Astera’s PixelBrick wint een PLASA Award for Innovation 2021

Astera’s PixelBrick wint een PLASA Award for Innovation 2021

Astera’s ingenieuze PixelBrick won een PLASA Award for Innovation 2021 – een van de twee verlichtingsproducten uit de zes winnaars van 2021 geselecteerd uit 29 inzendingen – toen de PLASA-beurs voor entertainmenttechnologie terugkeerde naar Olympia na een gedwongen pandemische afwezigheid in 2020.

De jury merkte op: “Dit is niet zomaar een batterij-uplighter, maar een goed ontworpen en doordacht verlichtingssysteem aangevuld met een breed scala aan accessoires.” Ze waren van mening dat het ontwerpers een grotere mate van creativiteit zou geven in een assortiment van verlichtingstoepassingen.

Universele lamp

PixelBrick is zorgvuldig gemaakt door Astera’s getalenteerde R ‘n’ D-team en is perfect voor concerten, evenementen, filmen of uitzendscenario’s. Het kan ook worden gebruikt als een compacte, lichte (1,1 kg) en uitzonderlijk handige up-lighter of overal worden opgehangen en een universele lamp worden voor het accentueren en structureren van gebouwen of gevels. Voor buitengebruik is de IP65-classificatie bestand tegen regen en andere elementen. PixelBricks kunnen worden samengevoegd om allerlei funky vormen en combinaties te maken.

Exposeren

Astera exposeerde op de stand van haar Britse distributeur, Ambersphere Solutions. Het PLASA-evenement – een van de eerste branche-exposities die ‘na’ de pandemie werd gehouden – bleek een drukke en vrolijke omgeving voor mensen uit de hele branche om opnieuw te beginnen, opnieuw contact te maken en eindelijk weer face-to-face te ontmoeten als de dingen beginnen vooruit na een extreem zware periode.

Game changer

Astera’s verkoop- en marketingdirecteur Sebastian Bückle onthulde dat veel klanten specifiek vroegen om de PixelBrick te zien, omdat ze deze al online hadden gezien. “Ik denk dat de industrie begrijpt dat dit een game changer is en niet zomaar een LED-schijnwerper”, verklaarde hij, eraan toevoegend dat ze ‘verheugd’ waren met het winnen van de Innovation Award. “Dit betekent echt veel voor ons, vooral voor ons technische team dat onvermoeibaar heeft gewerkt aan de ontwikkeling van dit geweldige product.”


Lee House van Ambersphere was ook enthousiast over het resultaat en zei: “Het is geweldig dat Astera weer een PLASA Innovation Award heeft gewonnen. We staan ​​achter deze echt innoverende bedrijven en hun producten, en de erkenning van de industrie is het bewijs dat we met de besten samenwerken!” Lee benadrukte dat het de flexibiliteit is waar hun klanten over het algemeen naar op zoek zijn met betrekking tot Astera, inclusief het complete assortiment nette accessoires die beschikbaar zijn voor de PixelBrick en die de creativiteit verder kunnen vergroten. Sebastian sprak in het algemeen over PLASA en merkte op dat ‘het geweldig was om terug te zijn.’

Drie mensen van het hoofdkantoor van het bedrijf in München, Duitsland waren aanwezig en waren betrokken bij meerdere hoogwaardige gesprekken met lichtontwerpers, technici en andere professionals uit de industrie. “De gesprekken op PLASA waren totaal anders dan alle videogesprekken en presentaties, en uit deze vergelijking zien we dat beurzen duidelijk een toekomst hebben”, zei Sebastian, die ook opmerkte dat hoewel PLASA iets kleiner was in fysieke omvang dan voorheen, “we hadden een constante stroom van uitstekende klanten naar onze stand.”

In het echt

Lee voegt eraan toe dat met de nieuwe Astera-producten die voor het eerst op een expo werden getoond, het een geweldige kans was voor mensen om producten ‘in het echt te zien in plaats van op een Zoom-demo’ en om het team achter hen te ontmoeten. “Met een onderbreking van een jaar in de show, was het duidelijk dat mensen heel graag weer aan het werk wilden en weer contact wilden maken met iedereen.”

Samenwerking

De PLASA Awards for Innovation worden georganiseerd in samenwerking met het tijdschrift Lighting & Sound International (LSi) en beoordeeld door een panel van professionals uit de industrie. Ze vieren baanbrekende technologieën en ideeën met behulp van nieuwe materialen of methoden die de veiligheid, efficiëntie, creativiteit en prestaties verhogen.

Op de foto van links naar rechts: Astera’s Jesper Sorensen, Sebastian Bückle en Simon Canins

Lees voortgang

Delen met anderen