Cameo verlicht het Tante Mia Tanzt Festival 2023

Cameo verlicht het Tante Mia Tanzt Festival 2023

Op 18 mei 2023 vond de zesde editie van het Tante Mia Tanzt Electro Festival plaats in Vechta, Nedersaksen. Top dj’s als Netsky, Steve Aoki en W&W speelden voor zo’n 20.000 toeschouwers op het 68 meter brede en 14 meter hoge podium. Net als vorig jaar was Eventures GmbH verantwoordelijk voor de evenementgerelateerde uitrusting van het openluchtfestival in 2023. Tante Mia rekent ook op continuïteit achter de lichttafel: lichtontwerper Milan Spira gebruikte in 2022 al een groot aantal bewegende lichten van Cameo en koos dit keer voor de series OTOS, OPUS en ZENIT.

Efficiënt

Voor Milan Spira en zijn videopartner Paris Yilmaz – beiden vormen het creatieve collectief Clubkind Design – was het nodig om rekening te houden met de lagere budgetspecificaties van de organisator: “Dit jaar hebben we in totaal minder lampen geïnstalleerd dan in 2022 en ook de LED-muren op het podium zijn verkleind. De uitdaging was dus om de lichtopstelling zo efficiënt mogelijk te maken, zodat het er niet ‘minder’ uitzag voor het publiek op het enorme podium.”

Verschillende niveaus

Hiervoor verdeelden Spira en Yilmaz het podium in verschillende niveaus, waarop in totaal 56 Cameo OTOS H5 IP65 Beam-Spot-Wash Hybrid Moving Heads werden verdeeld in groepen van 5 en voornamelijk werden gebruikt voor beams en waaierlooks. “Het totaalbeeld lijkt groter en heeft meer diepte”, legt Milan Spira uit. Omdat het budget en de opstelling van het podium geen honderden armaturen toestonden, had Spira een multifunctioneel armatuur nodig dat zowel de snijdende stralen als de gobo-projecties kon produceren die typerend zijn voor EDM-festivals. “De OTOS H5 vormt het middelpunt van mijn verlichtingsontwerp en biedt alles wat ik nodig heb: heldere bundels, coole gobo-looks en IP65-geschiktheid voor buitengebruik.”

Openlucht en tentpodium 
Naast het openlucht hoofdpodium biedt Tante Mia Tanzt mit der Diele ook een tentpodium waar house, future house en live acts hun thuis vinden. Hier domineren de OPUS H5 Beam-Spot-Wash hybride movingheads en ZENIT W600 SMD LED wash-lampen de lichtopstelling. “We gebruikten een diamant als basis voor de vorm van het podium en truss en kaderen de artiesten met de OPUS H5 in het plafond als in een kooi”, legt Milan Spira uit. Naast de verticale ‘kooibalken’ wordt de OPUS H5 – net als hun IP65-broers op het buitenpodium – ook gebruikt voor gobo-projecties. De ZENIT W600 SMD zit zowel in de truss om de tent in kleur te verlichten als op de podiumvloer voor krachtige stroboscoop- en blindereffecten.

Op het festival ‘Tante Mia Tanzt 2023’ werden de volgende cameo-producten gebruikt:

51 x Cameo OTOS® H5 – IP65 Beam-Spot-Wash hybride bewegende kop

24 x Cameo OPUS® H5 – Beam-Spot-Wash hybride bewegende kop

18 x Cameo ZENIT® W600 SMD – SMD LED-waslicht voor buiten

#Cameo #ForLumenBeings #EventTech #ExperienceEventTechnology
 

Lees voortgang

Delen met anderen