Cameo creëert de hoogtepunten in The Cheetah Nightclub in Atlanta

Cameo creëert de hoogtepunten in The Cheetah Nightclub in Atlanta

The Cheetah in Atlanta, Georgia, is een van de meest prestigieuze clubs in het zuidoosten van de Verenigde Staten en werd onlangs uitgerust met een volledig nieuwe audiovisuele opstelling. Hiervoor gebruikte de integrator die verantwoordelijk was voor de klus, idesign uit Miami, Florida, in totaal 60 Cameo moving lights en spotlights.

De nieuwe lichtontwerpopstelling in The Cheetah omvat 22 Cameo OPUS S5 Spot Moving Heads, geïnstalleerd aan elke kant van de hoofdruimte. idesign was niet alleen onder de indruk van de lichtopbrengst en kleurmenging van de OPUS S5, maar ook van de reeks flexibele installatieopties. Daarnaast plaatste idesign 22 Cameo AZOR B1 LED Beam Moving Heads in de transparante LED-kubussen die de ruimte domineren, terwijl 16 Cameo Q-Spot 40 RGBW-spots de installatie completeren en zorgen voor de basisverlichting van de ruimte.

Complexe uitdagingen

Een van de specifieke uitdagingen van deze veeleisende installatie was de combinatie van vlakke en gerichte verlichting in het hoofdgedeelte met de visualisatie van de hangende transparante kubussen, die door de lichtontwerpers van de club kunnen worden gebruikt om buitengewone effecten te creëren. De hardware-oplossing op maat moest zo worden ontworpen dat de bewegende AZOR B1-units in de kubusarchitectuur gemakkelijk toegankelijk waren en dat alle bekabeling tussen de modules en de spots kon worden geïntegreerd.

“Toen ik Cameo een paar jaar geleden voor het eerst zag bij Live Design International in Las Vegas, wist ik meteen dat het een fantastische verlichtingsfabrikant was”, zegt Michael Meacham, eigenaar en licht- en videodesigner bij idesign. “Ik was vanaf het begin onder de indruk van de kwaliteit van de schijnwerpers.”

Optimale ondersteuning

Naast de kwaliteit van de Cameo-spots, benadrukken Meacham en projectmanager Holmes Ives ook de samenwerking met William Brieva, Adam Hall Business Development, Cameo Americas: “William ondersteunt ons op alle niveaus. Het is ook aan hem te danken dat keer op keer, zijn we in staat om het bewustzijn te vergroten met baanbrekende projecten zoals The Cheetah.”

Adam Hall Noord-Amerika

Sinds Adam Hall North America Inc in 2018 werd opgericht, is de Adam Hall Group ook aanwezig op de Amerikaanse en Canadese markt met zijn oplossingen voor evenementtechnologie. Door de fusie met de voormalige distributiepartner Musical Distributors Group (MDG), werd de verkoopervaring van het Noord-Amerikaanse team gebundeld met de sterke punten van de Groep op het gebied van operationele activiteiten, logistiek en marketing. Tegenwoordig is er een compleet servicepakket beschikbaar voor de Noord-Amerikaanse markt.

De volgende Cameo-producten zijn in gebruik in The Cheetah Nightclub:

22 x Cameo OPUS S5 Spot Moving Heads

22 x Cameo AZOR B1 LED Beam Moving Heads

16 x Cameo Q-SPOT 40 RGBW LED-spots

#Cameo  #ForLumenBeings  #Club  #Installation  #EventTech  #ExperienceEventTech

thecheetah.com

idesignproductions.com

cameolight.com

adamhall.com

blog.adamhall.com

Lees voortgang

Delen met anderen