Cameo verlicht Palace of Westminster

Cameo verlicht Palace of Westminster

Ter ere van de kroning van koning Charles III op 6 mei werd het Palace of Westminster in Londen verlicht in de iconische kleuren van de Union Jack: rood, wit en blauw. Het huis van het Britse parlement is een wereldwijd beroemd gebouw uit 1840 met iconische architectuur. Om de buitengevel in gotische stijl in de nationale kleuren te verlichten, koos lichtontwerper David Bishop in totaal 74 stuks Cameo ZENIT W600 LED Wash Lights, geleverd door Version2 Lights.

Blauw, wit en rood

De IP65-gecertificeerde ZENIT W600-armaturen werden aan de voet van de gevel van het gebouw geplaatst over een breedte van meer dan 250 meter door David Bishop en Gaffer Matthew Zelmanowicz. Zo gericht om het historische gebouw te verlichten met een stralingshoek van 18°. Bij het kiezen van de kleuren hoefde het verlichtingsteam niet lang na te denken: blauw, wit en rood – afwisselend over de hele breedte van Palace of Westminster.

“De Zenit W600 was de voor de hand liggende keuze”, zegt David Bishop. “Zijn kracht, betrouwbaarheid en IP-classificatie zorgen samen voor verbluffende kleuren op elk gekozen canvas. Met name de punch van de witte chip in de W600 paste bij deze toepassing, omdat we ervoor moesten zorgen dat de van nature warme steen van het paleis vertaald werd in puur wit om het traditionele rood, wit en blauw geassocieerd met het VK te maken. De kleurconsistentie tussen de afzonderlijke units is ook geweldig – zelfs wanneer wit werd gemengd met wat blauw, was elke unit in deze setting absoluut identiek.”

Version2 Lights kent zijn weg bij koninklijke evenementen. De verhuurdienstverlener rustte het platina troonjubileum van koningin Elizabeth II (†) in 2022 al uit met honderden Cameo-armaturen, waaronder de ZENIT W600, en verlichtte zowel het openluchtpodium als Buckingham Palace op de achtergrond voor de beroemde Party at the Palace.

Simon Perrot, accountmanager Version2, voegt toe: “De ZENIT W600 heeft een indrukwekkende output en komt goed tot zijn recht bij enkele van onze grotere externe uitzendproducties. We zien deze armaturen verschijnen op steeds meer lijsten van toonaangevende tv-verlichtingsregisseurs, zoals David Bishop. De W600 is snel een betrouwbaar werkpaard geworden voor zowel studio- als locatiewerk.”

#Cameo  #ForLumenBeings  #ProLighting  #EventTech  #ExperienceEventTechnology

Verdere informatie:

v2lights.co.uk

davidbishop.com

cameolight.com

adamhall.com
blog.adamhall.com

Lees voortgang

Delen met anderen