Canal+ kiest voor media-infrastructuuroplossing van EVS

Canal+ kiest voor media-infrastructuuroplossing van EVS

EVS, de toonaangevende leverancier van live videotechnologie voor uitzendingen en nieuwe mediaproducties, kondigt aan dat Canal+ haar onlangs verworven Cerebrum-besturings- en monitoringoplossing heeft geselecteerd voor een grote herziening van haar interne MCR- en TX-playout-managementworkflows. Het Franse premium televisiekanaal en de entertainment streamingdiensten van Vivendi worden een van de eerste klanten die een EVS-media-infrastructuuroplossing implementeren sinds EVS Axon begin mei overnam.

Cerebrum

Canal+ zet Cerebrum in, het zeer geavanceerde controle- en bewakingssysteem voor uitzendingen, om de uitzendactiviteiten te centraliseren en te stroomlijnen. In wat een van de grootste Cerebrum-projecten tot nu toe is, zal het nieuwe systeem Canal+ in staat stellen de verouderde technologie te upgraden en de productieworkflows te verbeteren.

Het gebruiksgemak en de kwaliteit van de gebruikersinterface stellen de ingenieurs van Canal+ in staat om elke wijziging door te voeren zonder dat hiervoor EVS-ondersteunend personeel nodig is. Dit biedt Canal+ aanzienlijk meer flexibiliteit en de mogelijkheid om in de toekomst met meer vertrouwen naar IP te verhuizen.

Uitzendcontrolesysteem

Voorheen integreerde Canal+ handmatige handelingen voor inkomende uitzendfeeds en afspeelbeheer, waardoor het meerdere kanalen tegelijkertijd kon bedienen via verschillende processen en controlesystemen. De Franse omroep realiseerde zich dat er behoefte was aan een upgrade en automatisering van haar bestaande activiteiten met een gecentraliseerd en verenigd uitzendcontrolesysteem. De nieuwe oplossing zal de workflows automatiseren en vereenvoudigen, waardoor de operationele kosten kunnen worden verlaagd en de kwaliteit en betrouwbaarheid van de activiteiten worden verbeterd.

CRBM Scheduler

Voor dit project ontwikkelde EVS ook een nieuwe licentieoptie voor Cerebrum genaamd CRBM Scheduler, die Canal+ een op maat gemaakte tijdlijn biedt voor de geplande evenementen. “We hadden een uitgebreide media-infrastructuuroplossing nodig die ons tijdens deze uitzonderlijke transformatieperiode de controle en flexibiliteit zou geven die nodig is om de hoge kwaliteit te leveren die onze kijkers zo efficiënt mogelijk verwachten. En dat hebben we ontdekt met EVS”, zei Ralph Atlan, CTO bij Canal +. “Door onze verouderde workflows te transformeren, hebben we onszelf in de beste positie gebracht om te profiteren van technologieën van de volgende generatie en ons bedrijf te blijven ontwikkelen om de concurrentie voor te blijven.”

Succesvisie

Ian Hollamby, Cerebrum-productmanager bij EVS, voegde toe: “Canal+ was een van de eerste klanten van EVS en is al lang een gewaardeerde partner, dus we zijn perfect gepositioneerd om te helpen bij het leveren van dit nieuwe generatie uniforme uitzendcontrolesysteem om Canal+ te helpen centraliseren evenals haar activiteiten te verenigen. Met de mogelijkheid om in de nabije toekomst over te schakelen naar IP, staan ​​we klaar om Canal+ te ondersteunen bij het realiseren van zijn langetermijn ambities en succesvisie.”

Bezoek www.evs.com voor meer informatie over EVS en het volledige assortiment live videotechnologie voor uitzendingen en nieuwe mediaproducties.

Lees voortgang

Delen met anderen