BULLSEYE! Elation KL Panel™ scoort goed op PDC European Darts Tour

BULLSEYE! Elation KL Panel™ scoort goed op PDC European Darts Tour

De dartsport is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het Duitse bedrijf Audio Werft Veranstaltungstechnik wendt zich tot Elation Professional KL Panel soft lights om hoogwaardige gameverlichting te leveren bij Europese darttoernooien in heel Europa.

Actie op het podium

Audio Werft is al enkele jaren de technische dienstverlener van Professional Darts Corporation (PDC) European Tour en Gala-evenementen, die in Duitsland worden uitgezonden via streamingdienst DAZN. Voor de huidige tour gebruikt het Audio Werft-team KL Panel™ zachte verlichting en het grotere, nog krachtigere KL Panel XL™ om de actie op het podium te verlichten voor zowel het live publiek als de televisiecamera’s.

Zes KL Panel XL armaturen worden gebruikt in de voorste truss, ongeveer tweeënhalve meter voor het podium, en nog eens vier in een truss direct boven de downstage rand. Links en rechts van het podium staan ​​andere KL Panel XL-armaturen, terwijl vier van de standaardmodellen in de back truss zijn geïnstalleerd. Nog twee KL-panelen reizen als reserveonderdelen mee.

De rol van verlichting

Arne Lorenz, hoofd evenemententechnologie bij Audio Werft Veranstaltungstechnik legt uit: “Er zijn verschillende aspecten waar we rekening mee moeten houden als het gaat om verlichting: aan de ene kant gaat het om het leveren van goed licht voor de camera’s en de televisie-uitzending. Aan de andere kant speelt verlichting in een precisiesport als darten ook een belangrijke rol in het welzijn van de spelers.”

Lorenz benadrukt dat zij verantwoordelijk zijn voor het creëren van verlichting die recht doet aan een officiële sport van wereldklasse. “Daarom letten we op lichtverblinding, gelijkmatige verlichting, schaduwarme tot schaduwvrije verlichting van het dartbord, variabele kleurtemperatuur en energiezuinigheid. Op al deze vlakken worden we met het KL Panel en het grotere KL Panel XL uitstekend ondersteund. Ook de prijs-prestatieverhouding heeft een rol gespeeld in onze investeringsbeslissing, die ook bij de KL Panels erg goed zit.”

KL Paneel / KL Paneel XL

Met zijn RGBWLC LED-array dekt het KL Panel het volledige kleurenspectrum en maakt het ook een continue selectie van de kleurtemperatuur mogelijk in een bereik van 2.000 tot 10.000 Kelvin. Hij levert 24.000 lumen en heeft een hoge CRI (95), wat betekent dat hij een hoogwaardige en natuurgetrouwe kleurweergave biedt. De KL Panel XL biedt dezelfde eigenschappen maar met een output van 44.000 lumen en de toevoeging van multi-zone controle voor dynamische effecten. Elation-lampen worden in Duitsland exclusief door LMP Lichttechnik verkocht.

Arne besluit: “We zijn zeer tevreden over de verlichting, net als het Nederlandse team, dat al meer dan tien jaar de leiding heeft over de cameratechnologie bij de PDC-evenementen.”

De 13 PDC European Tour-evenementen worden live uitgezonden op DAZN en op de Britse televisie. Vier geselecteerde evenementen zijn ook te zien op de Duitse zender Sport1.

Foto: © Audio Wert Veranstaltungstechnik

Lees voortgang

Delen met anderen