Artiste Monet™ creëert zomerse herinneringen in de iconische Hollywood Bowl

Artiste Monet™ creëert zomerse herinneringen in de iconische Hollywood Bowl

Locaties voor live optredens in de buitenlucht worden niet iconischer dan de Hollywood Bowl in Zuid-Californië. De Hollywood Bowl, een vooraanstaande bestemming voor livemuziek sinds 1922, heeft door de jaren heen een litanie van sterren gehost en dient als zomerhuis van het Los Angeles Philharmonic. Deze zomer traden de LA Phil en een groot aantal andere artiesten – sommigen spelen samen met het orkest zoals Christina Aguilera – op onder een seizoensgebonden verlichtingsinstallatie in The Bowl die was voorzien van Elation Artiste Monet™ LED-profielarmaturen.

Full-service verlichtingsbedrijf

Full-service verlichtingsbedrijf Volt Lites uit Zuid-Californië heeft 50 van Elation’s bekroonde Artiste Monet-armaturen aan The Bowl geleverd nadat het eerder dit jaar de LED-profielen aan zijn inventaris had toegevoegd, een zending die samenging met andere Monets die al op voorraad waren. IATSE Local 33 installeerde het seizoenshuispakket in The Bowl, waarvan het zomerschema in mei debuteerde en doorloopt tot de herfst. Volt Lites levert verlichtingsondersteuning.

LA Phil’s eerste volledig geautomatiseerde rig

Volt Lites (www.voltlites.com), gevestigd in Burbank, werkt al jaren samen met de Hollywood Bowl aan verschillende tours en eenmalige specials. Medeoprichter van het bedrijf Matthew Shimamoto zegt dat dit zomerseizoen de eerste keer is dat de LA Phil is gegaan met een volledig geautomatiseerd verlichtingssysteem, waarbij een aantal oude Fresnel- en wolfraamlampen zijn geëlimineerd. “Ze zijn zeer grondig in hun proces over welk product ze daar willen plaatsen”, zegt hij. “Na een shootout met verschillende LED-profielen, kozen ze voor de helderdere Monet en waren tot nu toe extatisch over de keuze.”

Staat op zichzelf

De 45.000 lumen Monet vinkte verschillende vakjes aan toen Volt de beslissing nam om een ​​LED-armatuur aan te schaffen die een directe alternatieve vervanging was voor een krachtige boogbron. “Andere armaturen konden qua kleur niet concurreren met de Monet”, merkt Shimamoto op, verwijzend naar het CMYRGB + CTO SpectraColor-kleurmengsysteem van Monet. “Het feit dat het framesysteem continu is, was echt uniek en de gobo’s zijn ook fenomenaal.”

De Hollywood Bowl omvat traditionele voor-, zij- en achterlichtposities, samen met een schuine halo-catwalk en vier koepelposities. Monet-armaturen bezetten de overhead-elektriciteit, zijvleugels en de halo met Monets met regenbedekkingen bovenop de twee dichtstbijzijnde torentjes van het podium. “Het armatuur staat echt op zichzelf. Van intensiteit en kleur tot textuur en de andere kenmerken die in het product zijn verwerkt, het tilt de verlichting van The Bowl naar een nieuw niveau”, zei Shimamoto.

Win-win

De Hollywood Bowl is een van de meest magische plekken om een ​​show te zien en voor Shimamoto is de kans om het nieuwe tuig te delen met inkomende LD’s verheugend. “Voor ons is het niet alleen een plezier om een ​​nieuw stukje technologie te hebben in een klassieke locatie die al zo lang bestaat, maar het geeft ook veel voldoening om die ervaring over te brengen aan andere verlichtingsprofessionals die misschien niet eerder de kans hebben gehad om het armatuur te gebruiken.”

De Hollywood Bowl, een van de grootste natuurlijke amfitheaters ter wereld, met een capaciteit van bijna 18.000 zitplaatsen, biedt onderdak aan de beste artiesten uit alle muziekgenres. De LA Phil, die ook optreden in de Walt Disney Concert Hall en het nabijgelegen Ford amfitheater, presenteren de hele zomer een inspirerend scala aan muziek in de Hollywood Bowl en vallen onder hun nieuwe Artiste Monets. Shimamoto besluit: “Het is altijd verfrissend als je een goed geoliede optredensruimte binnengaat die de tijd en moeite investeert in alle oplossingen die een dag in The Bowl speciaal maken. Het is een win-win en een droom die uitkomt voor ons om er deel van uit te maken.”

Foto: Farah Sosa – verstrekt met dank aan de Los Angeles Philharmonic Association

Lees voortgang

Delen met anderen