Astera Factory helpt mee met wereldwijde levering van gezichtsmaskers

Astera Factory helpt mee met wereldwijde levering van gezichtsmaskers

Fabrikant van LED-verlichting Astera heeft zijn fabriek van 10.000 vierkante meter in Shenzhen, China, ingezet om te helpen bij de levering van essentiële persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM), waaronder gezichtsmaskers. Deze zijn wereldwijd hard nodig in de strijd tegen het Coronavirus.

Personeel fulltime in dienst houden

Norbert Ernst, CEO van Astera, legt uit dat ze op het punt stonden de activiteiten in de fabriek tijdelijk terug te schroeven, omdat de entertainmentverlichtingsindustrie stil ligt door de crisis. Toen hij werd benaderd door een contactpersoon die vroeg of ze bereid waren te helpen met de productie/distributie van gezichtsmaskers, heeft hij die kans meteen gegrepen. “Het bood een manier om veel personeel fulltime in dienst te houden. Het is ook fijn om op een positieve manier een bijdrage te leveren aan de voortdurende wereldwijde vraag naar gezichtsmaskers die van vitaal belang zijn in de strijd tegen Covid-19.”

Bovendien is hij van mening dat deze inzet ook een positieve bijdrage levert aan de terugkeer naar de productie van volledige LED-verlichting wanneer de conventionele activiteiten beginnen te hervatten.

Twee soorten maskers

Twee soorten maskers worden in de fabriek veilig en schoon verpakt: de standaard wegwerpmaskers en KN95-ademhalingsmaskers. Ze worden eerst ingesloten in gezuiverde plastic zakken die worden verzegeld, vervolgens verpakt in een binnendoos en klaargemaakt voor verzending en transport over de hele wereld.

Tijdens normale piekuren werken meer dan 250 mensen in de Astera-fabriek. Momenteel zijn ongeveer 100 Astera-medewerkers (voornamelijk uit productie, kwaliteitscontrole en het magazijn) toegewijd aan dit project. Het managementteam van Astera in Shenzhen overweegt, afhankelijk van de vraag, nog eens 100 tijdelijke werknemers in te huren voor het gezichtsmaskerproject.

Het huidige contract heeft een looptijd van 3 maanden, waarna Astera de mogelijkheid heeft om door te gaan of volledig terug te schakelen naar de productie van hun bekroonde assortiment draadloze batterij gevoede LED-armaturen.

Dynamische mix

De fabriek van Astera herbergt alle productie-elementen die bij het productieproces betrokken zijn, plus andere afdelingen, waaronder verkoop, inkoop en een deel van het Astera R & D-team. De kwaliteitscontrole, operaties, productie en engineering van het merk beschikken allemaal over een dynamische mix van lokaal en Europees management, terwijl het administratieve hoofdkantoor, het senior management samen met verkoop en marketing zijn gevestigd in het Duitse München.

Lees voortgang

Delen met anderen