijgen over de nieuwe Questra beheersoftware.

Tekst: Ward Maas

Allereerst, Gabriel, kun je iets vertellen over je achtergrond?

“Ik heb een technische achtergrond en ben een aantal jaren brand- en productmanager geweest bij verschillende bedrijven in Spanje. Ik kwam bij Adam Hall aan het einde van 2016, toen het bedrijf zich meer wilde richten op deze geïntegreerde systeemportfolio en AV-integratie. We begonnen met het ontwikkelen van het volledige productportfolio dat nodig was. Op dat moment waren we het bedrijf aan het voorbereiden op deze nieuwe business unit aanpak. De R&D-afdeling was al bezig met het bekijken van nieuwe fabrieken en het selecteren van de juiste partners die dit soort geïntegreerde systeemproducten konden begrijpen. We definieerden een portfolio en een roadmap van alle producten die we in de toekomst wilden hebben.”

Adam Hall had al enkele producten die in deze markten werden verkocht, zoals de Curve 500?

“Ja, dat klopt. Maar je moet het bekijken vanuit het oogpunt van de klant. Zij hadden meer nodig. We waren meer productgericht dan klant-/projectgericht. Voor typische installatieprojecten heb je meer nodig dan alleen de producten van de Adam Hall merken zoals LDSystems, Palmer, Cameo, Gravity of Defender. Dus we onderkenden deze behoefte en begonnen ons voor te bereiden op deze nieuwe situatie.
Het belangrijkste doel in het begin was om de typische producten die je gebruikt in je dagelijkse werk af te dekken. Niet te beginnen met de super complexe, maar wel de essentiële producten zoals outdoor luidsprekers, mixers, 100 volt versterkers. Tegelijkertijd bouwden we aan de technische platforms en kennis voor toekomstige producten en projecten die ontwikkeld moesten worden.
In mijn vorige banen als distributeur van andere merken realiseerde ik me dat er in een geïntegreerd systeem of een AV-installatie een aantal kenmerken is dat erg belangrijk is. Elke keer dat je een product uitbrengt, moet het ijzersterk en betrouwbaar zijn. De prestaties moeten goed zijn en natuurlijk moet de gebruikersinterface gemakkelijk te begrijpen zijn. Maar nogmaals, dat is het halve werk. Want de klant heeft meer ondersteuning nodig.”

Betekent dit dat Integrated Systems van Adam Hall projecten aankan?

“Het gaat inderdaad niet alleen om het verkopen van een product met één functie, het gaat om de complete oplossing. Daarom was het belangrijk om field application engineers toe te voegen aan deze business unit. Want zij zijn heel belangrijk om die projectondersteuning te bieden. Dat is min of meer de reden of het idee achter deze speciale business unit.
Je hebt een betere aanpak met toegewijde verkoop en ondersteuning. We bieden advies en ondersteuning in elke fase van een project, van aanbesteding tot systeemontwerp tot training en inbedrijfstelling. Je hebt het echt nodig, want met de hoeveelheid producten die we produceren, kun je niet echt goede resultaten behalen als je je niet concentreert.”

Hoe werkt dit voor een klant?


“Normaal gesproken springt een klant van merk naar merk om alle producten te vinden die hij nodig heeft. Nu kunnen we helpen vanuit een projectperspectief, niet alleen met de producten, maar ook met advies en ondersteuning. Het is heel logisch om een speciaal team voor geïntegreerde systemen te hebben om onze klanten te ondersteunen. Met deze nieuwe divisie zijn we veel zichtbaarder voor onze klanten. Ze kunnen gemakkelijk begrijpen dat we hen de ondersteuning kunnen geven die ze nodig hebben. We hebben nu toegewijde buitendienstingenieurs, toegewijde verkopers en distributeurs die goed voorbereid zijn om betere ondersteuning en hulp te bieden. In het Verenigd Koninkrijk hebben we bijvoorbeeld onlangs twee extra mensen aangenomen die zich met dit nieuwe gebied bezighouden. We groeien in elk land, dus we voegen mensen toe aan deze afdelingen. We hebben kantoren in Barcelona, New Jersey en Singapore. Het vereist een specifieke mentaliteit omdat het gaat om totaaloplossingen, het gaat om praten met klanten met specifieke behoeften. Je moet ze begrijpen.”

Heeft deze projectaanpak ook invloed op de productontwikkeling? Ontwikkelen jullie producten nu anders?

“Met de Adam Hall Group heb je verschillende voordelen. Je hebt verschillende merken en middelen indien nodig en belangrijk, verschillende platforms. Als je eenmaal platforms hebt gecreëerd, kun je ze hergebruiken tussen de verschillende merken. En omdat productontwikkeling plaatsvindt op ons hoofdkantoor in Neu Anspach, Duitsland, is het gemakkelijk om merkoverschrijdende platforms te ontwikkelen. Een goed voorbeeld hiervan is onze Questra managementsoftware.”

Wat is het idee achter Questra?

“Simpel gezegd geeft Questra je eenvoudig toegang tot alle apparaatinstellingen en parameters, inclusief DSP routing en controle. Er zijn Questra-gebruikers met verschillende behoeften. Als systeemintegrator wil je alles kunnen bedienen. Een eindgebruiker heeft niet alle vrijheidsgraden nodig, die wil gewoon kunnen regelen wat hij moet regelen.
Questra kan audionetwerken van elke grootte configureren en alle apparaten beheren vanuit één toepassingsplan. Je kan zelfs eindgebruikersinterfaces maken om te demonstreren aan klanten voordat ze kopen. Voor een project kun je je offline configuratie uploaden naar alle online apparaten op het netwerk, de project- en apparaatinstellingen aanpassen en klaar is kees.
Een van de gebruikers is natuurlijk de eindgebruiker. Hij is de dagelijkse operator. Voor hem is het een eenvoudig te gebruiken systeem zonder mogelijkheid tot misbruik, het werk van de expert is goed afgeschermd. Een systeemintegrator heeft de mogelijkheid van toegang op afstand en kan een installatie altijd en overal monitoren en onderhouden. Questra geeft volledige controle over het audio-installatieproject voor, tijdens en na de ingebruikname.”

Op de website staat dat deze gratis download met de optie voor oplossingen van derden binnenkort beschikbaar zal zijn.

“Correct, allereerst moet ik alle andere professionele collega’s respecteren. Er zijn veel bedrijven met een zeer grote nalatenschap. Dat is een uitdaging waar we niet vanaf de eerste dag tegenop kunnen. Het idee is om eerst goede software te maken waarmee we onze oplossingen kunnen configureren, en ja, we moeten onze elementen kunnen integreren in een ander platform.
Dat is een heel belangrijk punt. Als we het over interoperabiliteit hebben, betekent dat ook de integratie met derden. Het is niet ons doel om alles te integreren. We kunnen klanten ook helpen om stuurprogramma’s voor onze apparaten te maken met oplossingen van derden. Natuurlijk zijn er bedrijven die met meerdere besturingsplatforms werken die ze niet willen veranderen, en dat vinden wij prima.
Natuurlijk is het voorkeursplatform voor het configureren van onze producten Questra, omdat je met Questra volledige toegang tot alles hebt. Maar soms moet er een ander platform worden aangestuurd. We hebben sommige van deze klanten al voorzien van documentatie voor besturing door derden, zodat ze het kunnen integreren in een ander platform.
Het doel voor het einde van dit jaar en volgend jaar is om zo’n besturingsprotocol voor derden klaar te hebben, zoals een eenvoudig te gebruiken besturingsprotocol dat we kunnen implementeren voor elk toekomstig apparaat dat we maken. Als we dat op de markt brengen, betekent het dat die apparaten niet alleen compatibel zijn met Questra of volledig compatibel zijn met Questra, maar ook geïntegreerd kunnen worden in andere platforms.”

Hoe weet je dat je op de goede weg bent met Questra?

“Natuurlijk is het een systeem dat we voortdurend evalueren. Questra is een werk in uitvoering. We zitten nu op versie 1.117 of zoiets, we brengen over een paar weken versie 1.2 uit en we voegen een aantal hele mooie functies toe. Mét feedback van klanten. Dat spreekt voor zich. Maar we hebben ook een aantal externe ontwerpers die minder betrokken zijn bij de audiobusiness, maar die heel goed in staat zijn om ons het beeld te geven van een normaal persoon die geen idee heeft van audio. Ze helpen ons een oogje in het zeil te houden als het gaat om het ontwerp van de gebruikersinterface. We besteden echt aandacht aan dat aspect. We gaan Questra opschalen en al onze nieuwe apparaten integreren die we aan ons portfolio hebben toegevoegd. Questra wordt als het ware het vlaggenschip van het bedrijf.”

Hoe zit het met video?


“Op dit moment is de productlijn gebaseerd op audio. Maar je ziet steeds meer schermen in installatieprojecten. Je moet ook met die omgeving werken. De eerste stappen in die richting hebben we al gezet. We staan op het punt om het eerste product te lanceren met een HDMI-aansluiting, een miniversterker met 2 x 50 watt. Het ontvangt de audio rechtstreeks van een videoapparaat via HDMI. Het is bedoeld voor kleine vergaderruimtes of plaatsen waar je je laptop aansluit. Hij kan ook worden gebruikt in projecten met digital signage players.”

Dus dit kunnen we allemaal zien op de ISE in Barcelona?

“Volgend jaar zullen we in Barcelona de nieuwste versie van Questra laten zien met alle nieuwe producten die beschikbaar en op voorraad zijn. Ik kan nog niet alles verklappen, maar het wordt erg spannend!”


Lees voortgang

Delen met anderen