Astera Titans nemen de juiste richting voor Maranatha Community Church

Astera Titans nemen de juiste richting voor Maranatha Community Church

Maranatha Community Church in Johannesburg, Zuid-Afrika, heeft geïnvesteerd in twee sets Astera Titan Tubes voor haar drukke auditorium met 3000 zitplaatsen in Kempton Park. Ze werden gekocht als onderdeel van een voortdurende toewijding om uitstekende technische productie te leveren voor hun diensten en evenementen.

Nereen Bradshaw is hoofd media bij Maranatha en verantwoordelijk voor het wekelijks creëren van content en het toezicht op verlichting, media en video op de Kempton Park-campus. Het auditorium wordt elke week gebruikt voor drie zondagsdiensten (waarbij ongeveer 5.000 – 6.000 mensen worden bereikt), en elke vrijdag wordt er een live-evenement georganiseerd voor ongeveer 400 jongeren. Vier keer per jaar is er een grote midweekse familie-lof- en aanbiddingsdienst die samenvalt met het einde van de schoolperiodes. Diensten omvatten een set van 4-5 lof- en aanbiddingsliederen, gevolgd door een motiverende boodschap. Al deze presentaties en diensten omvatten live muziekuitvoeringen.

Speciaal evenement

Nereen en het team van Maranatha – onder leiding van Senior Pastor Leonard Stone – zijn altijd op zoek naar nieuwe technologie en elementen om hun producties te verbeteren, maar het was een albumlancering door de plaatselijke kerkband, Direction, die aanleiding gaf tot de aankoop van Titan Tube. “We wilden iets heel speciaals voor dit evenement”, legt Nereen uit.

De kerk had de afgelopen jaren andere kits gekocht, waaronder Robe-bewegende lichten van Astera’s Zuid-Afrikaanse distributeur DWR Distribution, dus toen Robert Izzett van DWR ter plaatse kwam en de Titan Tubes demonstreerde, waren zowel Nereen als Leonard behoorlijk onder de indruk en bestelden ze twee sets, 16 buizen in totaal.

De werking op batterijen en het vermogen om het verbruik en de looptijd te regelen en te optimaliseren, was een groot verkoopargument voor hen, legt Nereen uit, eraan toevoegend dat ze ook nog steeds de mogelijkheid hebben om ze indien nodig bedraad te gebruiken.

De Titans worden boven het podium opgehangen en via karabijnhaken aan bovenleidingen van verschillende lengtes bevestigd en voegen echte diepte en dimensie toe aan het prestatiegebied. Deze opstelling betekent dat de buizen indien nodig gemakkelijk kunnen worden verplaatst. Momenteel zijn ze geprogrammeerd om in paren te werken in een 4-pixelconfiguratie, vanaf de huisverlichtingsconsole.

Nereen is onder de indruk van de helderheid van de Titans en meestal worden ze gebruikt met een intensiteit van slechts ongeveer 40%! Ze bieden complementaire kinetische effecten boven de zang, die er geweldig uitzien op de camera.

Veelzijdig inzetbaar

In de toekomst is Maranatha van plan de Tubes op andere creatieve manieren te gebruiken, onder meer als draagbare verlichte rekwisieten voor dansitems bij speciale diensten zoals Pasen en kerstvieringen. Binnen een maand willen ze de Tubes gebruiken in een zaal met een natte betonnen vloer, voor lichteffecten tijdens het opnemen van een nieuwe videoclip voor de band.

Naast de helderheid waardeert Nereen de fantastische Astera-kleurmenging – dankzij de bekroonde Titan LED-engine – het feit dat elke tint kan worden geselecteerd en onmiddellijk kan worden gerepliceerd – plus de mogelijkheden van creatief programmeren met pixel/zone, intensiteiten, of kleurreeksen.

“Ze brengen een compleet nieuwe dimensie aan het podium en geven het een echt modern tintje dat geweldig is om jongere leden van de gemeente te betrekken en voor het presenteren van meer energieke en versterkte muzikale segmenten”, licht Nereen toe.

Foto’s: Maranatha Youth

Lees voortgang

Delen met anderen