Cameo verlicht het kroningsconcert voor koning Charles III bij Windsor Castle

Cameo verlicht het kroningsconcert voor koning Charles III bij Windsor Castle

Op 6 mei richtte de wereld haar ogen op Westminster Abbey. De kroning van koning Charles III vond hier plaats voor 2.300 genodigden. Een dag later woonden meer dan 20.000 bezoekers een ander koninklijk hoogtepunt bij: voor het prachtige decor van Windsor Castle vond het officiële kroningsconcert plaats met live optredens van wereldsterren als Katy Perry, Take That en Lionel Richie en een emotionele toespraak van prins William. Om dit unieke evenement, dat live werd geproduceerd en uitgezonden door de BBC, te verlichten, vertrouwde lichtontwerper Nigel Catmur op meer dan 500 Cameo-lampen.

Voor het eerst opende Windsor Castle zijn poorten voor een openbaar concert. Naast de 20.000 bezoekers werd het live-evenement ook bijgewoond door koning Charles III, koningin Camilla en andere leden van de koninklijke familie, evenals premier Rishi Sunak.

Het indrukwekkende ronde podium voor de verlichte oostvleugel van Windsor Castle, waarin de privévertrekken van de koninklijke familie zijn ondergebracht, meet 35 x 35 meter. Links en rechts verlengden 30 meter lange podiumvleugels het decor, samen met twee diagonale 13 meter lange catwalks die vanaf de voorkant van het podium leidden. Ook de ‘Halo’ – een 52 meter breed en zes meter hoog LED-scherm met in totaal 15 miljoen pixels – was een absolute blikvanger.

Voor het Kroningsconcert nam het befaamde Britse regenweer een pauze. Desalniettemin had het productieteam voorzorgsmaatregelen genomen: alle Cameo-lampen op en naast het podium hadden een IP65-classificatie. In totaal koos Nigel Catmur – die al honderden Cameo-buitenarmaturen had gebruikt voor het platinajubileum van koningin Elizabeth II in 2022 – voor 40 OTOS H5 Beam-Spot-Wash Hybrid Moving Heads, 79 ZENIT W600 LED Wash Lights, 148 FLAT PRO 7 G2 en 258 FLAT PRO 12 G2 LED-buitenspots.

Terwijl de FLAT PRO G2’s werden geplaatst als compacte RGBWA allrounders voor buiten op alle niveaus van het enorme podium en in de grote opstelling onder het LED-scherm, omlijstten de ZENIT W600’s de muren van de tuinen van Windsor Castle op de achtergrond van het podium als oogkleppen en werden ook voor en op Windsor Castle zelf gebruikt om de eeuwenoude muren in alle kleuren te laten glanzen. De OTOS H5 vulde het lichtontwerp aan met opvallende straaleffecten aan beide zijden van het podium.

Alle 525 Cameo-armaturen zijn geleverd door de Britse verhuurspecialist Liteup Events. Hier vind je een samenvatting van het concert.

#Cameo #ForLumenBeings #ProLighting #EventTech #ExperienceEventTechnology

Verdere informatie:

liteup.co.uk

ncld.net

cameolight.com

adamhall.com
blog.adamhall.com

BBC Video: youtu.be/WcHQBXtqkMc

Lees voortgang

Delen met anderen