Avolites kondigt zijn nieuwe Diamond 9 Flagship Console aan

Avolites kondigt zijn nieuwe Diamond 9 Flagship Console aan

Avolites kondigt de lancering aan van zijn nieuwe vlaggenschip-console Diamond 9 in twee versies: D9-330 en D9-215. Beide nieuwe visuele canvascontrollers bieden geïnspireerde creatieve controle aan productieontwerpers in verlichting, uitzending en AV, waardoor ze hun ultieme uitvoeringen kunnen creëren, programmeren en aansturen.

Technische innovatie

De Diamond 9-consoles zijn het resultaat van jarenlange technische innovatie van het Avolites-team, gebruikmakend van hun 45 jaar ervaring in de branche, feedback van ontwerpers uit de hele branche en bekroonde industriële ontwerpers om het ultieme bedieningsoppervlak te creëren. De Diamond-serie is ontworpen door Visual Designers, voor Visual Designers en iedereen daar tussenin om op een intuïtieve manier verlichting, media en andere visuele aspecten van een show te combineren. Over elk scherm, elke fader, encoder en knop is zorgvuldig nagedacht, zodat de console een verlengstuk van de ontwerper wordt om hen totaal ongehinderde creatieve vrijheid te geven om hun ultieme shows mogelijk te maken.

Nieuwe hardware

De nieuwe hardware is niets anders dan een technisch hoogstandje. Om de console een nieuwe onderscheidende look en feel te geven, zijn de belangrijkste frontpanelen vervaardigd uit een enkele plaat van strak aluminium met hoogwaardige afwerkingen. De D9-330 beschikt over 11 ultra heldere aanraakschermen, waaronder 3 hoofdwerkruimteschermen, 3 voor mediavoorbeelden en specifieke schermen voor attribuutbeheer en sneltoetsen. De gloednieuwe gemotoriseerde aanraakgevoelige Penny & Giles-faders en nieuwe encoders hebben elk hun eigen RGB-staafdiagrammen, zodat de niveaus in één oogopslag kunnen worden gecontroleerd. Er is ook een terugkeer van het beruchte geïntegreerde toetsenbord met achtergrondverlichting.

Tweede natuur

De meest interessante kant van de D9 is de rechterkant, met 5 encoderwielen, een T-balk voor het besturen van scene-masters en een nieuwe set op maat gemaakte knoppen die zorgvuldig zijn gepositioneerd, zodat het vinden ervan een tweede natuur is. “Ik had het voorrecht om de D9-215 in januari 2020 te gebruiken. De ervaring was fantastisch. Programmeren erop voelde vertrouwd aan, maar werd enorm verbeterd door de toename van de hardware die een vlottere, snellere en leukere programmeerervaring mogelijk maakte”, zegt Tom Campbell (MIRRAD), productie- en lichtontwerper. “Als langdurig gebruiker van Avolites ben ik erg opgewonden om te zien waar de D9 het bedrijf naartoe brengt, en ik ben erg trots dat ik er een klein deel van heb gehad.”

Onderscheidende factoren

De belangrijkste onderscheidende factoren gaan veel verder dan de esthetiek; ze bieden meer intuïtieve integratie van mediabesturing voor lichtontwerpers in alle sectoren van de industrie. Voortbouwend op de baanbrekende Synergy-functieset, uitgebracht in oktober 2019, die naadloze integratie tussen mediaserver en lichtregeling mogelijk maakt, brengt de D9 dit binnen handbereik met een intuïtief ontwerp en lay-outs die ideaal zijn voor het afspelen en bedienen van media. Met de opkomst van het gebruik van videomuren in live optredens, installaties en zelfs tv-producties, is het creëren van een meeslepende en naadloze belichting en videoprestaties van vitaal belang. De D9 is ontworpen om de ultieme prestaties te leveren, met uitstekende connectiviteit, waaronder 32 universums van DMX-output direct vanaf het bureau, 6 ethernetpoorten en netwerkswitch om complexe shows te bedienen vanaf één bureau.

Nieuw logo

De nieuwe hardware is niet de enige cruciale verandering in dit product. De D9’s bevatten het nieuwe logo van Avolites, de eerste belangrijke verandering sinds de oprichting van het bedrijf in 1976. Het weerspiegelt de toekomstgerichte strategie van het bedrijf, terwijl het de creatieve benadering van Avolites op het gebied van verlichting en media-ontwerp onderstreept. ”De Diamond-collectie, met ons nieuwe merklogo, markeert de eerste stap in onze toekomstgerichte strategie als bedrijf”, zegt Paul Wong, Managing Director van Avolites. “De D9’s zijn het resultaat van jarenlange R & D-investeringen en we zijn erg trots dat we onze gebruikers de ultieme programmeertool kunnen bieden voor hun toekomstige creatieve projecten.”

De Avolites D9-330 en D9-215 zijn nu te bestellen, neem voor meer informatie contact op met Avolites om een ​​demo te boeken of ga naar www.d9.avolites.co

Lees voortgang

Delen met anderen