Cameo OTOS H5 bij de wereldpremière scheepsdoop van de AIDAcosma

Cameo OTOS H5 bij de wereldpremière scheepsdoop van de AIDAcosma

‘De wereld wordt kleurrijker’ – dit was het motto voor de doop van de nieuwe AIDAcosma, het tweede cruiseschip van AIDA Cruises dat volledig op LNG (vloeibaar aardgas) is gebouwd. Voor de feestelijke doopceremonie op 9 april in de haven van Hamburg, Duitsland, creëerde lichtontwerper Flo Erdmann in samenwerking met Creative Director Sven Sören Beyer van het Berlijnse kunstenaarscollectief Phase 7 en onder leiding van JP SPACES een spectaculaire en kleurrijke lichtshow die werd begeleid door 250 drones in de avondlucht van Hamburg.

Lichtontwerp

Naast het begin van de eerste reis van de AIDAcosma van Hamburg naar Palma de Mallorca, beleefde de Hanzestad deze avond een tweede wereldpremière: Flo Erdmann gebruikte ook 136 Cameo OTOS H5-lampen aan boord van de AIDAcosma voor het lichtontwerp van de doopceremonie van het schip.

“We waren op zoek naar een spot waarmee we een groot aantal units konden realiseren – binnen het budget – die de afmetingen van een scheepsdoop aankonden”, legt Erdmann uit, de eerste lichtontwerper ter wereld die Cameo’s gebruikte. “De OTOS H5 is een echt werkpaard en deed zijn werk als showlicht met een centrale straal met absoluut zelfvertrouwen.”

Erdmann plaatste de OTOS H5-lampen, gerangschikt als een waaierbundel in groepen van 6, op de dekken van verschillende hoogtes en langs de relingen van het cruiseschip om de 337 meter lange oceaanstomer de visuele kracht te geven die hij nodig had tijdens de multimedia-naamgevingsceremonie. Voor de start van de doopceremonie met het optreden van DJ Alle Farben werden nog 16 OTOS H5 ingezet op het Ocean dek aan de achtersteven van het schip.

Naast het lage gewicht van de OTOS H5 was Erdmann vooral onder de indruk van de combinatie van IP65-certificering en verlichtingsprestaties: “De OTOS H5 is echt licht, wat de bemanning in deze setting enorm heeft geholpen. Het is ook volledig geschikt voor buiten en extreem helder. Voor mij is er niets vergelijkbaars in deze prestatie- en budgetklasse.”

Planningsbureau

Het hele project werd gecoördineerd door JP SPACES, een in Hamburg gevestigd planningsbureau voor evenementenarchitectuur. Met zijn rijke ervaring in decorbouw en eventmanagement heeft directeur Jasper Poensgen het samenvoegen van de ambachten weten te realiseren: “Het plannen van zo’n productie op een bijzondere locatie als een cruiseschip is altijd een grote uitdaging. Het schip is in normale vaart en biedt plaats aan gasten aan boord parallel aan opstellingen en noodzakelijke coördinatie. Zo was een repetitie van onze show vooraf niet mogelijk en was nauwgezet voorbereidend werk nodig van het hele team om de perfect getimede complexe sequenties van de spectaculaire licht- en droneshow te laten slagen. Dit werkte uitstekend!“

Centrale technische dienstverlener

AMBION GmbH – die in 2018 bij de doop van cruiseschip AIDAnova al bewees dat ze een gelegenheid van deze omvang perfect kunnen organiseren – trad op als centrale technische dienstverlener voor het evenement, dat live in een stream werd uitgezonden.

De OTOS H5‘s werden geleverd door NicLen GmbH, een van de eerste aanbieders van droogverhuur wereldwijd die in de nieuwe Cameo-serie investeerde. “Met de OTOS H5 hebben we bewust geïnvesteerd in een hybride movinghead die flexibel kan worden gebruikt in de outdoorsector en zo voldoet aan de toegenomen eisen van de markt“, legt NicLen-directeur Jörg Stöppler uit. “We zijn verheugd dat de OTOS H5 vanaf het eerste gebruik zijn volledige mogelijkheden heeft kunnen demonstreren.“

#Cameo #ForLumenBeings #ProLighting #EventTech #ExperienceEventTech

jp-spaces.de

phase7.de
flo-erdmann.com

ambion.de

niclen.de

cameolight.com

adamhall.com
event.tech

Lees voortgang

Delen met anderen