Astera’s PlutoFresnel wint PLASA Innovatieprijs

Astera’s PlutoFresnel wint PLASA Innovatieprijs

Astera, fabrikant van draadloze LED-verlichting was verheugd een felbegeerde 2023 PLASA Award for Innovation te winnen voor zijn nieuwe PlutoFresnel-product. De Awards – die producten van de volgende generatie erkennen en belonen – werden bekendgemaakt tijdens de driedaagse PLASA London entertainmenttechnologie-expo die begin september op het Olympia-showterrein werd gehouden. De prijs van Astera werd in ontvangst genomen door R&D-directeur Simon Canins.

Vindingrijkheid

Astera loopt altijd voorop als het gaat om vindingrijkheid, uitvindingen en duurzaamheid op het gebied van verlichting, en staat bekend om handige producten zoals Titan Tubes, NYX Bulbs, Hydra Panels en nog veel meer populaire producten die niet meer weg zijn te denken voor film-, televisie- en evenementenverlichting.

Astera’s verkoop- en marketingdirecteur Sebastian Bückle was zeer verheugd met het winnen van de Award en verklaarde: “We zijn vereerd om een ​​Plasa Innovation Award te ontvangen voor PlutoFresnel, een baanbrekende verlichtingsoplossing ontworpen voor film-, studio- en evenementenomgevingen. De geavanceerde technologie, compleet met ingebouwde batterij, zorgt voor een gebruiksduur van 3 uur bij maximale helderheid. De Titan LED Engine met volledig spectrum zet een nieuwe standaard op het gebied van verlichtingsinnovatie. Deze erkenning bevestigt opnieuw ons streven naar uitmuntendheid in de sector. We zijn verheugd om de grenzen van wat mogelijk is op het gebied van verlichting te blijven verleggen.”

Jury

Er waren maar liefst 40 producten ingeschreven voor de PLASA Innovation Awards 2023, waarvan de jury er slechts acht uitkoos. Het juryteam van dit jaar bestond uit 12 onafhankelijke technische specialisten met verschillende achtergronden, onder voorzitterschap van ingenieur en LSI-columnist James Eade. De ingebouwde batterij, die eerder dit jaar werd gelanceerd als een revolutionaire verlichtingsoplossing voor film, studio en evenementen, vormt de essentie van de innovatie van PlutoFresnel, waardoor het de meest draagbare fresnel is die momenteel op de markt is! De juryleden van de Award merkten op dat de veelzijdigheid van dit op batterijen werkende fresnel-come-profiel ‘ongeëvenaard’ is, en zij geloven dat het ‘een thuis zal vinden bij veel verhuurbedrijven’.

PlutoFresnel

De batterijduur van 3 uur kan worden verlengd met behulp van de Astera RuntimeExtender voor maximaal gebruik op afgelegen locaties met beperkte toegang tot stroom. Het armatuur levert een stralingshoek tussen 15° en 60° zonder kleurranden en verbruikt slechts 80W aan stroom, terwijl het een output levert die vergelijkbaar is met een traditionele 300W Tungsten Fresnel. Dit maakte ook indruk op de PLASA-juryleden.

Draadloze en bekabelde DMX plus app-bediening – een ander gebied waar Astera pionier in is – bieden ultieme flexibiliteit, terwijl een volledige set accessoires voor eenvoudig optuigen en positioneren, waaronder snelsluiting, afneembare YokeBase, afneembare handgreep en Airline Track-montage, de PlutoFresnel allemaal tot een ultieme verlichtingsoplossing voor creativiteit en productiviteit maken.

Ontworpen onder het mantra ‘Fresnels made Portable’, weegt hij slechts 4,6 kg en kan hij gemakkelijk worden getransporteerd en geïnstalleerd in een reeks contexten die voor conventionele wolfraamfresnels een grotere uitdaging zouden zijn.

Astera was aanwezig op de PLASA-beurs van 2023 op de stand van haar Britse distributeur Ambersphere Solutions en genoot van een drukke en succesvolle beurs waar ze klanten uit alle delen van de entertainmentindustrie zag en veel nieuwe en kwalitatief goede contacten opdeed.

Foto: Louise Stickland

Fotobijschrift: Astera’s Simon Canins (midden) neemt een PLASA-prijs voor innovatie 2023 in ontvangst. Links op de foto staat Adam Blaxill, voorzitter van het bestuursorgaan van PLASA, en rechts op de foto staat Peter Heath, algemeen directeur van PLASA.

Lees voortgang

Delen met anderen