Alex Pansier wint Netherlands National Award 2021

Alex Pansier wint Netherlands National Award 2021

·        Alex Pansier winnaar van de Netherlands National Award

·        Beelden beschikbaar voor publicatie op press.worldphoto.org en voor (non-commercial use) download via onderstaande links

De jury van 2021 Sony World Photography Awards heeft de foto ‘Hello World’ uit de categorie ‘Natural World & Wildlife’ van Alex Pansier uitgeroepen tot winnaar van de Netherlands National Award.

De Sony World Photography Awards is ’s werelds grootste fotografiewedstrijd. De National Awards vormen een wereldwijd programma dat open staat voor fotografen van elk niveau, waaraan dit jaar 53 landen deelnamen. Meer dan 330.000 afbeeldingen uit 220 gebieden werden ingezonden en meer dan 165.000 namen waren ingeschreven voor de Open competitie.

De natuur in gaan

Alex Pansier (46) is een fotograaf uit Oss. Als internet ondernemer in een steeds sneller veranderende wereld vindt hij het prettig om de natuur in de gaan. Daarover zegt hij: “Het is een fijne tegenhanger om te ontspannen en te genieten en al het moois om ons heen vast te leggen. Dat doe ik het liefst in een zo natuurlijk mogelijke omgeving, sterk geïnspireerd door de donkere en sombere dagen.”

Winnende foto

Over de winnende foto gesproken, Alex legt uit: “Dieren krijgen bij mij de hoofdrol, waarbij ik ze het liefst in hun natuurlijke omgeving fotografeer en waar eenvoud centraal staat. Daarbij probeer ik ze een menselijk trekje te geven, zoals bij deze rode mier die je door het gat in een herfstblad lijkt aan te kijken.

Nieuwe digitale beeldapparatuur

Als winnaar van de National Award ontvangt Alex de nieuwste digitale beeldapparatuur van Sony. In een reactie op zijn overwinning zei hij: “Blijf gefocust en wees geduldig.”

De winnaars in de competitie Student, Youth, Open en Professional van de Sony World Photography Awards 2021 worden op 15 april 2021 digitaal bekendgemaakt door de World Photography Organization. Voor meer informatie over winnaars en shortlists bezoek www.worldphoto.org.

Over Sony World Photography Awards


Geproduceerd door de World Photography Organization zijn de Sony World Photography Awards een van de belangrijkste wedstrijden op de wereldwijde fotografiekalender. De Awards worden voor het 14e jaar in partnerschap met hoofdsponsor Sony georganiseerd en bestaan uit vier competities: Professional, (voor een reeks/meerdere werken) Open (voor een enkele afbeelding), Student (voor academische instellingen) en Youth (voor 12 -19-jarigen).

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een creatief entertainmentbedrijf met een duurzame technologische basis. Van game- en netwerkservices tot muziek, films, elektronica, semiconductors en financiële diensten – het doel van Sony is om de wereld te verrijken met emotie via creativiteit en technologie. Voor meer informatie, bezoek: http://www.sony.net

Lees voortgang

Delen met anderen