Astera lanceert RuntimeExtender-accessoire

Astera lanceert RuntimeExtender-accessoire

Draadloze LED-verlichtingsspecialist Astera lanceert nog een leuk accessoire – de RuntimeExtender – een gereedschap van onschatbare waarde voor verlichtingstechnici die met Astera-producten werken in alle sectoren, inclusief liveshows en evenementen.

RuntimeExtender is compatibel met de meeste Astera-producten, zoals Titan, Helios & Hyperion Tubes, HydraPanel, PixelBrick, enz., en maakt aansluiting op een externe batterij mogelijk. Hierdoor kunnen reservecamerabatterijen worden gebruikt om de Astera-units van stroom te voorzien in situaties waarin de interne batterijen leeg kunnen raken. Bijvoorbeeld door langdurige opnamen bij langere hardloopevenementen waarbij de lichten langer dan de standaardduur zijn vereist. Dit kan ook zijn bij video-opnames, live of streaming / hybride evenementen en conferenties, en vooral wanneer sommige Astera-armaturen op ontoegankelijke en uitdagende plaatsen kunnen worden geplaatst.

Interne batterij opladen

Wanneer de aangesloten lampen op laag niveau werken of uitgeschakeld zijn, wordt de interne batterij ook opgeladen via deze aansluiting, waardoor batterijen tijdens de shoot kunnen worden verwisseld, zodat de lampen voor onbepaalde tijd kunnen worden gebruikt.

De meest voorkomende camerabatterijen zijn momenteel de V-Mount-batterij en in sommige regio’s de Gold Mount-batterij, dus Astera RuntimeExtender wordt aangeboden in twee versies, zodat klanten een van deze twee opties kunnen kiezen.

V-Mount en Gold Mount

V-Mount- en Gold Mount-batterijen zijn verkrijgbaar in verschillende spanningen, dus de RuntimeExtender ondersteunt twee populaire batterijtypen, 14,4 V en 26 V.

Elke batterij met een capaciteit van Wh (Wattuur) werkt met Astera-armaturen, inclusief eenheden van net onder de 100 Wh die kunnen worden ingecheckt in een vliegtuigruim.

De accu’s kunnen worden aangesloten via de Astera stroom-/datakabel die de meeste klanten al hebben, en Astera heeft nu een kabel van 1,5 m die wordt meegeleverd in de RuntimeExtender-kit.

Alle 24 VDC-lampen van Astera worden ondersteund, en de RuntimeExtender is geschikt voor 24V 100W, gedeeld tussen 2x DC-uitgangen, waardoor één RuntimeExtender één Hyperion-buis en twee Titan- of Helios-buizen (elk aangesloten op één DC-uitgang) of vier HydraPanels of vier PixelBricks van stroom kan voorzien in serie geschakeld en aangesloten op een of twee DC-uitgangen.

Een derde 3-pins XLR-aansluiting met een ongereguleerde uitgang die de spanning van de batterij doorgeeft, maakt hem toekomstbestendig voor producten die Astera mogelijk nog met een andere spanning zou lanceren! Terwijl in de evenementenwereld de 3-pins XLR universeel wordt gebruikt voor datadistributie, is het in de filmindustrie een standaard geworden om stroom via dit stopcontact te verdelen.

Zoals altijd heeft Astera serieuze inspanningen geleverd om RuntimeExtender eenvoudig en ongecompliceerd te monteren. Het maakt gebruik van dezelfde handige en zeer praktische AirlineTrack-rail als PixelBrick aan twee kanten voor een snelle inschuifbaarheid van het meegeleverde HexConnect-accessoire met geïntegreerde babypin die montage in een superklem mogelijk maakt terwijl de rotatie wordt vergrendeld.

‘BrickConnect’ kan worden gebruikt om 2 RuntimeExenders back-to-back met elkaar te verbinden voor grotere opstellingen, en met behulp van AirlineTrack kunnen ook veel andere montageaccessoires van Astera worden aangesloten.

Kit-pakketten

Astera biedt een van hun beroemde ‘Kit’-pakketten voor Runtime Extender met alles wat nodig is voor de locatie en het podium. Inbegrepen zijn vier RuntimeExtenders, HexConnectors, BrickConnects en 1,5 meter DC-kabels plus vier klemmen om te monteren met de HexConnect.

Er zijn momenteel twee kitversies beschikbaar met 4x V-Mount of met 4x Gold Mount RuntimeExtenders, die perfect aansluiten bij de industriestandaard 8-way Titan Tube-kits die wereldwijd in gebruik en alomtegenwoordig zijn!

Lees voortgang

Delen met anderen