Astera lanceert ProjectionLens voor PlutoFresnel

Astera lanceert ProjectionLens voor PlutoFresnel

Astera verhoogt het creatieve potentieel en de functionaliteit van haar batterijgevoede PlutoFresnel LED-armatuur met de lancering van de nieuwe ProjectionLens die de lamp transformeert in een profielarmatuur.

Astera Fresnels zijn ideaal voor tal van verlichtingsscenario’s – van film en tv-uitzendingen tot een breed scala aan live-evenementen – en de ProjectionLens zal naar verwachting vooral populair zijn voor evenementen. De ProjectionLens biedt namelijk precisieoptiek, zoom, nauwkeurige shutters voor het benadrukken van specifieke gebieden, plus gobo’s, waardoor de Fresnel een echt multifunctionele verlichtingsarmatuur is.

ProjectionLens
De ProjectionLens kan snel en efficiënt worden geïnstalleerd door deze in en uit het armatuur te schuiven. De geïntegreerde handmatige zoom heeft een bereik van 16° tot 36° voor projectie en wordt eenvoudig aangepast door de lenscilinder te draaien zoals bij een zoomlens van een camera.

De ProjectionLens bevat twee scherpstelwielen om te helpen bij het produceren van een kristalheldere goboprojectie op elke afstand. De ene is voor standaard scherpstelling en de andere maakt scherpstelling mogelijk voor oppervlakken dichtbij.

PlutoFresnel

De E-Sized gobo-houder betekent dat de projectie van vormen, breakups en andere effecten en aangepaste logo’s / gobo’s naadloos en in het oog springend zijn, waarbij de geprojecteerde bundel of gobo-afbeelding wordt uitgelijnd en scherpgesteld door de lensbuis te draaien en te kantelen. Een vierbladig shutterontwerp biedt maximale controle over de bundel doordat de geprojecteerde en verlichte gebieden naar wens kunnen worden bijgesneden. Deze optie vergroot de aanpasbaarheid van Astera’s draadloze PlutoFresnel, die in juni 2023 werd gelanceerd. De PlutoFresnel heeft een stralingshoek van 15° tot 60° zonder kleurvervaging en heeft zowel een bedrade als draadloze DMX-besturing met een werktijd tot 3 uur door gebruik te maken van de ingebouwde batterij.

De armatuur wordt aangedreven door Astera’s volspectrum Titan LED-engine met hoge weergave en heeft een indrukwekkende output vergelijkbaar met die van een traditionele Tungsten fresnel van 300 W, met een stroomverbruik van minder dan 80 W. Hij weegt slechts 4,5 kg en is ideaal voor kleine en minder toegankelijke ruimtes op sets of podia.

Combinaties

Zoals je van een Astera-product mag verwachten, zijn er meerdere rigging opties. De armatuur heeft een afneembare handgreep, inklapbare poten en YokeBases. De nieuwe ProjectionLens zal het potentieel van Astera’s PlutoFresnel voor podium- en theatertoepassingen, evenementen en installaties enorm vergroten en is ontwikkeld na het verzamelen van uitgebreide feedback van evenementenbedrijven, lichtontwerpers en andere eindgebruikers die de fresnelreeks omarmen. De input kwam van over de hele wereld via het distributienetwerk van Astera.

Profielen en fresnels zijn een veelzijdige standaardverlichting voor de gereedschapskist van elke ontwerper, of het nu gaat om het verlichten van een dans-, toneel- of operavoorstelling of om het uitlichten van sets en mensen – specials –voor een concert of muziekshow of voor belangrijke verlichtingsevenementen, van conferenties tot award shows. Ze zijn ook een klassieke standaard voor modeshows en produceren een vloeiende, gelijkmatige verlichting die perfect is voor foto’s en videoregels waarin kleding en modellen worden uitgelicht.

Fresnels en profielen kunnen bovendien worden gebruikt om architecturale en structurele kenmerken te accentueren voor gala-evenementen, grootschalige spektakels en elke andere situatie waarin gedetailleerde en aanpasbare gebouw- of monumentverlichting nodig is – de lijst met toepassingen is bijna eindeloos. Met de ProjectionLens kunnen Astera Fresnels nu ook profiellampen zijn met een set dynamische gobo’s, de hoge CRI van de Titan engine en een uitstekend witbereik, en dat alles met het gemak van draadloze bediening.

Lees voortgang

Delen met anderen