BORA verhuist naar nieuw kantoorgebouw met RCF-systemen voor evenementen en bedrijven

BORA verhuist naar nieuw kantoorgebouw met RCF-systemen voor evenementen en bedrijven

BORA, het bedrijf dat de kookveldafzuigsystemen voor keukens in privéwoningen en restaurants heeft uitgevonden, heeft onlangs zijn intrek genomen in zijn nieuwe kantoorgebouw in Raubling, Beieren. De verbouwing van het gebouw werd toegewezen na het vinden van een winnende architect met een architectuurwedstrijd. Het gebouw werd volledig herbouwd met het oog op een hulpbronnenbesparende constructie, er werd een intelligente gevel gebouwd en er werd een negende verdieping toegevoegd. Op de bovenste verdieping is een multifunctionele ruimte geïntegreerd, die tevens dienst doet als personeelskantine. BORA gebruikt de ruimte voor productpresentaties, maar ook externe bedrijven gebruiken ze voor hun doeleinden.

Geluidssysteem van RCF

Om de ruimte de geluidsmogelijkheden te geven en het veelzijdige gebruik ervan te maximaliseren, kozen BORA-oprichter Willi Bruckbauer en het installatiebedrijf Musik Mayer GmbH & Co KG uit Aiging in Chiemgau (Duitsland) voor een geluidssysteem van RCF. Het systeem moest uitstekende prestaties leveren voor achtergrondgeluid bij dagelijkse lunchactiviteiten en feest-/bandgeluid in het prestatiebereik. Vrij ongebruikelijk, maar veroorzaakt door de gebeurtenissen die plaatsvonden, werd een compact line array-systeem bestaande uit 2x 4 HDL 26-A-componenten permanent in het plafond geïnstalleerd. Verder dienen 2x 2 HDL 26-A componenten, eveneens in het plafond gemonteerd, als delay array. 3x TTS 15-A subwoofers (frontaal) worden gebruikt als basclusters. Alle RCF-componenten zijn perfect op elkaar afgestemd en werken naadloos samen. Het systeem wordt bewaakt via het RDNet-systeem van RCF.

Ontwerp in uitstekende stijl

BORA-directeur Willi Bruckbauer over de toplocatie en de gebruikte geluidsapparatuur: “Onze eis voor het PA-systeem voor de BORA ‘Hälzyba‘ op de negende verdieping was multifunctionele bruikbaarheid: de PA-systemen van RCF beloven een perfect, helder geluid, zowel tijdens de lunch van het personeel en ter ondersteuning van productpresentaties en evenementen. Tijdens onze Inspiration Days in juni lieten ze al zien wat ze kunnen. En daarvoor zorgde de geluidsmachine al voor enthousiasme op ons kerstfeest. Een ander belangrijk feit; het ontwerp voldoet aan onze vraag naar uitstekende stijl. Al met al zijn we daarom momenteel een andere ruimte aan het uitrusten met een RCF-systeem.”

Gebalanceerd geluid

Ook Rupert Meyer van Musik Mayer is blij met de succesvolle integratie: “Elke keer als ik BORA bezoek, ben ik altijd blij met het systeem. Het is erg aanwezig op de achtergrond (op minimaal volume) als de medewerkers aan het lunchen zijn. Zelfs bij deze lage invoerniveaus is er geen achtergrondgeluid of iets dergelijks. Op incidentele feestjes met kleine bands of dj‘s werkt het systeem met definitief meer power, maar zelfs bij hoge geluidsniveaus klinkt het heel gebalanceerd en niet agressief.”

Meer informatie over HDL 26-A vindt u op: https://www.rcf.it/de_DE/products/product-detail/hdl-26-a/1000993

Informatie over de dienstverlener Musik Mayer is te vinden op: https://www.musik-mayer.de/

Lees voortgang

Delen met anderen