Astera lanceert AX9 PowerPAR

Astera lanceert AX9 PowerPAR

Draadloze LED-verlichtingsspecialist Astera lanceert nog een nieuw product: de AX9 PowerPAR. Zoals de naam al aangeeft, is de AX9 een zeer intensieve, ijzersterke, universele LED-verlichtingsarmatuur voor dagelijks gebruik met alle voordelen van Astera, waaronder batterijvoeding, draadloze bediening en hoogwaardige engineering.

‘Grote broer’

AX9 is de ‘grote broer’ van Astera’s enorm succesvolle AX5 TriplePAR, die een industriestandaard LED PAR werd. AX9 is groter, helderder en profiteert van alle nieuwste innovaties van Astera, zoals de Titan LED-engine, een geoptimaliseerde beugel met Airline Track, een toetsenbord in Titan-stijl voor snelle en gemakkelijke lokale bediening en directe bediening via de veelzijdige AsteraApp.

Drie-in-een-oplossing

In feite is het een drie-in-een oplossing. Het biedt een draadloze PAR-lichtbron die ook kan worden gebruikt als een bekabelde PAR voor installaties op langere termijn en een elegante up-lighter, met een vermogen van 105 watt van de armatuur die meer dan 3000 lumen prachtig gehomogeniseerd licht biedt.

Multifunctionele verlichtingsarmatuur

Omdat de AX9 draadloos is, kan hij overal worden gebruikt – op de set, op het podium, in de studio of op locatie – en op korte termijn snel ingezet als dat nodig is. AX9 is een uitstekende verlichtingsarmatuur voor het washen van muren of oppervlakken, die een strak, gestroomlijnd effect kan produceren om elke ruimte te transformeren.

De AX9 is over het algemeen een fantastische multifunctionele verlichtingsarmatuur die enorm efficiënt is en voor de meest uiteenlopende taken kan worden gebruikt als een kosten- en koolstofefficiënte snelle ROI-oplossing die extreme helderheid biedt in een compacte, stijlvolle behuizing.

Voordelen

De voordelen van Astera’s uitstekende Titan LED-engine zijn onder meer de hoge CRI en het brede scala aan afstembare kleurtemperatuur-wittinten, plus dat rijke en diverse kleurengamma dat het hele spectrum omvat.

De ingebouwde batterij biedt tot 20 uur betrouwbare runtime die kan worden geprogrammeerd om een ​​optimale output te behouden gedurende de aangegeven periode. Directe besturing via de AsteraApp maakt een AsteraBox overbodig, waardoor de installatie verder wordt geoptimaliseerd en eenvoudiger wordt.

Het toetsenbord aan de achterkant heeft een logisch en gemakkelijk te navigeren menu dat lijkt op de Titan Tube-lay-out met speciale knoppen voor het snel aanpassen van kleur en helderheid.

Wireless DMX is beschikbaar met behulp van LumenRadio’s CRMX-technologie, en voor bedrade opties is er een keuze uit Powercon- en XLR-connectoren aan de achterkant.

De AX9-eenheid kan via Bluetooth verbinding maken met een smartphone of tablet en kan vervolgens als zender fungeren en het radiosignaal naar andere Astera-armaturen verzenden.

De standaard stralingshoek van 13 graden kan worden aangepast door toevoeging van twee filters, een 32-graden flood-filter en een 17 x 46-graden elliptische wall-wash-filter.

De AX9 wordt – zoals je van Astera mag verwachten – geleverd met praktische en handige montage-/riggingbeugels die gemakkelijk aan en uit kunnen worden geschoven (een kenmerk van de originele Astera AX5 PixelPAR), en belangrijker nog, deze beugel bevat een Airline Track om een selectie van rigging accessoires zoals Astera’s TrackPin.

Een 3/8-inch schroefdraad is ook geïntegreerd in de beugel, met een gat van 14 mm voor het bevestigen van klemmen. De AX9 poten kunnen worden ingeklapt voor transport en dezelfde poten die worden gebruikt voor het ophangen van een truss, ook zoals de AX5.

Veerbelaste quick-release

Een veerbelaste quick-release standaard is beschikbaar voor de armatuur, een handig hulpmiddel dat eruit springt met een druk op de knop en perfect is voor het vissen op een AX9 zonder beugel.

IP65-classificatie

De AX9 heeft een IP65-classificatie voor gebruik buitenshuis en combineert prachtig met alle andere Astera-producten. AX9-accessoires omvatten flexibele afdekkingen – verkrijgbaar in witte en gespiegelde afwerkingen naast zwart om in verschillende omgevingen op te gaan – die rond het licht kunnen worden gewikkeld om bij de set, kamer of andere visuele elementen te passen. Verblindingsreductie kan worden verbeterd door een eierkist te gebruiken die ook een scherpere bundeldefinitie produceert.

Net als de AX5, zorgt een oplaadplaat ervoor dat AX9’s ondersteboven in de flightcase kunnen worden geplaatst en beginnen met opladen, zelfs zonder dat de units op elektriciteit hoeven te worden aangesloten!

Nogmaals, Astera heeft een mix van ervaring en verbeeldingskracht gebruikt om vrijwel alle scenario’s te bedenken waarin deze armatuur zou kunnen worden gebruikt.

De belangrijkste toepassingen zullen zijn voor film- en televisieproducties, podia en concerten en alle binnen- en buitenevenementen.

Astera Sales & Marketing-directeur Sebastian Bückle stelt: “De AX9 is momenteel Astera’s beste prijs-kwaliteitverhouding met tweemaal de output van de AX5 en slechts 1,5 keer de prijs, met een lichtopbrengst van bioscoopkwaliteit en tal van premiumfuncties om het dagelijkse leven te verbeteren. en gebruik nog eenvoudiger! We verwachten dat dit heel populair gaat worden!”

Lees voortgang

Delen met anderen