CAMEO-spots zetten nieuwe normen voor het lichtontwerp op het hoofdpodium van NATURE ONE

CAMEO-spots zetten nieuwe normen voor het lichtontwerp op het hoofdpodium van NATURE ONE

Volgens het motto van dit jaar: Where We Belong – hier horen ze thuis, de EDM-discipelen. Naar de Hunsrück, naar de legendarische raketbasis Pydna Kastellaun, naar de NATURE ONE. Het festival voor techno, house, trance, hardstyle en alle andere vormen van elektronische dansmuziek is een van de grootste openluchtfestivals in zijn soort in Europa en trekt jaar na jaar de beste DJ’s en live-acts uit de EDM-scene. In 2023 vierden ongeveer 65.000 bezoekers gedurende drie dagen feest op de beats, leads en drops van 350 acts, waaronder Alle Farben, Moguai, Paul van Dyk, Sven Väth en nog veel meer. Dit jaar markeerde NATURE ONE een nieuwe festivalmijlpaal voor Cameo: met meer dan 450 spots vertrouwden de lichtontwerpers op de verschillende podia meer dan ooit op de modellen van de Duitse fabrikant van lichttechnologie.

Tot de hoogtepunten van NATURE ONE behoren niet alleen de artiesten zelf, maar ook de podiumstructuren op het hoofdpodium. Ieder jaar bedenken de makers en dienstverleners op het gebied van evenemententechnologie bij NATURE ONE iets nieuws en spectaculairs. Dit jaar domineren piramidevormige vakwerkconstructies het landschap.

Openlucht hoofdpodium

“De podiumontwerpen op NATURE ONE zijn altijd anders geweest dan op andere festivals”, legt Mare Papke van Gerdon Design uit, die verantwoordelijk is voor het podium- en lichtontwerp van het hoofdpodium en vele jaren NATURE ONE-ervaring heeft. “Terwijl het podiumontwerp zich op de meeste festivals beperkt tot alleen het podium zelf, werken wij al jaren met vloeropstellingen waarbij de licht- en video-elementen zich boven de hoofden van mensen bevinden, waardoor het publiek meer het gevoel krijgt dat ze zich in een club bevinden.”

Veelzijdige opstelling

Ook als het om lichtontwerp gaat, moeten Marek Papke en zijn team afstand nemen van het bekende concertdenken: “Op zaterdag spelen de acts ruim 14 uur achter elkaar. Om het publiek hier een gevarieerde ervaring te kunnen bieden, hebben we een uiterst veelzijdige opstelling nodig die ook bij slecht weer ideaal werkt.” Met zijn hybride concept van beam, spot en wash past de IP65-compatibele Cameo OTOS H5 perfect in dit profiel van vereisten: “De OTOS H5 is onze hoofdspot op het hoofdpodium, waarmee we alle spot- en beam-effecten realiseren”, legt Marek Papke uit. “De opbrengst is fantastisch. Bovendien heeft het de afgelopen dagen herhaaldelijk geregend en spelen de OTOS zonder problemen.” Naast de ongeveer 150 OTOS H5 gebruikt Gerdon Design ook de OTOS B5 IP65 Beam Moving Head om helder te fotograferen en 1° te snijden straalt door de piramide.

De Cameo spotlights voor het hoofdpodium zijn geleverd door de verantwoordelijke technisch dienstverlener schoko pro en door NicLen in DryHire.

Century Circus

Op slechts een steenworp afstand van het hoofdpodium bevindt zich het Century Circus – een gigantische tienmasttent met een oppervlakte van 5.000 m2. In de “Home of Techno” heeft Benedikt ‘Bemo’ Moser de faders in zijn hand. “Er zijn maar een paar decoratieve elementen in het Century Circus, daarom mag het lichtontwerp niet te speels zijn”, legt Bemo uit, die ook al jaren bij NATURE ONE werkt. “We werken hier meer met technologie om de strenge lijnen van de techno goed over te kunnen brengen.” Nadat de ervaren lichtontwerper vooraf verschillende concepten voor de visualisatie van het Century Circus had bedacht, werd samen met de technologiedienstverleners de beslissing genomen BSS-evenementen en Actionlight Veranstaltungstechnik voor een opstelling met veel variatiemogelijkheden voor de lange avonden en nachten.

Goede ervaringen

Omdat de beproefde combinatie van Moser, BSS & Actionlight in het verleden al goede ervaringen had met de lampen van Cameo bij NATURE ONE, vertrouwde het team in 2023 opnieuw op het verlichtingsmerk van de Adam Hall Group: “Er zitten 120 AZOR B1 LED’s in het dak Beam-movingheads, die ik vooral gebruik om de rechte lijnen te volgen en zo de diepte in de tent naar voren te brengen. Ook staan ​​er op een tweede hoogteniveau 60 AZOR S2 spot-movingheads, waarmee ik dankzij de grote zoom de hele breedte van de tent kan bereiken.” De AZOR-modellen worden aangevuld met ZENIT W600 en ZENIT W600 SMD LED buitenwaslampen voor krachtige stroboscoopeffecten.

Meer informatie over het gebruik van de Cameo spotlights op het NATURE ONE Festival vindt u in de video op het Cameo YouTube-kanaal.

Op NATURE ONE 2023 zijn de volgende Cameo-producten gebruikt:

156 x Cameo OTOS H5 IP65 Beam Spot Wash hybride moving head

18 x Cameo OTOS B5 IP65 beam-movinghead

120 x Cameo AZOR B1 Beam-movinghead

60 x Cameo AZOR S2 Spot-movingheads

30 x Cameo ZENIT® W600 LED-washlamp voor buiten

20 x Cameo ZENIT® W600 SMD LED-washlamp voor buiten

60x Cameo TRIBAR 400 IR TRI LED-balk

60x Cameo TRIBAR 400 IR TRI LED-balk

#Cameo #ForLumenBeings #EventTech #ExperienceEventTechnology

Lees voortgang

Delen met anderen