Astera is Pytch Perfect

Astera is Pytch Perfect

Pytch, specialist in creatief en technisch ontwerp en levering van evenementen, – gevestigd in Bristol, VK – heeft geïnvesteerd in 72 nieuwe Astera Titan Tubes – als aanvulling op hun bestaande 32 Astera AX3 LightDrops.

De LightDrops zijn oorspronkelijk gekocht voor het creëren van funky en originele tafelcentra voor evenementen, galadiners, enz., En Pytch heeft een aantal aangepaste hoezen geproduceerd die het AX3-licht op verschillende manieren breken en behandelen.

Verbeeldingskracht

Pytch staat bekend om zijn verbeeldingskracht, flair en innovatieve benadering van de presentatie van evenementen, en zeer recentelijk voor het uitbreiden van zijn kantoorruimte met de aankoop en installatie van de romp van een echt Boeing 727-vliegtuig! Dit heeft zijn eigen karakter, kleurrijke geschiedenis, glorieus kitscherig interieur… en is nu veilig verankerd aan een stapel containers in de achtertuin, die als een unieke ruimte op zich dient om Pytch gasten en klanten te imponeren.

PytchLab-sessie

Onlangs heeft Pytch een PytchLab-sessie gehouden – een experimenteel evenement waar verschillende ideeën en concepten kunnen worden uitgeprobeerd en getest op effectiviteit en bruikbaarheid – met behulp van de AX3’s en de Titan Tubes om de onderkant van het vliegtuig op talloze opvallende manieren te verlichten.

De Titan Tubes waren echter specifiek een investering voor de drie virtuele studio’s die Pytch sinds het begin van de pandemie runt, die steeds drukker worden, gebruikt voor een reeks bedrijfspresentaties, vergaderingen en zakelijke evenementen plus livestreams, concerten, mode shows en andere uitzendingen.

De eerste 24 x Titan Tubes gingen de eerste studio in en waren zo’n succes dat er werd besloten om de look in de andere twee ruimtes te repliceren, zodat ze allemaal identiek waren, legde Dan Giddings, het hoofd van Pytch, uit. “Aanvankelijk keken ze naar de AX1, Astera’s originele ‘pixelbuis’. “Ik wilde een specifieke neon-achtige buis, maar iets dat stijlvol en elegant was en dat opviel tussen de vele opties op de markt.”

Veelzijdigheid

Ze deden hun onderzoek en vergelijkingen, en Astera kwam als winnaar uit de bus!

Individuele pixelcontrole was een groot ding, omdat het bijdraagt ​​aan de veelzijdigheid van het product en daarom voor een breder scala aan toepassingen kan worden gebruikt.

Draadloze werking en batterijvermogen zijn ook een grote troef die inherent is aan en het Astera-product in termen van flexibiliteit, en dit zal van onschatbare waarde zijn zodra live-evenementen beginnen op te lopen naarmate evenementen na de pandemie opnieuw beginnen, zegt Dan, maar in de studio’s zijn ze zijn allemaal bedraad.

“Dus het is handig om beide te kunnen kiezen”, bevestigde hij, eraan toevoegend dat de Titan Tubes fantastisch zijn voor het maken van bandachtergronden die op statieven worden gemonteerd of voor bevestiging aan truss-torens voor diegenen die een rauwer en meer industrieel gevoel willen.

Onlangs ontwierp Dan verlichting voor een opnamesessie met meerdere artiesten bij Pytch voor een verzameling opwindend spannend muzikaal talent – zanger Ruth Royall, het Paper Dragon-collectief, d ‘n’ b-producers Grafix en Toronto Is Broken, dubstep bassmaster Axel Boy en fluid d ‘n’ b impresario Somatic – allemaal voor het platenlabel Our Space.

Het doel was om de beelden voor muziekvideo’s en ander promotiemateriaal op te nemen en ook om in de toekomst volledige gestreamde sets online uit te brengen.

Pixelmapping

De sessie bood Dan een geweldige kans om de Titan Tubes op een aantal interessante en inventieve manieren te gebruiken en hun pixelmapping-mogelijkheden te maximaliseren. Hij monteerde de armaturen op de begane grond en op verschillende hoogtes rond de studio voor een sterke en onderscheidende kenmerkende look die voor alle artiesten zou werken.

Foto’s: PYTCHLabs Session door Laurie Kaye

Lees voortgang

Delen met anderen