Cameo verlicht het 70-jarig jubileum van de koningin op Buckingham Palace

Cameo verlicht het 70-jarig jubileum van de koningin op Buckingham Palace

Met meer dan 16.000 kleine tot grote straatfeesten vierden de inwoners van Groot-Brittannië in het eerste weekend van juni het 70-jarig jubileum van koningin Elizabeth II op de troon. Verreweg de grootste show vond die dag plaats voor Buckingham Palace in Londen. 22.000 toeschouwers verzamelden zich voor drie grote podia, waarop onder meer Queen & Adam Lambert, Rod Stewart, Alicia Keys en Ed Sheeran speelden, en nog eens 13,4 miljoen keken live op tv naar het mega-evenement van de BBC. Voor de verlichting van de hoofdpodia, Buckingham Palace en de sculptuur ‘Tree of Trees’, ontworpen door Heatherwick Studio, leverde Version 2 Lights meer dan 600 cameo-spots, waaronder meer dan 60 stuks van de nieuwe hybride outdoor allrounder OTOS® H5.

Wereldberoemde Buckingham Palace

Over het algemeen werden het voorplein van het wereldberoemde Buckingham Palace en het paleis zelf geënsceneerd door 62 OTOS® H5, 156 ZENIT® W600, 392 FLAT PRO 7 G2 en 72 FLAT PRO 12 G2. Nigel Catmur was verantwoordelijk voor het lichtontwerp. Nigel vertrouwde op de cameo-spotlights voor de talrijke live-optredens van de grootste Britse popsterren en voor de ontroerende toespraken van troonopvolger prins Charles en zijn zoon prins William. Met name de nieuwe supersterren in het Cameo-portfolio – de OTOS® H5 Beam-Spot-Wash Hybrid Moving Heads – speelden een centrale rol in de visuele enscenering van het jubileumfeest, dat wereldwijd werd uitgezonden. Prominent geplaatst op hoge truss-platforms, kadreerde de OTOS® H5 de gebeurtenissen prachtig in en stuurde indrukwekkende stralen de koninklijke avondlucht in.

Lichtontwerp

De ZENIT® W600 LED Outdoor Wash Lights speelden ook een belangrijke rol in het lichtontwerp van de platina party. Met hun enorme lichtstroom van 21.000 lm zorgden de Wash Lights voor een krachtige en gelijkmatige verlichting van het podium bij daglicht en ’s avonds. Bovendien werd de Cameo FLAT PRO 12 G2 RGBWA LED Outdoor Spotlight via ronde uitsparingen in de vloer geïntegreerd. De nog compactere FLAT PRO 7 G2 zet ook kleuraccenten op verschillende posities in de set.

Bijzondere momenten

De leden van de koninklijke familie zorgden zelf voor heel bijzondere momenten. Naast prins Charles, die hulde bracht aan de levenslange, onbaatzuchtige dienst van de koningin, maakte vooral prins William indruk met een emotionele oproep tot milieubescherming en de kracht van solidariteit in moeilijke tijden.

#Cameo #ForLumenBeings #ProLighting #EventTech #ExperienceEventTech

Verdere informatie:

v2lights.co.uk

ncld.net

cameolight.com

adamhall.com

blog.adamhall.com

Lees voortgang

Delen met anderen