ARRI’s nieuwe Orbiter Projection Optics geven helder en nauwkeurig licht voor nog grotere precisie

ARRI’s nieuwe Orbiter Projection Optics geven helder en nauwkeurig licht voor nog grotere precisie

ARRI kondigt de lancering aan van de twee Orbiter Projection Optics 25° en 35°. Gecombineerd met Orbiter’s ARRI Spectra-lichtmotor, biedt het hoogwaardige optische systeem een ​​ultramoderne LED-profiler die perfect geschikt is voor theaters, filmische toepassingen, maar ook voor uitzendstudio’s of live-producties.

De Orbiter-projectieoptiek biedt ongeëvenaarde precisie in elk detail, waardoor een heldere projectie van een lichtvlek mogelijk is, evenals gobo-projectie en nauwkeurige sluitertijden. Het lichtveld is egaal en zonder kleurafwijkingen. De projectie heeft geen zichtbare hotspot of drop naar de rand en de scherptediepte is uitstekend. Beide optieken hebben een standaard irissleuf.

De vier handmatig verstelbare sluiterbladen van de Projection Optics 25° en 35° produceren een bundel waarbij het sluiterblad de projectie afsnijdt en de rand van de bundel tegelijkertijd scherp in beeld is. Beide optieken hebben een gemotoriseerde focusaanpassing die een grote precisie en herhaalbaarheid mogelijk maakt.

Met de laatste update van Orbiter’s Lighting Operating System, LiOS2, kan de focus lokaal worden bestuurd via Orbiter’s Control Panel of op afstand via DMX/RDM of IP-gebaseerd (ArtNet of sACN). Eenmaal ingesteld, wordt de focus op zijn plaats gehouden en niet ondermijnd door de lensbuis op zijn plaats te vergrendelen.

Verder kan een standaard B-formaat metalen of glazen gobo worden toegevoegd. De echte ARRI gobohouder is gemaakt om de gobo stevig op zijn plaats te houden en het geproduceerde gobopatroon is duidelijk zichtbaar. Elke focusaanpassing tussen gobo en sluiter is nauwelijks nodig; scherpstelling tussen gobo en open poort is helemaal niet nodig. Extra ARRI-accessoires zoals een snoot of kleurenfilterframes kunnen aan de voorkant worden toegevoegd, zodat indien nodig fijnafstemming mogelijk is. De Orbiter Projection Optics zijn een geweldige aanvulling op de reeds bestaande Orbiter Fresnel Lens 15-65°.

Compact van formaat

Beide projectieoptieken zijn compact van formaat: Orbiter-projectieoptiek 25° met 287 mm x 287 mm x 331 mm (11,3 inch x 11,3 inch x 13,1 inch) en Orbiter-projectieoptiek 35° met 287 mm x 287 mm x 284 mm (11,3 inch x 11,3 inch x 11,2 inch). Het gewicht van de Projection 25° is 5,45 kg (12 lbs) en van de Projection 35° op 4,35 kg (9,6 lbs).

Dankzij het unieke Quick Lighting Mount (QLM)-systeem van Orbiter kan de projectieoptiek veilig en snel worden gemonteerd, maar kan hij nog steeds 90° worden gedraaid. De LiOS2-update zorgt voor een automatische herkenning van deze nieuwe optiek en de nieuwste functie, Optics Auto Adjust, biedt 100% kleurstabiliteit bij elke focus en elke optiek. De koelventilator van de optiek kan worden geregeld via Orbiter’s Light Control-instelling via het bedieningspaneel.

Beide Orbiter Projection Optics zullen in oktober 2022 in het zwart verkrijgbaar zijn.

Ga voor meer informatie over de nieuwe Orbiter Projection Optic 25° en 35° naar: www.arri.com/orbiter-projection

Bezoek www.arri.com/orbiter voor meer informatie over Orbiter of bezoek www.arri.com/orbiter-accessories voor meer informatie over de verschillende accessoires.

Lees voortgang

Delen met anderen