ARRI breidt Orbiter-aanbod uit met een nieuwe Fresnel-lens

ARRI breidt Orbiter-aanbod uit met een nieuwe Fresnel-lens

ARRI kondigt de toevoeging aan van de Orbiter Fresnel-lens aan de toch al grote pool van Orbiter-optiek, waardoor deze ultramoderne LED-armatuur nog veelzijdiger wordt. Gecombineerd met Orbiter’s ARRI Spectra-lichtmotor, is het hoogwaardige optische systeem perfect geschikt voor filmische toepassingen, uitzendstudio’s, maar ook voor theaters of live-producties. De Orbiter Fresnel-lens is een geweldige aanvulling op de reeds bestaande Orbiter Open Face-optiek 15°, 30° en 60°.De nieuwe Orbiter Fresnel-lens creëert een precieze lichtvlek met

De nieuwe Orbiter Fresnel-lens creëert een precieze lichtvlek met een zachte enkele schaduw en levert een Fresnel-output met een echt Gaussiaans lichtveld. De lichtopbrengst van Orbiter met Fresnel lens is vergelijkbaar met de ARRI L-Series L10 en True Blue ST2/3 met 2000 W Tungsten lamp.

Fresnel-verlichtingskarakter werkt het beste met een groot diafragma en een groot zoombereik. Ondanks het grote diafragma is de behuizing van de Orbiter Fresnel-lens compact (ca. 340 mm x 380 mm x 370 mm / 13,4 in x 15 in x 14,6 in) en lichtgewicht (~ 4,5 kg / 9,5 lbs.). De lensdiameter van 285 mm (11,2 inch) is gelijk aan die van de True Blue ST2/3 en T5. Het grote zoombereik is van 15 tot 65° volledig gemotoriseerd en kan nauwkeurig worden gepositioneerd terwijl het lokaal wordt bediend via het bedieningspaneel van Orbiter of op afstand via DMX/RDM of IP-gebaseerd (ArtNet of sACN).

Uitgerust met een display, status-LED en een encoder met hoge resolutie, biedt de Orbiter Fresnel-lens informatie die gemakkelijk toegankelijk is. De achtergrondverlichting van het scherm kan worden aangepast en statusinformatie en zoomhoek zijn beschikbaar via de metadata voor onderhoud en postproductie.

QLM-systeem

Dankzij het unieke Quick Lighting Mount (QLM)-systeem van Orbiter kan de Orbiter Fresnel-lens veilig en snel worden gemonteerd. ARRI-accessoires zoals de barndoors met 4 en 8 bladen kunnen aan de nieuwe Orbiter Fresnel-lens worden toegevoegd om een ​​perfecte snede mogelijk te maken. Naast de meer dan 300 reeds voorgeprogrammeerde gels die voor Orbiter beschikbaar zijn, kunnen ook fysieke gels worden gebruikt. De Orbiter Fresnel-lens zal verkrijgbaar zijn in het zwart.

Ga voor meer informatie over de nieuwe Orbiter Fresnel-lens naar www.arri.com/orbiter-fresnel

Ga voor meer informatie over het volledige assortiment Orbiter-accessoires naar www.arri.com/orbiter/accessories

Lees voortgang

Delen met anderen