Astera AX9 Power PAR is ‘The One’

Astera AX9 Power PAR is ‘The One’

Een speciale editie van BBC’s The One Show in Glasgow voor de COP26 Klimaatconferentie van de Verenigde Naties werd live uitgezonden vanuit de foyer van het BBC Scotland-gebouw aan de oevers van de rivier de Clyde, met een opvallende set ontworpen door Ali Mills en gemaakt van gerecyclede materialmen die werd verlicht met Astera’s nieuwe AX9 PowerPAR’s.

Lichtontwerper en regisseur Richard Jarrett koos de armaturen – de eerste keer dat hij het AX9-product gebruikte – die werden geleverd door Quay Light, eveneens gevestigd in Glasgow, dat de grootste voorraad Astera-armaturen in Schotland heeft, allemaal geleverd via de Britse distributeur Ambersphere Solutions.

Flexibiliteit

De set bestond uit drie ronde schijven die voorverlichting nodig hadden en drie metalen structuren die de logo-letters van de show vormden, die waren gevuld met plastic flessen, computerbits, schoenen en andere recyclebare elementen, die allemaal verlichting nodig hadden.

“Het mooie van alle Astera-reeksen is hun flexibiliteit”, zegt Richard, die de meeste andere Astera-producten heeft gebruikt – AX5s, AX10s, de nieuwe AX2s, de kleine AX3 Light Drops en meer recentelijk de nieuwe PixelBricks waar hij dol op is. Hij heeft onlangs ook 80x NYX-lampen gebruikt op een studioshow.

Go-to product

“Het is een belangrijk ‘go-to’-product geworden”, bevestigde hij. “Je kunt ze overal neerzetten, ook op moeilijk te verlichten plaatsen, en de batterijwerking en batterijduur zijn perfect voor ons. Hij houdt van de levendige kleurweergave in alle Astera-reeksen, en de intensiteit van de AX9’s in het bijzonder voor deze toepassing. Hij merkt ook op dat de uitstekende CT-wittinten betekenen dat dezelfde armaturen kunnen worden gebruikt voor het verlichten van gezichten en mensen, maar ook voor decors en andere objecten.

Hij voegt eraan toe dat de AX9’s alle kracht van de AX10 hebben ‘in een zeer compacte en prachtig ontworpen behuizing is de hoeveelheid punch voor het kleine formaat van de armatuur indrukwekkend.’ Alle verlichting voor The One Show werd bediend via een grandMA2-console.

Astera ontwikkelde de AX9, die eerder dit jaar werd gelanceerd, als een zeer intensieve, ijzersterke, universele led-verlichtingsarmatuur voor dagelijks gebruik, inclusief hun veelgeprezen werking op batterijen, draadloze bediening en hoogwaardige engineering. Richard zag Astera-armaturen begin 2020 voor het eerst in actie op de set van de veelgeprezen misdaaddramaserie Vigil – waar ook grote hoeveelheden Titan Tubes werden geleverd door Quay Light. Gegrepen door wat hij zag, begon hij Astera te specificeren waar dat van toepassing was voor verschillende shows die hij aan het verlichten was.

Eenvoudig en snel in gebruik

Hij herinnert zich een recente News Climate Special-uitzending die werd aangestoken met Astera AX5s en AX10s. Als conventionele verlichting zou dit dagen hebben gekost om de stroom- en databekabelingslogistiek te beheren, met behulp van Astera-armaturen was alles opgetuigd en klaar voor gebruik in 20 minuten!

Hij zette ook AX9’s in voor een editie van Newsnight, waar een deel van de show buiten op de veranda van BBC Scotland werd opgevoerd. De regisseur wilde wat kleur op de achtergrond en AX9’s waren de ideale oplossing, helder, snel en eenvoudig te monteren en met een zeer effectief resultaat.

Het hebben van dergelijke verlichtingsarmaturen is enorm tijdbesparend voor een drukke uitzendorganisatie zoals de BBC, en een leverancier als Quay Light die lokaal is gevestigd, is een andere grote troef.

Foto: met dank aan Ambersphere Solutions

Lees voortgang

Delen met anderen