Bekroond optreden van Astera op AHA Event

Bekroond optreden van Astera op AHA Event

Het in Canberra gevestigde Elite Event Technology (EET) leverde de volledige productie – verlichting, audio, video en enscenering – voor de Australian Hotels Association (AHA) Awards 2021, die voor het eerst buiten plaatsvonden toen 450 gasten genoten van de fantastische omgeving van de Pialligo Estate. Darren Russell van EET ontwierp de verlichting voor het evenement waar hij al 15 jaar bij betrokken is. Hij maakte optimaal gebruik van de flexibiliteit van 46 x Astera AX1 PixelTubes en 16 x Astera AX5 TriplePars voor het verlichten van de tafels, flora en fauna en het helpen creëren van een magische sfeer voor de avond.

Inzet armaturen

De AX1’s werden voornamelijk gebruikt op de tafelbladen waar ze dienden als lange, elegante middelpunten, die subtiele maar praktische omgevingsverlichting boden om te dineren, te kletsen en te genieten van de avond.

De AX5’s waren overal verspreid en werden gebruikt om bomen en andere ‘gebladerte elementen’ in de tuinen te verlichten, waardoor ook die gebieden baden in natuurlijk wit licht.

“Draadloze en batterijgevoede werking maakte Astera een voor de hand liggende keuze voor een evenement en toepassing als dit”, merkte Darren op, waarbij hij vermeldde dat de IP65-classificatie van de armaturen een welkome gebeurtenis was als het weer uitdagend was gebleken!

Buiten het hoofdgebouw waren meerdere tafels opgesteld om alle gasten te ontvangen. Omdat er in dit gebied niet veel vermogen beschikbaar was, bleek Astera opnieuw een geweldige oplossing. Er waren geen generatoren nodig, wat luidruchtig en afleidend kan zijn en de kosten kan verhogen.

Vanwege langdurige stortregens de week ervoor werden de ruimte en configuratie van de locatie twee dagen voor de show gewijzigd, maar dit verontrustte Darren en het team niet, aangezien het gebruik van AX1’s en AX5’s betekende dat ze alle flexibiliteit binnen handbereik hadden om ok korte termijn de lay-out van het evenement te herontwerpen. De enige andere podiumlichten waren acht krachtige bewegende lichten.

Grootste Astera-huurvoorraad van Australië

Het was precies voor deze soorten evenementen waar Darren voor het eerst naar keek en investeerde in Astera  een aantal jaren geleden via Astera’s Australische en Nieuw-Zeelandse distributeur, ULA Group.

EET heeft nu meer dan 200 x AX1’s in zijn huurinventaris en meer dan 100 x AX5’s. De nog recentere Astera-bestellingen van Darren in april 2021 betekenen dat EET nu de grootste huurvoorraad van Astera-armaturen in Australië heeft.

Hij houdt van de producten vanwege hun fantastische kwaliteit, goede techniek en doordacht ontwerp. Darren is verheugd te kunnen melden dat veel van hun reguliere zakelijke werk sterk is teruggekeerd, zij het met een paar belangrijke verschillen om om te gaan met de altijd vloeiende Covid-regels en -voorschriften. Zoals de meeste mensen overal en in welke branche dan ook omvat Darren’s hoop voor 2021 ‘zo snel mogelijk terug naar een soort van normaal’.

Lees voortgang

Delen met anderen