Bolero S optimaliseert coachcommunicatie bij 1. FSV Mainz 05

Bolero S optimaliseert coachcommunicatie bij 1. FSV Mainz 05

De Bundesliga voetbalclub 1. FSV Mainz 05 gebruikt het draadloze intercomsysteem Bolero S van Riedel voor communicatie tussen coaches. Met zes Bolero S-gordelpakketten voor de analisten, assistent-coaches, atletiektrainers en fysiotherapeuten van het team, profiteert Mainz 05 nu van aanzienlijk vereenvoudigde workflows op wedstrijddagen, die een betere strategische en tactische voorbereiding, atletiek- en warming-uptraining en blessurediagnose mogelijk maken.

“Als analist krijg je niet alleen een vogelvlucht van het veld, maar krijg je ook speciale scoutingcamera’s waarmee je alles in replay kunt zien. Wat voor nut zouden deze gegevens hebben als we de rest van ons team niet rechtstreeks kunnen bereiken om de coaches te adviseren over strategie of informatie te verstrekken aan de atletiekcoaches?”, zegt Tijan Nije, videoanalist bij Mainz 05. “Gelukkig heeft Riedel meer voor ons. We kregen meer communicatiemogelijkheden dan we voor mogelijk hielden – of het nu tijdens de technische voorbereiding, tijdens de wedstrijd of in de follow-up was. We zijn erg dankbaar voor deze steun; dit stelt ons in staat om ervoor te zorgen dat ons team in alle opzichten optimaal presteert, zowel op als naast het veld.”

Technische uitdagingen

Voordat Bolero S werd gebruikt, gebruikte Mainz 05 een communicatiesysteem dat vaak verbindings- en bedieningsproblemen had. Deze technische uitdagingen waren vooral aanwezig in stadions, waar de communicatie tussen de analisten op de tribune en de coaches op de bank over extreem lange afstanden moest worden afgelegd. Sinds Bolero S is geïmplementeerd, heeft het team geen problemen ondervonden op het gebied van bruikbaarheid en connectiviteit. Met Bolero S kunnen analisten coaches snel en duidelijk informeren over de stand van zaken op het veld, waar ze het moeilijk hebben en hoe ze zich kunnen aanpassen aan de sterke punten van de tegenstander – een duidelijk voordeel ten opzichte van de concurrentie.

Daarnaast stelt Bolero S de fysiotherapeuten van Mainz 05 in staat om via een apart kanaal te communiceren met de analisten, trainers en supervisors. Op deze manier kunnen de fysiotherapeuten direct vanuit de spelerskleedkamer worden geïnformeerd over alles wat er op het veld gebeurt, bijvoorbeeld als er een blessure op het veld is, zodat ze onmiddellijk en met de juiste uitrusting kunnen reageren. Bovendien kan de coach aan de atletiektrainer meedelen dat een bepaalde speler de komende minuten in het spel nodig zal zijn om de speler meer opwarmtijd te geven voor de wissel.

@E Cruciaal buiten het beld

“Alles wat buiten het veld gebeurt, kan net zo cruciaal zijn als alles op het veld, waar coaches, analisten, coaches en fysiotherapeuten te allen tijde het spel in de gaten moeten houden”, zegt Torben Hermann, Sales Manager bij Riedel. “Met zijn sterke draadloze verbinding, gebruiksgemak en heldere audiokwaliteit stelt Bolero S leden van elk team in staat om verbonden te blijven en dienovereenkomstig te reageren. We zijn vereerd om met een van de beste Duitse voetbalteams samen te werken en ervoor te zorgen dat het in elk opzicht competitief blijft.”

Voor meer info over Riedel kijk op: www.riedel.net

Lees voortgang

Delen met anderen