Astera lanceert NYX-lamp

Astera lanceert NYX-lamp

Astera, de toonaangevende fabrikant van draadloze LED-verlichting, lanceert zijn nieuwste innovatie – de NYX Bulb. De naam is geïnspireerd op NYX, de Griekse godin van de nacht, een mysterieuze figuur van uitzonderlijke kracht en schoonheid, zelfs gevreesd door Zeus zelf. NYX Bulb is even groot als een standaard LED-lamp en is de eerste kleurinstelbare LED-lamp voor professionele film-, podium- en evenementproducties. Het wordt compleet geleverd met een CRMX-ontvanger voor draadloze DMX, plus RF- en Bluetooth-modules voor bediening via de Astera-app op een smartphone of tablet.

Kwaliteit en innovatie

De NYX-lamp is lichtgewicht, enorm flexibel en zeer controleerbaar en zoals altijd houdt Astera de normen voor kwaliteit en innovatie hoog in het vaandel. NYX Bulb is ontworpen voor gaffers, DoP’s, licht- en decorontwerpers, beeldend kunstenaars en iedereen die verbluffende ‘practica’ of uitstekende verlichtingslampen nodig heeft. Naast filmopnames en televisiestudio’s is het perfect voor theatrale sets en voor schilderachtige elementen tijdens tourshows en live-evenementen.

E27-aansluiting

Net als een gewone LED-lamp kan de NYX-lamp worden gevoed via een E27-aansluiting (E26 in de Amerikaanse versie) of met een standaard powerbank. Door zijn compacte vorm is het de eerste Astera-lichtbron met externe batterij-opties (in plaats van ingebouwd).

De Titan LED-engine levert nauwkeurige kleuren en authentieke witte tinten met een ultrahoge CRI en TLCI en straalt een indrukwekkende 750 lumen uit, vergelijkbaar met een conventionele 60 W-lamp, maar trekt slechts 10 W stroom.

Kleurweergave

De RGB + mint + oranje LED-engine is hetzelfde als die van Astera’s bekroonde Titan Tube – een andere naam die de kracht van de Griekse goden en mythologie omarmt – dus deze bronnen kunnen naadloos worden gecombineerd en gematcht. NYX Bulb biedt dezelfde uitstekende kleurweergave – met CRI & TLCI bij respectievelijk 96-98 en 3200 tot 6500 ° Kelvin, en een volledig scala aan prachtige, precieze kleuren ontgrendeld door digitale kalibratie.

Het afstembare witte bereik gaat van 1750 tot 20.000 K en een volledige reeks nauwkeurige gelfilternummers kan nauwkeurig worden gereproduceerd. Bediening omvat ingebouwde LumenRadio draadloze DMX die kan worden bediend via elke verlichtingsconsole, maar ook meer lokaal vanuit de snelle en intuïtieve Astera-app.

Nieuwe functie

De ingebouwde Bluetooth-ontvanger is een nieuwe functie waarmee gebruikers NYX-lampen rechtstreeks vanaf hun smartphones kunnen bedienen zonder een Astera ART7 Box nodig te hebben, en zal in de tweede helft van het jaar beschikbaar zijn via een software-update. De eerste Astera NYX-lamp die is verbonden via het Bluetooth-signaal maakt de bediening van alle andere NYX-lampen in het bereik mogelijk.

Dual-power-optie

Een dual power-optie biedt meer veelzijdigheid. Dit kan 90-240 V AC zijn via een E27-aansluiting (E26 in de VS) of er is een DC-aansluiting beschikbaar voor het aansluiten van externe batterijen of powerbanks, waarvoor een USB-kabel wordt meegeleverd met de NYX-lamp.

CupBouncer

CupBouncer is een ander handig accessoire. Wanneer NYX-lampen worden gebruikt in combinatie met lampenkappen of andere bedekkingen, wordt deze via een zuignap aan de lamp bevestigd en reflecteert het licht terug naar de basis en regelt het de lichtspreiding.

PowerStation

De Astera PowerStation is een essentieel multifunctioneel accessoire met een ingebouwde batterij voor het voeden van NYX-lampen. De PowerStation kan ook worden gebruikt om de NYX Blubs te programmeren met parameters zoals DMX-adressen, kleuren en andere instellingen via het display en toetsenbord. Wanneer de NYX-lamp wordt losgekoppeld, blijven deze instellingen behouden.

Magneten aan de achterkant voor het ophangen van de NYX-lamp, samen met een geïntegreerde vliegtuigrail waar verschillende bevestigingsgrepen en accessoires op kunnen worden aangesloten, versterken allemaal de praktische opties voor hoe en waar NYX kan worden geïnstalleerd.

Momenteel verkrijgbaar via het wereldwijde distributienetwerk van Astera, zijn NYX-lampen verkrijgbaar als afzonderlijke eenheden of in sets van acht, compleet met een PowerStation in de behuizing voor het opladen en programmeren van de lampen. De PowerStation is ook verkrijgbaar als een enkele zelfstandige eenheid of als een set van 8x PowerStations in een oplaadcassette, voor het supersnel en efficiënt installeren van 8x NYX-lampen.

Voor meer informatie kijk op: www.astera-led.com

Lees voortgang

Delen met anderen