Astera Titan Tubes gespecificeerd voor D1 Studio’s in Sydney

Astera Titan Tubes gespecificeerd voor D1 Studio’s in Sydney

In februari, net voordat de coronaviruspandemie een groot deel van de wereld tot lockdowns en sociale dispatching dwong, was het rapportageteam van Astera in Australië in de D1 Studio’s in Marrickville, Sydney. De locatie leent zich perfect voor foto- en videoshoots, commercials en promo’s. Eigenaar en beheerder Harry Dakanalis heeft geïnvesteerd in 64 x Astera Titan Tube LED-latten voor de studio die deel uitmaken van de gespecialiseerde lichtbak die D1 zijn klanten aanbiedt.

De D1 Studio is ontworpen om crews in korte tijd – dagen in plaats van weken – geweldige resultaten te laten behalen. Vooral in commercials is de tijd altijd krap en onder druk, dus hoe sneller een setup kan worden voltooid, hoe beter. De lichtbak en automatiseringsapparatuur van D1 zorgt ervoor dat gecompliceerde tuigage niet nodig is om verlichting en andere uitrusting op de juiste plaatsen te krijgen.

Robotgestuurd camerasysteem

Dakanalis is zelf al vele jaren stuntman en stuntcoördinator en werkte mee aan talloze speelfilms en commercials. Wanneer hij niet uit helikopters en neerstortende auto’s springt op geweldige locaties over de hele wereld runt hij ook zijn andere bedrijf, D2 Motion. Hiervoor heeft hij een uniek, zeer nauwkeurig robotgestuurd camerasysteem ontwikkeld waarmee adembenemende spectaculaire camerahoeken ‘gemaakt’ kunnen worden.

De Titans zijn bevestigd aan een 9 meter brede en 5 meter diepe gemotoriseerde truss die de lichtbak vormt. Ze bieden een dynamisch, flexibel en gebruiksklaar verlichtingssysteem voor elk scenario.

Bedraad met gegevens via ArtNet worden de Titans vanaf een laptop bestuurd via de eigen software van D2 Motion. Deze is speciaal ontwikkeld door Daniel Miller voor de studio en deze lichtbakapplicatie.

De lichtbak is geëvolueerd om een ​​uitgebreide opzet voor bovenverlichting te creëren – met name interessant voor autocommercials. Hiermee kun je de indruk wekken van lichtverschuiving in elk frame en beweging simuleren.

Niemand had deze techniek eerder op zo’n grote schaal mogelijk gemaakt, dus als het ging om het kiezen van de lichtbronnen om het te laten gebeuren, keken Harry Dakanalis en Daniel Miller uitgebreid en zorgvuldig naar de opties. Ze vonden veel bedrijven terughoudend om hen monsters te geven waarmee ze konden experimenteren, maar dat veranderde allemaal toen ze contact opnamen met ULA Group, de Australische distributeur van Astera. Hun proactieve team is enorm enthousiast over de Astera-producten en ze waren blij om onmiddellijk enkele Titans te kunnen leveren.

40% helderder

Toen ze een like-for-like vergelijking maakten met de andere veel gebruikte industriële LED-buizen waren de Astera’s 40% helderder! “We hadden een armatuur nodig die de kleurtemperatuur van andere lichtbronnen kon evenaren, maar ook een zeer nauwkeurige regeling kon geven, zodat we golven, patronen en prachtig verfijnde vloeiende kinetische effecten konden creëren”, legt Harry uit.

Ook denkt hij dat de Astera-app geweldig is voor het bedienen van kleinere aantallen buizen op locatie.

Toen de Astera’s arriveerden, werden ze op de lichtbak geïnstalleerd, compleet met een grote, op maat gemaakte, naadloze zijden diffuser. Ze waren direct klaar voor gebruik. Klanten zoals Audi, Hyundai, Kia, Lexus, Suzuki en vele anderen hebben alle opnamemateriaal in de studio met behulp van het robotcamerasysteem en Astera’s. Ze hebben ook bewegingsgestuurde autodraaiplateaus en andere accessoires beschikbaar waarmee de D1 de eerste speciaal gebouwde, volledig geautomatiseerde autostudio ter wereld wordt.

In minder dan een jaar hebben enkele van de leidende talenten uit de wereld van tv, film en commerciële productie daar gewerkt – verlicht cameramensen, cameraman, DOP’s en regisseurs – wat heeft geresulteerd in een omzetstijging voor Astera.

D1-formule

Nieuwe dingen uitdenken en ontwerpen is een van Harry’s passies. Hij en Daniel zijn al bezig met het ontwerpen van zonne-energie generatoren om het robotcamerasysteem van stroom te voorzien met het oog op het periodiek kunnen laten draaien van de studio van het net. Er zijn ook plannen om de succesvolle D1-formule in andere steden uit te rollen, dus wordt vervolgd.

Lees voortgang

Delen met anderen