Cameo inspireert de lichtontwerpers op het Festival Lent in Slovenië

Cameo inspireert de lichtontwerpers op het Festival Lent in Slovenië

Van 23 juni tot 1 juli werd de binnenstad van Maribor omgetoverd tot een groot festivalterrein voor muziek, kunst en cultuur. Festival Lent is het grootste openluchtfestival in Slovenië en een van de grootste stadsfestivals in Europa. Ook ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum traden nationale en internationale artiesten op op de talrijke grote en kleine podia, waaronder de Eurovisie Songfestivaldeelnemers Joker Out van dit jaar en funklegende Fred Wesley. Om het brede spectrum aan genres te ensceneren, vertrouwden de lichtontwerpers van de respectievelijke podia op een even veelzijdig assortiment bewegende lichten, LED-beams en schijnwerpers van Cameo.

Hoofdpodium

Op in totaal vijf van de zeven podia, waaronder de Main Stage, vertrouwde Jože Skarlovnik, technisch directeur van het festival, op Cameo-armaturen. De focus lag vooral op IP65-compatibele buitenspots, waarmee de verantwoordelijken ook bij slecht weer geen compromissen hoefden te sluiten op het gebied van prestaties, gewicht en flexibiliteit. Naast de OTOS H5 IP65 Beam-Spot-Wash Hybrid Moving Heads als vloerverlichting, speelde de ZENIT W600 SMD met Pixel Control ook zijn sterke punten als flitsers en blikvangers op de Main Stage.

Anže Trstenjak, lichtontwerper van de band Joker Out, was ook enthousiast over de OPUS X Profile-movingheads, die voor veel dynamiek zorgden als achtergrondverlichting en effectlicht met krachtige gobo‘s en animaties: “De prestaties van de OPUS X Profile zijn indrukwekkend.” Ook Dorej Val Škaper, lichtontwerper voor de Sloveense folkrockmuzikant Vlado Kreslin, vindt dat het OPUS X-profiel zelfs op elk podium thuishoort: “De kwaliteit en precisie van de lichtbundels en kleuren hebben mij versteld doen staan ​​en ik zou de OPUS X graag vaker zien in Slovenië.”

Večer-podium

Op de Večer Stage springen de PIXBAR 600 Pro LED-balken onmiddellijk in het oog, zowel gemonteerd in de podiumachtergrond als op de voorste boogtrussconstructie – hier als IP65-versie – en zorgen voor krachtige kleuren, stroboscoop- en achtervolgingseffecten.

Jazz Lent-podium

Voor het jazzpodium stond Gašper Bohinec aan de lichttafel – en vertrouwde ook op de veelzijdige PIXBAR 600 Pro LED-balken. Het persoonlijke hoogtepunt van Gašper was echter de compacte en bliksemsnelle AZOR S2 Spot Moving Head, die ’de perfecte keuze’ was als showlicht voor de veelgeprezen shows van Fred Wesley en de Franse drumlegende Manu Katché.

Op het festival Lent 2023 zijn de volgende Cameo-producten gebruikt:

20x Cameo OPUS® X-profiel – Profile moving head

08x Cameo OPUS® H5 – IP65 Beam-Spot-Wash hybrid moving head

25x Cameo EVOS W7 – LED-wash-movinghead

08x Cameo ZENIT W600 – LED-washlamp voor buiten

08x Cameo ZENIT W600 SMD – SMD LED-washlight voor buiten

25 x Cameo PIXBAR 600 PRO RGBWA+UV LED-beams

08 x Cameo PIXBAR 600 PRO IP65 RGBWA+UV LED-beams

06 x Cameo AZOR S2 – LED-spot-movinghead

07 Cameo AURO® SPOT Z300 – LED-spot-movinghead

07x Cameo F4 FC – RGBW LED Fresnel-spot

#Cameo #ForLumenBeings #EventTech #ExperienceEventTechnology

Verdere informatie:

festival-lent.si

cameolight.com

adamhall.com

Lees voortgang

Delen met anderen