AV-industrie kijkt naar de toekomst met ‘Ignite the Future’

AV-industrie kijkt naar de toekomst met ‘Ignite the Future’

ISE is het evenement dat je moet bijwonen voor AV-professionals. De editie van 2022 – die plaatsvindt van 1-4 februari in Barcelona – belooft een hele mooie te worden. Met een opnieuw ontworpen beursvloer, een boeiend vijfdaags conferentieprogramma en nieuwe demonstratieruimtes zal ISE 2022 exposanten in staat stellen om zich voor te bereiden op de toekomst.

Meer dan 700 exposanten willen zich inzetten om deelgenoot te zijn van ISE 2022 in de Fira de Barcelona Gran Vía. De nieuwe locatie biedt de beurs de ideale bestemming voor merken van wereldklasse om de nieuwste technologieën op het gebied van professionele AV te presenteren. Tot de exposanten behoren onder andere merken als Barco, Crestron, KNX, Kramer, LG, Panasonic, Samsung en Sony. De beursvloer is opnieuw ontworpen voor 2022 en zal ook een gloednieuwe Discovery Zone bevatten met 40 nieuwe bedrijven die voor het eerst exposeren.

Mike Blackman, Managing Director Integrated Systems Events zegt hierover: “Met alle elementen van de residentiële en commerciële AV-industrie onder één dak biedt ISE 2022 een fantastische kans voor bezoekers om de oplossingen te ervaren die echt meeslepende ervaringen kunnen creëren. Denk hierbij aan het klanttraject transformeren, hybride werken mogelijk maken en memorabele evenementen bezorgen. We werken er hard aan om ervoor te zorgen dat de reis naar Barcelona zeer de moeite waard zal zijn. We kunnen dan ook niet wachten om weer met iedereen in contact te komen.”

Zes technologiezones

Door gebruik te maken van de grote, moderne locatie aan de Gran Via, biedt de nieuwe locatie van ISE voldoende ruimte voor een nieuwe benadering van de beursvloer. Zes technologiezones, verdeeld over vijf ruime hallen, groeperen exposanten in de belangrijkste technologiegebieden, waardoor het voor afgevaardigden eenvoudiger wordt om hun bezoek te plannen en de grote verscheidenheid aan oplossingen die ze nodig hebben voor hun integratieprojecten te vinden en te vergelijken.

Multi-Technology Zone (Hallen 3 & 5)

Multi-Technology Zone, te vinden in de hallen 3 en 5, is een must voor elke bezoeker van ISE. Deze Zone bevat de grote merken in de AV-industrie die oplossingen bieden die voordelen opleveren voor veel verticale markten. Van Barco, Biamp en Crestron tot LG, Samsung, Sennheiser, Shure tot Televic Conference. Chris Merrick, Global Marketing Shure zegt hierover: “ISE 2022 is een belangrijke beurs in de wereldwijde kalender voor Shure. We kijken erg uit naar ISE in Barcelona komende februari als een platform om onze nieuwste innovaties te laten zien. Het is een essentieel evenement om onze klanten, channel- en industriepartners te ontmoeten en natuurlijk om nieuwe connecties te maken.”

Hal 5 zal wederom gastheer zijn voor de in het oog springende VIOSO Projection Dome – een installatie die VIOSO’s fascinerende softwareoplossingen voor multi-projector/multi-display opstellingen demonstreert.

Audio Zone (Hal 7)

ISE’s Audio Zone is stevig verankerd als de belangrijkste bestemming om te horen over de nieuwste audio-innovaties voor zowel permanente installatie als live-evenementen. De oplossingen die worden getoond, zijn onder meer signaalverwerking en -transport, meeslepende ruimtelijke audio en het allernieuwste luidsprekerontwerp. Meer dan 140 exposanten zijn geboekt in deze zone, waaronder Adam Hall, Audac, Bose Professional, d&b audiotechnik, Equipson, L-Acoustics, Martin Audio, Meyer Sound, Renkus Heinz en meer. T

Tom van de Sande, CEO van AUDAC zei dat het bedrijf uitkijkt naar de terugkeer van persoonlijke evenementen: “Als familiebedrijf is die persoonlijke benadering een van onze grootste troeven en er gaat niets boven elkaar bijpraten onder het genot van een kopje koffie of zelfs een Belgisch biertje. Daarnaast is de eerste full-scale editie van ISE in Barcelona, ​​dus het is extra spannend om het effect van de verhuizing naar FIRA te zien. ISE heeft ons geholpen om te groeien van een kleine startende fabrikant tot een toonaangevende speler in de AV-industrie. Het gaf ons toegang tot klanten en gebruikers die anders misschien nog nooit van ons hadden gehoord. En door indruk te maken op de aanwezigen waren we in staat om ons merk verder te vestigen en tegelijkertijd ons distributienetwerk uit te breiden.”

ISE Sound Experience

Naast de Audio Zone, zal ISE 2022 de ISE Sound Xperience bevatten in samenwerking met het Eventos Filmax Cinema Gran Vía-complex. De locatie ligt op slechts een paar meter afstand van de Gran Via en is een speciaal bioscoopcomplex van twaalf uniek geconfigureerde luisterruimten om audio met diepte, nauwkeurigheid en haarscherpe helderheid te ervaren.

Digital Signage & DooH (Hal 6)

Elk jaar lijken de displays in deze hal groter, helderder en indrukwekkender dan ooit. Hal 6 laat zien hoe state-of-the-art digital signage op grote schaal wordt gebruikt voor impactvolle berichten, advertenties en informatielevering, en belicht beeldschermfabrikanten, mediaspelers en softwareleveranciers.

NIEUW voor 2022 is een extra tentoonstellingsruimte in de open lucht, naast Hal 6, waar bezoekers oplossingen in een buitenomgeving kunnen zien en horen. Zorg ervoor dat u Hal 6 bezoekt om het laatste nieuws te zien van merken als Absen, Alfalite, Brightsign, Daktronics, Grassfish, Nexmosphere, RGBLink, Syscomtec, Unilumin en nog veel meer.

NIEUW: Lighting & Staging (Hal 7)

Lighting & Staging in Hal 7 – met speciale Lighting Demo Zone – is een nieuwe zone voor 2022. Hier zal verlichting en lichtregeling, rigging- en ensceneringsapparatuur, motion tracking, videomapping, holografie en nog veel meer worden gedemonstreeerd. Het zal vol zitten met oplossingen voor kleine tijdelijke locaties tot aan grote stadionconcerten. Exposanten zijn onder meer Area 4, Clay Paky, CLF Lighting, Elation Professional, Movecat GmbH en MA Lighting. In deze zone komt ook een speciale netwerkruimte met een podium, waar innovatieve oplossingen worden belicht en talks, presentaties en meet-ups plaatsvinden.

Residentieel en slim bouwen (Hal 2)

​​ISE is al lang een toonaangevende stem in residentiële oplossingen en domotica, met de steun van CEDIA (mede-eigenaar van ISE met AVIXA); en ook als prominente speler in smart building, dankzij de langlopende Smart Building Conference.

De gecombineerde Residential & Smart Building Zone is het sterkste aanbod ooit in dit snel veranderende gebied van AV-technologie en telt meer dan 80 exposanten op het scherpst van de snede. Presenting show partner, KNX, zal hier zijn aangesloten bedrijven presenteren en deelnemen aan de Smart Building Conference. Neem een kijkje bij de stands van Artcoustic, Bang & Olufsen, Basalte, Bowers & Wilkins, Control 4 (SnapOne), Gira, Krix, Jung, Monitor Audio, Stealth Acoustics, Storm Audio, Z-Wave Alliance en nog veel meer.

Unified Communications & Education Technology (Hal 2)

​​Met meer dan 110 exposanten in deze zone zullen afgevaardigden oplossingen vinden om bedrijven, directiekamers en kantoren met meerdere locaties uit te rusten, evenals onderwijsinstellingen, privéleraren en specialisten op het gebied van professionele ontwikkeling. Exposanten zullen hier technologieën presenteren voor hybride werken en het verbinden van afgelegen locaties. Naast wereldwijde merken zoals Cisco, Google, HP, Intel, Microsoft en Zoom, zal er ook genoeg te zien zijn van exposanten, waaronder Jabra, Logitech, Avocor, AVI-SPL, Clevertouch, Lenovo en anderen.

Inspirerend programma

ISE 2022 staat bekend als een bestemming voor inspirerende inhoud en biedt volop mogelijkheden voor professionele ontwikkeling via het vijfdaagse, meertalige inhoudsprogramma. Het thought-leadership-programma voor 2022 combineert een mix van betaalde en gratis sessies en omvat een breed scala aan brancheonderwerpen. Het programma begint maandag met twee conferenties van een hele dag en vindt plaats op speciale podia in hal 5.

Het Forum is gratis toegankelijk en heeft dagelijks keynote-sessies die worden gehost door futurist Amelia Kallman. Er zal ook Spaanse inhoud zijn in de AV Experience Zone, geproduceerd met AVIXA, terwijl het Catalaanse paviljoen, in samenwerking met ACCIO, een geweldige ervaring belooft voor bezoekers uit de lokale regio.

ISE Conference-programma

Met deskundige sprekers, presentaties en paneldiscussies, omvat het ISE Conference-programma:

Digital Signage Summit: maandag 31 januari | 10:30-18:30 CET

De Digital Signage Summit ISE, voorgezeten en geproduceerd door Florian Rotberg, Managing Director van invidis consulting, verkent de business, technologie en strategie van de Digital Signage en DooH (Digital-out-of-Home) markt.

Smart Building Conference: maandag 31 januari | 10:30-18:30 CET

De Smart Building Conference behandelt het onderwerp: Smart, Safe, Sustainable Building Technologies en wordt voorgezeten door de zeer ervaren Bob Snyder, hoofdredacteur van Channel Media. Deze dagvullende conferentie gaat in op hoe Smart Buildings worden gebouwd en gebruikt, met deskundige casestudy’s en presentaties van vooraanstaande docenten en consultants in de branche.

Control Rooms Summit: dinsdag 1 februari | 10:30-14:30 CET

De Control Rooms Summit, voorgezeten door Peter Prater, oprichter en voorzitter van de ICCA International Critical Control Rooms Alliance, behandelt bedrijfs- en technologiestrategieën voor controlekamers in een breed scala van verticale markten, waaronder nutsbedrijven, transport, overheid en openbare diensten.

Smart Workplace Summit: dinsdag 1 februari | 15:00-19:00 CET

De Smart Workplace Summit is uniek in het samenbrengen van de drie werelden die samenkomen om de slimme werkplek te maken: de digitale werkplek van de IT-industrie die de werknemerservaring verbetert; de allesomvattende werkplek van Facility Managers die een groot deel van de kantooromgeving controleert en de werkplekervaringen die de AV-industrie heeft gebracht in vergaderruimten, lobby’s en open ruimtes.

Digital Learning Summit: woensdag 2 februari | 15:00-19:00 CET

De enorme toename van het gebruik als gevolg van de pandemie heeft digitaal leren als nooit tevoren in de schijnwerpers gezet. Gehost door Gill Ferrell, programmadirecteur bij IMS Global Learning Consortium, kijkt de Digital Learning Summit naar de strategieën, leermodellen en trends die de inzet van digitale leertechnologieën in universiteiten, scholen, bedrijfsorganen en trainingsfaciliteiten stimuleren.

Live Events Summit: donderdag 3 februari | 15:00-19:00

Tijdens de pandemie hebben veel producenten van live-evenementen online de mogelijkheden verkend. Als er weer grootschalige evenementen plaatsvinden, welke van deze innovaties blijven dan het meest relevant? De Live Events Summit, voorgezeten door Stew Hume, redacteur van TPi, presenteert deskundig inzicht en analyse van wat de drijvende kracht is achter verandering in de ruimte voor live-evenementen.

Superyacht Technology Summit: vrijdag 4 februari | 10:30-14:30 CET

Deze Summit en VIP Experience van een halve dag, gepresenteerd door Superyacht Technology en voorgezeten door uitgever Jack Robinson, biedt constructieve gesprekken in topstijl, kennisuitwisseling en workshops, plus een VIP-rondleiding door ISE en een uitgebreid netwerkdiner in een van de beste Barcelona’s eetgelegenheden. Internationaal erkende sprekers en enkele van ‘s werelds beste blue-chip technologiebedrijven zullen spannende Tech Talks houden.

“We zijn verheugd om de AV-gemeenschap samen te brengen in het nieuwe onderkomen van ISE in Barcelona, ​​een levendige stad die bekend staat om zijn creativiteit en innovatie”, zegt Sarah Joyce, Chief Global Officer, AVIXA. “Er zullen veel opleidingsmogelijkheden zijn voor deelnemers om te verkennen, waaronder onze CTS (Certified Technology Specialist) workshops van een halve dag in meerdere talen, samen met ledenevenementen zoals het Duitse CTS-ontbijt, het Italiaanse ledenontbijt en AVIXA Women’s Council en AVIXA Diversiteitsraad evenementen. De AV Experience Zone keert terug met een tweedaagse conferentie in het Spaans die AV in de retail-, horeca- en zakelijke markten zal verkennen. We kunnen niet wachten om iedereen op de show in 2022 te zien!”

Giles Sutton, Interim Co-CEO bij CEDIA, vult aan: “Samen met de hele professionele thuisintegratiegemeenschap kijkt CEDIA erg uit naar ISE 2022 in Barcelona. Het evenement markeert het begin van een nieuw en opwindend tijdperk voor onze branche, aangezien we verder kijken dan de uitdagingen van de afgelopen achttien maanden naar een betere toekomst voor ons allemaal. CEDIA zal tijdens de show een uitgebreid programma voor professionele ontwikkeling uitvoeren, dat een breed scala aan mogelijkheden biedt voor deelnemers om nieuwe vaardigheden te leren, hun kennis te vergroten en een levendig, bevredigend carrièrepad in de branche op te bouwen. We kunnen niet wachten om in februari 2022 opnieuw contact te leggen met bezoekers van over de hele wereld op de Fira Gran Via.”

AV Career Day

AV Career Day keert terug naar ISE 2022, dit jaar op donderdag 2 februari. Dit initiatief, ondersteund door AVIXA, CEDIA en ISE, is ontworpen om carrièremogelijkheden in de hele AV-industrie onder de aandacht te brengen en ervoor te zorgen dat de volgende generatie AV-professionals de vaardigheden heeft om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan. Een selecte groep technologiestudenten van universiteiten en technische hogescholen in heel Europa zal genieten van een gehost bezoek.

ISE werkt ook nauw samen met de stad Barcelona, ​​de Catalaanse regering en de Spaanse autoriteiten. Meer details worden later bekend gemaakt.

Informatie ISE 2022

Registratie is nu open – dus ga hier om je ticket te boeken: https://iseurope.org/register.php

Integrated Systems Europe, ISE 2022, vindt plaats op de Fira de Barcelona Gran Vía op 1-4 februari 2022. Het ISE Conference-programma loopt van maandag 31 januari tot en met vrijdag 4 februari.

Ga voor meer informatie naar www.iseurope.org

Lees voortgang

Delen met anderen