BATTLEKART WINT “AV-PROJECT VAN HET JAAR”-PRIJS TIJDENS ISE 2024 MET PROJECTOREN VAN PANASONIC

BATTLEKART WINT “AV-PROJECT VAN HET JAAR”-PRIJS TIJDENS ISE 2024 MET PROJECTOREN VAN PANASONIC

Battlekart, de succesvolle franchise die Panasonic VMZ-projectoren gebruikt om de spanning van elektrisch karten te combineren met het plezier van videogames, heeft het felbegeerde AV-project van het jaar gewonnen op ISE 2024.

Panasonic kondigt met enige trots aan dat de samenwerking met Battlekart op de laatste ISE-beurs de verkiezing van het ‘AV-project van het jaar’ heeft gewonnen. BattleKart brengt videogames, augmented reality en elektrisch karten samen om een unieke en opwindende ervaring te bieden. Er worden verschillende speltypen aangeboden met circuits die op de grond worden geprojecteerd, terwijl spelers in hun elektrische karts over de baan bewegen in interactie met de omgeving, bonussen en andere spelers.

Panasonic projectoren worden gebruikt in elk van de Battlekart sites, die zijn geïnstalleerd in tentoonstellingsgebouwen met hoge plafonds (van 10 tot 17 meter hoog). Het was in deze bijzonder hoge gebouwen dat Sébastien Millecam, oprichter en CEO van BattleKart, voor het eerst de kracht van Panasonic projectoren zag.

“Panasonic was de enige fabrikant die een 1,09 zoomlens bood, evenals uitstekende V/H lens shift-functionaliteit en hoge helderheid”, vertelt Millecam. “Dit maakte de installatie van de projectoren in deze grote gebouwen veel eenvoudiger en de hoge helderheid zorgt voor geweldige beelden, zelfs als ze hoog aan het plafond zijn bevestigd.”

Hoge helderheid in een lichtgewicht behuizing

“BattleKart gebruikt de VMZ-serie projectoren van Panasonic op verschillende locaties. De huidige serie bevat ’s werelds kleinste en lichtste LCD-laserprojectoren in hun klasse. Deze combinatie van hoge helderheid in een lichtgewicht, compact en betrouwbaar pakket, samen met een optimale throw ratio en goede lens shift mogelijkheden, was een belangrijke factor in de keuze voor Panasonic”, zegt Millecam.

Panasonic laserprojectoren spelen een centrale rol. Het aantal projectoren en sensoren in elke BattleKart-installatie varieert afhankelijk van de grootte en hoogte van de locatie. Over het algemeen worden er tussen de 30 en 60 Panasonic projectoren gebruikt per installatie. De installatie beschikt ook over een uniek systeem van locatiesensoren die de positie van de karts 200 keer per seconde volgen terwijl ze over het circuit bewegen, waardoor een zeer effectief systeem ontstaat om botsingen te vermijden. Hierdoor is BattleKart snel en leuk, maar vooral ongelooflijk veilig.

Gegarandeerde levensduur en energiebesparing

In een normale omgeving hoeft het herbruikbare ECO-filter van de Panasonic projector gedurende 20.000 uur niet te worden vervangen. Dit komt neer op een levensduur van ongeveer 10 jaar, uitgaande van 40 uur projectie per week. Als het filter voor die tijd aan vervanging toe is, kan het tot twee keer toe gewassen en hergebruikt worden. Het energieverbruik van de nieuwste serie is ook verminderd met 20 procent ten opzichte van voorgaande modellen, wat helpt om kosten te besparen en milieuverantwoord bezig te zijn.

“De projectoren van Panasonic hebben ons geholpen om de spanning en het plezier van BattleKart te creëren op een aantal locaties waar dat moeilijk zou zijn geweest met andere projectoren”, concludeert Millecam. “Ik heb voor deze projectoren gekozen om de BattleKart-ervaring in een expositiehal mogelijk te maken.”

Lees voortgang

Delen met anderen