Bastille Day 2023: 5 Lawo mc²-consoles om het Concert de Paris te mixen

Bastille Day 2023: 5 Lawo mc²-consoles om het Concert de Paris te mixen

De herdenking van de bestorming van de Bastille op 14 juli 1789, die het begin markeerde van de Franse Revolutie, is aanleiding voor tal van evenementen in het hele land. Voor deze 11e editie van het gigantische concert voor klassieke muziek aan de voet van de Eiffeltoren voldeed Lawo opnieuw aan de vereisten voor live geluid en live uitzending van de Franse openbare omroepen en het Eurovisienetwerk. Onder de deskundige handen van de geluidstechnici van Radio France en France Televisions, leverden Lawo-consoles een onberispelijke geluidskwaliteit aan de enorme menigte op de Champ de Mars, evenals aan miljoenen luisteraars en kijkers.

Twee mc²56-bureaus die een paar redundante A__UHD Core-eenheden delen, werden aan de voorkant van het huis gebruikt door Nadège Antonini voor het orkest en de algehele PA-mix, en door Stéphane Thouvenin voor de premix van de solist. Een derde mc²56 en een A__UHD Core-audio-engine zorgden voor de podiumbewaking in een configuratie met twee operators en twee afzonderlijke bedieningsoppervlakken om Tahar Boukhlifa en Charles Bouticourt maximale flexibiliteit te bieden voor de uitvoering van deze complexe taak.

Dankzij een systeem van passieve splitters konden meer dan 140 microfoonbronnen onafhankelijk worden gerouteerd naar een Lawo mc²66-console bestuurd door Laurent Fracchia voor het mixen van radio- en televisieaudio in een mobiele productie-eenheid van Radio France.

In een OB-truck van France Televisions had Gregory Chevalier de leiding over de audioproductie voor de nationale tv-uitzending en internationale clean feed – opnieuw met een mc²56-console.

“Elk jaar is het een waar genoegen om met dit team van gepassioneerde perfectionisten, gecoördineerd door Christophe Lukaszewski, te werken aan ‘s werelds grootste klassieke muziekconcert”, zegt Joffrey Heyraud, Lawo’s Sales Director voor West-Europa. ”De editie van dit jaar was bijzonder spannend omdat het de eerste keer was dat onze nieuwe A__UHD Core-verwerkingsengines en HOME-resourcebeheersysteem voor dit evenement werden gebruikt. Deze nieuwe technologie zorgde voor een aanzienlijke verkleining van de voetafdruk, dankzij de compacte oplossing en DSP-resourcepooling tussen consoles.”

Het Concert de Paris vindt plaats vóór het traditionele vuurwerk van de stad Parijs op de Franse nationale feestdag en blijft een van de grootste klassieke muziekevenementen ter wereld. Ongeveer 100.000 toeschouwers konden optredens bijwonen van het Orchestre National de France, het Chœur en Maîtrise de Radio France, evenals internationaal bekende operazangers en solisten. Het evenement werd gevolgd door 3,26 miljoen kijkers op France 2 en nog veel meer luisteraars op het radiokanaal France Inter. Het werd live uitgezonden of opgenomen in veel landen over de hele wereld via de Euroradio- en Eurovisienetwerken.

Lees voortgang

Delen met anderen