Cameo vormt het decor voor de tentoonstelling ‘Duitse film’ in de ijzergieterij van Völklingen

Cameo vormt het decor voor de tentoonstelling ‘Duitse film’ in de ijzergieterij van Völklingen

Sinds de opening in oktober 2023 in aanwezigheid van de Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier is de tentoonstelling ‘Duitse film’ te zien op het UNESCO-werelderfgoed in de ijzerfabriek van Völklingen in Saarland, Duitsland. De fascinerende industriële hal op het terrein van het UNESCO-werelderfgoed wordt gedomineerd door gigantische blaasmachines en vliegwielen en presenteert meer dan 125 jaar Duitse film op 100 grote schermen, gecombineerd met meer dan 350 originele tentoonstellingen. Om flexibele verlichting voor deze – en toekomstige – tentoonstellingen te kunnen bieden, investeerde de sponsororganisatie van de Völklingen Ironworks in een moderne lichttechnologie bestaande uit Cameo P2 FC LED-profielspots en ZENIT W300 LED-washlights.

“De Gebläsehalle is een buitengewone industriële hal met een heel bijzondere sfeer”, legt Udo Treimetten uit, die samen met Mario Esch directeur is van Triacs Veranstaltungstechnik GmbH. De fullserviceprovider uit de buurt van Trier is al meer dan 20 jaar de technologiepartner van Völklingen Ironworks en was verantwoordelijk voor het lichtontwerp en de programmering van het besturingssysteem.

“We hadden spotlights nodig die variabel aan de meest uiteenlopende eisen konden worden aangepast en bovendien indruk konden maken door hun hoge CRI-waarden en gebruiksgemak. Omdat we altijd goede ervaringen hebben gehad met Cameo, hebben we uiteindelijk gekozen voor de modellen P2 FC en ZENIT W300.”

Draadloze bediening

Elektro Rief – verantwoordelijk voor het installeren en inrichten van de lichttechniek – plaatste in totaal 150 P2 FC LED profilers met 230W RGBAL COB LED’s en wisselende zoomlenzen (15°-30° en 25°-50°) in de plafondconstructie van de Blowerhal van 6.000 vierkante meter. “Omdat de P2 FC’s voor elke beurs opnieuw gepositioneerd moeten worden, was het voor ons belangrijk om de spotlights draadloos te kunnen aansturen. Hierdoor kunnen we flexibel blijven en de installatiekosten minimaliseren”, legt Karsten Rief, algemeen directeur van Elektro Rief, uit. Hiervoor werd elke P2 FC uitgerust met een optionele Cameo iDMX STICK W-DMX-ontvanger, die via vier W-DMX T2 2,4 GHz transceivers verspreid over de hal van DMX-signalen werd voorzien. Een ChamSys QuickQ Rack, in combinatie met een Swisson Ethernet DMX Node, wordt gebruikt om de verlichtingsopstelling te besturen.

Triacs had voor de 30 ZENIT W300 LED-washlights een bijzondere taak in gedachten: om de enorme blowermachines in kleuren met hoge resolutie te verlichten, plaatste het team de robuuste IP65-compatibele LED-washlights in een holte in de vloer onder de blowermachines. Vanaf hier schijnen de LED-schijnwerpers steil naar boven en accentueren op indrukwekkende wijze de enorme vliegwielen.

Naast de nauwkeurige verlichting van de exposities stelde Triacs met name de verlichting van verschillende originele filmposters voor een ongewone uitdaging: “We moesten de kleurtemperatuur van de posters exact afstemmen op de temperatuur en kleur van de betreffende film die werd vertoond”, legt Udo Treimetten uit. “Dit zou niet mogelijk zijn geweest zonder de hoge CRI-waarde en de traploze aanpassing van de kleurtemperatuur van de P2 FC.”

Bij de ijzergieterij van Völklingen worden de volgende Cameo-producten gebruikt:

150 x Cameo P2 FC fullcolour LED-profielspots

100 x Cameo P2 15-30° ZOOMLENS Zoomlens (voor P2-spots)

50 x Cameo P2 25-50° ZOOMLENS Zoomlens (voor P2-spots)

30 x Cameo ZENIT W300 LED-waslampen

150 x Cameo iDMX STICK W-DMX-ontvangers

04 x Cameo W-DMX T2 2,4 GHz W-DMX-transceivers

#Cameo #ForLumenBeings #EventTech #ExperienceEventTechnology

Verdere informatie:

voelklinger-huette.org

triacs.de

cameolight.com

adamhall.com

blog.adamhall.com

Fotocredit: AHG_Cameo_DerDeutscheFilm_VK-27_copyright_Triacs

Lees voortgang

Delen met anderen