Astera Titan Tube wint Derde Major Industry Award

Astera Titan Tube wint Derde Major Industry Award

Door de industrie gestemde onderscheidingen zijn altijd een geweldige bevestiging voor elk merk of product, dus Astera is verheugd aan te kondigen dat zijn immens populaire Titan Tube een Pro Moviemaker ‘Gear of The Year’-winnaar 2021 is in de categorie ‘verlichtingsinnovatie’!

Derde grote prijs

De jaarlijkse onderscheiding van de internationale publicatie voor professionele filmmakers is de derde grote industrieprijs die is gewonnen door Astera’s Titan Tube, na een PLASA Award for Innovation en de PLSN Gold Star Award, beide in 2019.

Oscars of Filmmaking

Gear of The Year wordt wereldwijd erkend als de Oscars of Filmmaking-kit en erkent de beste, meest interessante en nuttige producten en technische innovaties en de bedrijven erachter. De shortlists van de Awards zijn nu voor de vijfde keer opgesteld door het redactieteam van Pro Moviemaker en hun team van reguliere uitrustings-/apparatuurtesters en worden vervolgens gestemd door professionals uit de industrie en praktijkmensen die actief betrokken zijn bij het dagelijkse gebruik van de kit.

‘Significant verschil’

Lezers, volgers en fans van het driemaandelijkse tijdschrift – dat ook regelmatig een e-nieuwsbrief en een digitaal portaal beheert – worden aangemoedigd om online te stemmen op basis van apparatuur en diensten die het hele jaar door ‘een significant verschil’ voor hen hebben gemaakt. De Titan Tube zag zes andere producten en een stevige concurrentie om in 2021 opnieuw te winnen!

Astera’s verkoopdirecteur Sebastian Bückle merkte op: “We zijn verheugd te zien dat Pro Moviemaker ‘Gear of the Year’-kiezers wereldwijd de Titan Tube erkennen als een ‘cool hulpmiddel’ voor filmverlichting. Het is misschien niet meer ‘nieuw’, maar zijn eigenschappen en bruikbaarheid zijn nog steeds ongeëvenaard door een andere lichtbron!”

Het vlaggenschip TitanTube is ontworpen als een onschatbare en uiteindelijk draagbare verlichtingsoplossing voor tv, film-/video-/broadcast-cinema en fotografie, maar ook voor shows en live-evenementen. Functies die geliefd en gewaardeerd worden door de filmgemeenschap, zijn onder meer de producten die worden geoptimaliseerd voor een ultrahoge TLCI, een zeer hoge CRI en piekhelderheid, met een prachtige selectie kleuren over het hele spectrum, waaronder een uitstekende reeks CT-wittinten, evenals tint, verzadiging en intensiteit die rechtstreeks op de buis of via de eigen smartphone-app van Astera kunnen worden ingesteld.

Flexibiliteit

De Titan Tube kan ook bekabeld (van het lichtnet) worden gebruikt en via DMX worden bestuurd met behulp van speciale stroom-/datacombinatiekabels, wat de flexibiliteit als hulpmiddel voor lichtregisseurs, DoP’s, gaffers en in feite visuele ontwerpers die in meerdere sectoren werken, nog aanzienlijk vergroot.

Brent Sauls van Magic Arm Lighting is een freelance gaffer en cameraman uit Kaapstad, Zuid-Afrika en een regelmatige gebruiker van Titan Tubes, die opmerkte: “Het zijn uiterst gebruiksvriendelijke producten, en als ze eenmaal bekend zijn met wat ze kunnen, blijven nieuwe ideeën gewoon bestaan.

De in het Verenigd Koninkrijk gevestigde lichtontwerper Nick Jevons heeft ze gebruikt bij tal van livestreams, video-opnamen en live-evenementen. “Ze zijn zo veelzijdig en zo’n geweldig product!”

Fotocredit: Ziggy Ziegler

Lees voortgang

Delen met anderen