Bedrijven kunnen een groenere koers inslaan met Konftel conferencing

Bedrijven kunnen een groenere koers inslaan met Konftel conferencing

Als fabrikant van vergaderoplossingen bouwt Konftel verder aan zijn ‘CO2-neutrale’ status zodat klanten met een gerust geweten een groenere koers naar succes kunnen kiezen.

De Covid-crisis heeft een enorme groei in videoconferenties teweeggebracht. Het gevolg is miljoenen kilometers minder zakelijk verkeer – maar Konftel wil nog verder gaan ten gunste van het milieu.

Haar status Climate Neutral Certified betekent dat klanten die voor conferentieapparatuur van Konftel kiezen, beginnen met een CO2-voetafdruk van nul – wat het klimaat op een verantwoorde manier beschermt – ook door op grote schaal zakenreizen te vervangen door online vergaderingen.

Climate Neutral Certified is een nieuwe betrouwbare standaard, opgericht door de non-profit organisatie Climate Neutral. Konftel heeft deze certificering behaald door meting van haar emissie van broeikasgassen in 2019, door te investeren in CO2-vriendelijke maatregelen ter compensatie van de ecologiscche voetafdruk en door de uitvoering van plannen om de uitstoot in dit jaar en de komende jaren te verminderen.

“De hardware die nodig is om het op afstand werken mogelijk te maken hoeft geen belasting op het milieu te zijn. Konftel biedt vergadertechnologie aan die de klimaatcrisis niet verergert,” zegt Jean-Luc Sigonney, Regional Sales Director van Konftel in de Benelux.

“Het was heel inspirerend om bij de eerste groep Climate Neutral Certified bedrijven te horen, maar daar blijft het wat ons betreft niet bij, ” vervolgt hij. “Wij weten dat onze producten voor hybride samenwerken bedrijven over de hele wereld helpen om hun reizen en emissies te verminderen. We beseften echter ook dat het tijd was om een bredere en diepere bijdrage aan het klimaat te leveren. De status Climate Neutral betekent dat onze klanten bij de keuze van onze producten – speciaal ontworpen als alternatief voor zakenreizen – beginnen met een CO2-voetafdruk van nul. Dat helpt om het algehele klimaat wereldwijd te verbeteren.”

Jean-Luc voegt hieraan toe: “Sinds het begin van de pandemie zien we een onvoorstelbare toename van video-oplossingen in Nederland – zowel thuis als op kantoor. Als samenleving hadden we nauwelijks tijd om na te denken over de impact van die video-oplossingen op het milieu. Maar Konftel heeft hier wel over nagedacht. Als eerste bedrijf in de branche zijn onze oplossingen nu Climate Neutral Certified.”

” Zakenreizen maken  een groot deel uit van de CO2-voetafdruk. Wij wilden onze oplossingen zelf ook  vrij van CO2-emissies produceren,” zegt Jean-Luc. “De lagere uitstoot van broeikasgassen hoeft niet eerst als het ware de klimaatbelasting uit de productie- en logistieke keten ‘af te betalen’. Daar hebben wij al voor gezorgd.”

“Zakenreizen maken meestal een belangrijk deel uit van de CO2-voetafdruk van veel bedrijven. Zo heeft een groot internationaal accountantskantoor de schatting gemaakt dat zakenreizen de grootste bijdrage leveren aan hun CO2-voetafdruk en tot 53 procent van hun totale uitstoot uitmaken.”

Jean-Luc sluit af: “Toen wij beseften dat dit voor veel bedrijven geldt, wisten we dat wij met onze oplossingen ons steentje konden bijdragen aan een lagere CO2-voetafdruk. Het betekent dat we al onze emissies van broeikasgassen hebben gecompenseerd en dat we maatregelen nemen om die emissies in de toekomst verder te reduceren. We zullen ook het gebruik van plastic zakken voor kabels met 10 procent verminderen in combinatie met een doelstelling om het aantal zakenreizen met 15 procent te verlagen. Niemand kan alles regelen, maar iedereen kan iets bijdragen. Dit is onze bijdrage.”

Lees voortgang

Delen met anderen