Astera voor Lotus Emira lanceringsvideo

Astera voor Lotus Emira lanceringsvideo

Lichtontwerper Nick Jevons staat bekend om zijn innovatieve en frisse benadering van het verlichten van podia, omgevingen, kunstwerken en andere objecten. Dus toen hem werd gevraagd om een ​​speciale video te belichten ter ere van de lancering van de nieuwe Lotus Emira-sportwagen, reikte hij onmiddellijk naar Astera Titan Tubes.

Nick werd aan boord gevraagd door technisch coördinatoren Anna Valley die werkte voor de producenten Blueprint Partners. De opnames werden geregisseerd door Mark Anand en de locatie was in de Lotus-fabriek en testfaciliteit in Norfolk, VK, en was verdeeld in twee secties. De eerste vond plaats in een pop-upstudio die was gebouwd in een van de fabrieksruimtes, waar een assortiment geweldige heldenshots van de auto moest worden gemaakt.

De actie verschoof vervolgens naar de testbaan, waar de voertuigen in actie werden gefilmd en wat asfalt verscheurden terwijl ze op de proef werden gesteld!

Output

Nick specificeerde vier Astera Titan-kits met elk acht buizen – die werden geleverd door verlichtingsverhuurbedrijf Lite Up – samen met de rest van de gebruikte verlichtingsapparatuur.

In de studio creëerde Nick een lichtbak op truss die aan het dak hing met behulp van een raster van Asteras, met meer individuele buizen die strategisch onder de auto waren geplaatst om te verlichten, diepte toe te voegen en de kenmerkende gestroomlijnde Lotus-bogen en contouren te accentueren.

Meer Titans langs de zijkanten van de auto bleken geweldig voor de trackingshots. “De kwaliteit en de textuur van de output is ideaal voor het verlichten van voertuigen”, zegt Nick, die in staat was om de exacte effecten te bereiken die Mark met de verlichting wilde.

Enorme flexibiliteit

Op de baan was het een totaal contrasterende omgeving, maar Nick illustreerde de enorme flexibiliteit van Astera’s in het algemeen door dezelfde Titan Tubes volledig opnieuw te gebruiken.

Hij en de bemanning bouwden zes doelpalen van 6 meter breed en 4 meter hoog, die elk waren omzoomd met zes Titan Tubes – drie per doelpaalpoot – om de auto te markeren terwijl deze elegant door de geïmproviseerde bogen snelde.

Waarde

“Ze zijn zo veelzijdig en zo’n geweldig product”, zei Nick enthousiast over de Titan Tubes. “De mogelijkheid om deze even effectief te gebruiken in zowel een studio-opstelling als in de open lucht, laat zien dat het niet alleen esthetisch een geweldig product is, het biedt echt fantastische waarde!”

In de studio werden de Titans bedraad bestuurd en bestuurd via Nick’s eigen Avo Quartz-console. Op het circuit profiteerde hij van de betrouwbare draadloze werking van Astera, waarbij hij gebruik maakte van de lokale bediening aan de achterkant van de units om de kleuren in te stellen.

Kleurcontrole

In de studio was nauwkeurige kleurregeling vereist om exact de juiste temperatuurwit voor de camera’s te krijgen, terwijl op de baan de dingen een beetje funkyer waren, met behulp van statische versies van de blauwe en gele kleuren van de lancering op de buizen, een ander effect dat mooi werd gerepliceerd op camera. “Om dat niveau van kleurcontrole te hebben en dezelfde armaturen in beide scenario’s te kunnen gebruiken, is geweldig”, aldus Nick. “Er is altijd een oplossing met Astera, van het monteren van het armatuur met alle handige opties die bij de kits horen tot en met de flexibele bediening via een console, via de AsteraApp of stand alone!” Hij waardeert ook de helderheid en intensiteit van de Titan Tubes, en eigenlijk alle Astera-producten.

Nick werkte onlangs aan een tv-drama dat uitgebreid werd belicht met Astera AX3 LightDrops voor belangrijke verlichting en setpractica. “Astera staat helemaal bovenaan mijn favoriete armaturen!”, verklaarde hij. De Lotus Emira-opname vond plaats over vijf dagen, waarvan drie dagen uitsluitend gewijd waren aan het fotograferen van een zeer speciale auto om vele redenen, maar vooral omdat het het einde markeert van een tijdperk voor de fabrikanten met hun laatste voertuig ooit met een verbrandingsmotor.

Foto’s: Nick Jevons

Lees voortgang

Delen met anderen