Audiowagen ‘MusicOne’ van NEP levert hoogste audiokwaliteit tijdens online concertreeks Larger than Live

Audiowagen ‘MusicOne’ van NEP levert hoogste audiokwaliteit tijdens online concertreeks Larger than Live

Hilversum, 13 augustus – De afgelopen weken is de ‘MusicOne’, de nieuwe audiowagen van mediatechnologiebedrijf NEP, ingezet tijdens de online concertreeks Larger than Live in de Ziggo Dome in Amsterdam. Deze high-end audiowagen werd gebruikt om de hoogste audiokwaliteit te leveren en de beste beleving te creëren voor de online bezoekers die de concerten via een livestream bijwoonden. Eerder is de MusicOne ook al succesvol ingezet bij het Radio Filharmonisch Orkest in Tivoli Vredenburg en tijdens de North Sea Jazz Special, waarbij het gehele Metropole orkest voor het eerst weer samenkwam in de Ziggo Dome.

Hoogste audiokwaliteit en comfort

Met zijn geavanceerde apparatuur, geluiddichte audio regie en comfortabel interieur als een eigen lounge area, keuken en een dakterras, is deze inhouse ontwikkelde wagen vanaf de wielen tot aan het dak gemaakt om concerten en muziekevenementen in de hoogste kwaliteit op te nemen en te registreren. Van intieme concerten tot festivals, en van klassieke muziek tot hardstyle, deze wagen is geschikt voor iedere formatie en elk muziekgenre.

De MusicOne kan wereldwijd gebruikt worden als een mobiele audio regie, maar ook ingezet worden als een OBV voor andere broadcast of live evenementen. Het enige wat hiervoor nog toegevoegd hoeft te worden, is een van NEP’s Flypacks, die gemakkelijk in de MusicOne kan worden geplaatst. De wagen kan ook verbonden worden aan de centrale infrastructuur van NEP, waardoor de wagen gekoppeld kan worden aan het Centralized Production platform. De MusicOne staat dus niet alleen volledig in het teken van muziek, maar ook in het teken van groen produceren.

Belang van hoogwaardige content

Bulent Des, crewmanager Audio bij NEP, voegt hieraan toe: “We zijn heel trots dat we de MusicOne inhouse hebben kunnen ontwikkelen. Ons R&D team heeft samen met onze audiotechnici en professionals uit de muziekindustrie hard gewerkt om ervoor te zorgen dat de MusicOne goed aansluit op de hoge eisen van artiesten, concertorganisatoren en rechtenhouders. Het is namelijk voor deze partijen belangrijker dan ooit om hoogwaardige content van live optredens te hebben, zodat deze op ieder platform en op ieder device te bekijken en te beluisteren zijn. Verder hebben we veel aandacht besteed aan het interieur, zodat de akoestiek op iedere locatie optimaal is. Het moet voor zowel artiesten als de crew een inspirerende plek zijn om te werken met de beste apparatuur, maar ook een plek om even te ontspannen na een optreden en te genieten van het uitzicht op het dakterras.”

Lees voortgang

Delen met anderen