Astera voor sfeervolle Floating Lotus Yoga Streaming

Astera voor sfeervolle Floating Lotus Yoga Streaming

Nalini Tebbey bezit en runt Floating Lotus, een bloeiende yogastudio in Helensvale, Gold Coast, Australië. Ze had altijd een druk wekelijks schema van 36 yoga-, pilates- en meditatielessen, totdat corona roet in het eten gooide. Onlangs hebben zes Astera Titan Tubes bijgedragen aan het creëren van een harmonieuze sfeer in de studio.

Het bedrijf was net verhuisd naar een mooi en rustig nieuw pand met grote ramen, veel binnenkomend daglicht en panoramisch uitzicht, toen de coronavirus pandemie en de daaruit voortvloeiende vergrendeling betekende dat de deuren tijdelijk moesten worden gesloten.

Subtiele gloed

Nalini begon haar lessen te streamen. Hoewel perfect voor live-sessies, had de studioruimte extra verlichting nodig om de kwaliteit en stijl die bij Floating Lotus horen te behouden. Nalini wilde dat haar uitzendingen er gepolijst en professioneel uitzagen. De Astera Titan-buizen – afkomstig van de ULA Group, de Australische distributeur van Astera – voldeden aan haar wensen.

“Ik had goede verlichting nodig die een subtiele gloed toevoegden, niet te hard, maar een heel mooie lichtkwaliteit”, legt Nalini uit.

Eenvoudige bediening

De Titan Tubes waren ook een geweldige oplossing omdat ze worden geleverd met zoveel verschillende opties voor tuigage/bevestiging. Nalini gebruikt de vloerstandaards om ze op te monteren. Ze zijn licht van gewicht, gemakkelijk te manoeuvreren en werken op batterijen waardoor er geen bekabeling nodig is, terwijl ze eenvoudig kunnen worden bediend vanaf de telefoon van Nalini met de Astera-app – snel, intuïtief en probleemloos.

Streamingsessie

Zes Titan-buizen worden in een boog op de vloer rond Nalini geplaatst voor een typische streaming-sessie. Deze nette installatie wordt verder versterkt door het elegante uiterlijk van de Titan Tubes zelf, die er comfortabel uitzien in de geometrie van de yogaruimte. Vanuit sommige camerahoeken zijn de lichten te zien, dus de esthetiek van de armaturen zelf was ook belangrijk.

Nalini hoefde niet in een van de vele kleuren en effecten te duiken, de verschillende CT-blanken alleen waren voldoende om de atmosferische variaties te genereren die nodig zijn voor de verschillende disciplines. Yoga en meditatie hebben een lager warm licht nodig, terwijl pilates zich leent voor meer levendigheid en een koelere, scherpere kleurtemperatuur.

Het was cruciaal om haar bedrijf draaiende te houden via streaming en sociale media tijdens de lockdown, zegt Nalini. Momenteel zijn de plannen om online door te gaan totdat de studio medio juni weer open kan, wat minder zal zijn, dus het is nog steeds een optie om extra sessies te streamen om aan de vraag te voldoen.

Foto’s: met dank aan Floating Lotus

Lees voortgang

Delen met anderen