Barco lanceert een cloudgebaseerde oplossing

Barco lanceert een cloudgebaseerde oplossing

Barco, een wereldleider in professionele visualisatie, kondigt de release aan van WallConnect Cloud, een nieuw cloudgebaseerd platform voor monitoring en beheer op afstand voor zijn videomurenportfolio. Met WallConnect Cloud kunnen systeemintegrators hun geïnstalleerde videowalls bewaken en diagnosticeren, waardoor ze op afstand de status kunnen controleren, een diagnose kunnen stellen en een aantal kritische parameters kunnen besturen. Dit resulteert in een hogere operationele efficiëntie, snellere probleemoplossing, een optimale uptime van de muur en een algehele verbeterde ervaring voor zowel systeemintegratoren als eindgebruikers.

Softwareplatform

Barco WallConnect, uitgebracht in 2019, is het softwareplatform dat niet alleen helpt bij het intuïtief opzetten en configureren van een grote videomuur, maar er ook voor zorgt dat alle panelen in de loop van de tijd een perfect beeld weergeven (inclusief Barco’s bekende Sense X automatische helderheid en kleurkalibratie) en maakt het mogelijk om de instellingen indien nodig aan te passen en te plannen. Het nieuw geïntroduceerde WallConnect Edge-hardwareapparaat met zijn IoT-mogelijkheden maakt nu veilig verbinding met het WallConnect Cloud-platform waardoor monitoring, diagnostiek en bediening van de videomuur op afstand mogelijk is. Het WallConnect Cloud-platform is gemakkelijk te gebruiken met zijn intuïtieve gebruikersinterface, betrouwbaar, schaalbaar en volledig veilig.

Optimale uptime

Omdat ze op afstand de status van de muur en de kritieke parameters kunnen controleren, kunnen systeemintegratoren een probleem gemakkelijk evalueren zonder dat ze ter plaatse hoeven te zijn. Hierdoor kunnen ze niet alleen de benodigde reserveonderdelen direct ter plaatse sturen, maar kunnen ze soms ook op afstand het probleem oplossen. Dit resulteert in lagere kosten en een snellere oplossing van het probleem. Bovendien dragen de verminderde reisbehoeften ook bij aan een duurzamer bedrijf.

Realtime informatie

De live dashboards geven ook realtime informatie over de bedrijfsomstandigheden van de videowall-displays voor een effectievere apparaatanalyse en proactieve probleemoplossing. Gebruikers hebben veilig toegang tot het IoT-platform op elk apparaat met een internetverbinding.

WallConnect Cloud wordt per videomuur aangeboden als een jaarlijks abonnement of als onderdeel van Barco-servicepakketten. De eerste versie van het WallConnect Cloud-platform is beschikbaar voor de Barco UniSee-serie en de RGB Laser ODL-721 en ODL-821. Het platform zal geleidelijk worden uitgebreid naar andere producten.

Een grote hulp voor integrators

“Met WallConnect Cloud zet Barco nog een stap om zijn klanten heldere resultaten te bieden”, zegt Jay Badvel, Productmanager bij Barco. “De oplossing stelt systeemintegrators in staat de ervaring van hun klanten te verbeteren door hun videomuren veilig te monitoren en te diagnosticeren vanuit de cloud, terugkerende inkomsten te genereren en extra business te ontwikkelen op basis van relevante inzichten. Op deze manier kan aan strenge SLA’s worden voldaan met minder risico, overhead en kosten. Klanten zullen meer tevreden zijn, wat bijdraagt ​​aan de loyaliteit van klanten. Bovendien is in tijden waarin de fysieke toegang beperkt is nog wat basisonderhoud mogelijk. WallConnect Cloud helpt bij het bouwen aan de toekomst van service en we zijn erg blij hier deel van uit te maken.”

WallConnect Cloud is vanaf 15 oktober 2020 beschikbaar voor klanten

Lees voortgang

Delen met anderen