Cameo verlicht de lichten van Zweden tijdens het 2021-festival van Alings

Cameo verlicht de lichten van Zweden tijdens het 2021-festival van Alings

Van 1 oktober tot 7 november 2021 transformeerde het kleine Zweedse stadje Alingsås zichzelf in een beloopbare lichtkunstinstallatie. Meer dan 70.000 bezoekers slenterden over het drie kilometer lange lichtpad op het openluchtfestival Lights in Alings en werden betoverd door de vele lichtkunstinstallaties van internationale ontwerpers. Als onderdeel van het organisatieteam van Lights in Alings was het Duitse bedrijf Irrlicht Veranstaltungstechnik GmbH verantwoordelijk voor het materiaalbeheer van het festival. Een van de belangrijkste apparaten die het bedrijf gebruikte, was de ZENIT P40 LED-PAR buitenspot van Cameo.

Specificaties

Voor verlichtingsproject nr. 3 – getiteld ‘Brunnsparken’, ontworpen door de Amerikaanse lichtontwerper Jessica Krometis – werden 36 ZENIT P40 IP65 PAR-buitenlampen (inclusief een elliptische 60° x 10° diffuser) gebruikt om bomen rond een vijver te verlichten met uplights. “In het voorjaar ontvangen we de concepten van de ontwerpers en proberen ze met de beschikbare spots zo goed mogelijk uit te voeren”, legt Dierk Hartmann, directeur van Irrlicht, uit. “Over het algemeen zijn alleen buitenspots geschikt voor Lights in Alingsås. Wij kozen de Cameo ZENIT P40 voor de installatie van Jessica Krometis omdat het vermogen, de LED-configuratie en de stralingshoek zeer nauw overeenkomen met haar specificaties.”

Lichtkunstontwerpen

Voor het festival Lights in Alings worden verlichtingsinstallaties gemaakt die in veel verschillende maten en vormen verkrijgbaar zijn. Het team van Lights in Alings stelt alles in het werk om zelfs de meest ongewone wensen in de kortst mogelijke tijd te realiseren. De kern van het hele project is een workshop van een week, waarin lichtontwerpers dag en nacht met hun teams werken om hun lichtkunstontwerpen te realiseren.

Workshopweek

“Tijdens de workshopweek is er een eindeloze stroom van nieuwe ideeën en suggesties voor veranderingen”, legt Dierk Hartmann uit, die de week persoonlijk heeft meegemaakt. Hartmann werkt nu voor de negende keer samen met de lichtontwerpers. “Het is belangrijk om snel te reageren en effectieve oplossingen te vinden. Cameo’s ZENIT P40 was in dit opzicht perfect. Alle spots konden onmiddellijk in gebruik worden genomen, zonder externe drivers en besturingen – dit is de norm in de wereld van de evenemententechnologie, maar niet noodzakelijk in de architecturale sector. Bovendien is het doorstaan ​​van vijf weken Zweeds herfstweer zeker geen slechte referentie voor een buitenspot.”

#Cameo #ForLumenBeings #LightArt #Installatie #EventTech #ExperienceEventtech

Further information: 

lightsinalingsas.se

irrlicht.com

cameolight.com 

adamhall.com 

event.tech 

Lees voortgang

Delen met anderen