ADE 2020 gaat door in Paradiso

ADE 2020 gaat door in Paradiso

Amsterdam Dance Event gaat door in het najaar van 2020. Onder de noemer ADE Specials presenteert het festival een selectie van coronaproof programma’s op een aantal locaties in de stad. Van woensdag 21 tot en met zondag 25 oktober vinden negen van deze programma’s plaats in Paradiso en Paradiso Noord. 

In de grote zaal van Paradiso vinden op vrijdag- en zaterdagavond seated liveconcerten plaats voor maximaal 250 bezoekers. De Nederlands-Servische producer, muzikant en dj Satori neemt de vrijdagavond op zich met Maktub, een filmische voorstelling waarbij visuals en geluid samensmelten.

De zaterdag staat in het teken van technoveteraan Speedy J en zijn project STOOR live; samen met een wisselende line-up van muzikanten en videokunstenaars zorgt hij voor een geheel geïmproviseerde, audiovisuele sessie. Eerder in de ADE-week presenteert Super-Sonic Jazz Festival twee avonden in de grote zaal, met zowel op woensdag als donderdag een uitgebreide line-up voor 200 bezoekers per avond. Het hele programma wordt nog bekendgemaakt.

Reeks liveshows in Paradiso Noord

Aan de andere kant van het IJ staat Paradiso Noord vier dagen lang in het teken van ADE met kleinschalige shows voor 86 bezoekers. De reeks liveshows begint op donderdag en wordt afgetrapt door De Ambassade met hun Nederlandstalige wave. Op vrijdagavond gonst de psychedelische elektronica van Peaking Lights door het podium, waarna de nacht wordt overgenomen door Black Sun Empire & guests. Op zaterdag speelt de eigengereide producer Legowelt een aangepaste ambient set, om het zittende publiek ook in deze nieuwe setting een optimale luisterervaring te kunnen bieden. Palmbomen II kiest deze ADE ook voor een andere benadering van zijn liveset en sluit daarmee de festivalweek af.

ADE Specials

Onder de noemer ADE Specials presenteert het festival van 21 tot en met 25 oktober 2020 in een selectie van Amsterdamse podia en locaties een aantal coronaproof concerten en projecten. In het verlengde daarvan wordt een virtueel programma met diverse digitale content opgezet, waar onder andere artist talks, studiotours, masterclasses, dj-sets en een filmprogramma deel van uitmaken. Op deze manier geeft het festival een nieuwe vorm aan de best mogelijke ADE-ervaring, terwijl de veiligheid en gezondheid van bezoekers te allen tijde wordt gewaarborgd.

Foto Paradiso / Knelis

Bekijk hier het tot nu toe bevestigde programma van liveshows tijdens Amsterdam Dance Event.

Lees voortgang

Delen met anderen