AVMS verlicht bedrijfsevenementen op de Flora Keulen volledig met Cameo

AVMS verlicht bedrijfsevenementen op de Flora Keulen volledig met Cameo

De balzaal van het Palais in de botanische tuin van de Flora Köln in Keulen, Duitsland, biedt een bijzondere ambiance voor allerlei soorten evenementen. Eind mei vond hier een gala-avond plaats voor een groot farmaceutisch bedrijf. Het acht uur durende bedrijfsevenement, met zo’n 150 genodigden, omvatte een prijsuitreiking, diverse showelementen en een aftershowfeest.

Het hele event was minutieus gepland. Nadat AVMS GmbH – als technisch dienstverlener – in 2022 al voor de succesvolle technische uitvoering van het evenement had gezorgd, kreeg de fullserviceprovider dit jaar opnieuw de opdracht en vertrouwde voor de verlichting volledig op spots van Cameo.

Uitdaging

Een bijzondere uitdaging voor de verlichting en rigging was de vereiste individuele tafelverlichting vanuit de plafondopstelling – geen eenvoudige opgave gezien een vloeroppervlak van 800 m2 en een lage plafondbelasting. De oplossing werd door de crew van AVMS – in samenwerking met de lokale technische dienstverlener MüllerMusic – gevonden in de compacte Cameo EVOS W3 LED wash movingheads, waarvan er 40 werden gebruikt. “Dankzij hun lage gewicht konden we de EVOS W3’s in overeenkomstige grote aantallen in de opstelling onderbrengen om de tafels gericht te verlichten”, legt AVMS-projectmanager Alexander Schmitt uit. “Ook nuttig was het grote zoombereik bij een vergelijkbaar hoge output en de uitstekende kleurmenging van de EVOS W3.”

De acht EVOS W7 LED wash-movingheads fungeerden als de ‘perfecte tegenhanger’ van de EVOS W3. Met hun hogere output en even brede zoom zorgde de EVOS W7 in combinatie met de Cameo OPUS H5 beam-spot-wash hybride moving heads ervoor dat de blik van het publiek naar het podium werd gericht, waardoor opvallende scènes ontstonden met relatief weinig eenheden. “De EVOS W7 en OPUS H5 werden in een klassieke spot-wash-opstelling geplaatst en leverden veelzijdige podiumsets met prachtige stralen in waas”, vervolgde Schmitt.

De ZENIT W600 Outdoor LED Wash Lights werden zowel in de opstelling (als sfeerverlichting) als als vloeropstelling gebruikt voor de sfeerverlichting van de balzaal. “Met hun verwisselbare SnapMag-filters en stralingshoeken waren de W600’s ongeëvenaard voor ons, omdat ze kunnen worden gebruikt om een ​​breed scala aan vereisten te implementeren, in ons geval basisverlichting en sfeerverlichting”, aldus Schmitt.

Flexibiliteit

Qua flexibiliteit doen de OPUS X Profiles in geen geval onder voor de ZENIT W600. AVMS gebruikte de krachtige profiel-moving heads voor gobo-projecties op structuren in het toneeldecor, voor merkdoeleinden met aangepaste gobo’s en voor frontverlichting vanaf het platform. “We waren vooral onder de indruk van de kwaliteit van de gobo-projecties, die ook op grotere afstand scherp werden weergegeven”, bevestigt Alexander Schmitt.

#Cameo #ForLumenBeings #EventTech #ExperienceEventTech

Meer informatie:
koelncongress.de
avms.de
cameolight.com

Lees voortgang

Delen met anderen