Canon breidt Cinema-portfolio uit met de eerste full-frame Cine-zoomlensen

Canon breidt Cinema-portfolio uit met de eerste full-frame Cine-zoomlensen

Canon introduceert haar eerste premium full-frame zoomlenzen voor professionele filmproducties – de Flex Zoom serie. De CN-E20-50MM T2.4 L F / FP en CN-E45-135MM T2.4 L F / FP staan garant voor uitstekende prestaties en een indrukwekkende kwaliteit voor HDR, 4K- en 8K-producties. Met de introductie van deze lenzen breidt Canon haar portfolio verder uit om tegemoet te komen aan de diverse behoeften van filmmakers – deze lenzen bieden filmmakers dan ook nog meer flexibiliteit en mogelijkheden om uit te kiezen en ondersteunen de registratie van hoogwaardige content voor uiteenlopende toepassingen en opnamescenario’s. Beide lenzen hebben een constante en snelle T.2.4 lichttransmissie over het gehele zoombereik en bieden de brandpuntsafstanden die filmmakers het meest gebruiken voor een breed scala aan producties.

Bioscoopkwaliteit met snelheid over het gehele bereik

De Flex Zoom serie heeft Canon’s superieure optische kwaliteit als basis en bewijst Canon’s streven naar filmische visual storytelling. De lenzen zijn geschikt voor full-frame of Super 35mm camera’s, en bieden een indrukwekkende kwaliteit bij opnamen in 4K en 8K – van het midden tot aan de randen van het beeld. Daarnaast hebben beide lenzen 11 diafragmalamellen voor een natuurlijke en filmische onscherpte met prachtige highlights. De twee lenzen zijn Canon’s eerste full-frame cine-zoomlenzen met handmatige bediening en met een constante T2.4 over het gehele zoombereik. Ze vormen de ideale aanwinst voor een groot aantal opnamescenario’s en bieden een groot brandpuntbereik – van de groothoek CN-E20-50MM T2.4 L F / FP, tot de mid-range CN-E45-135MM T2.4 L F / FP – en bestrijken daarmee de brandpuntsafstanden die het meest worden gebruik bij film- en bioscoopproducties. De twee cine-zoomlenzen hebben bovendien dezelfde subtiele, warme kleurtoon als de rest van Canon’s serie cine-zoomlenzen – deze compatibiliteit maakt het voor filmmakers makkelijker om bij een productie verschillende lenzen te gebruiken zonder dat de totale kleurbalans wordt beïnvloed. Op dynamische sets is hierdoor minder tijd nodig voor grading na de opnamesessie en zijn alle opnamen consistent in beleving.

Efficiënte workflows

De nieuwe Flex Zoom serie is compatibel met metadata formats binnen de filmwereld dankzij de communicatie via een veelzijdige lens-naar-camera vatting, waaronder Cooke /i Technology™, ZEISS eXtended Data™ (op de PL-vatting) en Canon metadata (via de EF-vatting). Dit stelt gebruikers in staat lensinformatie weer te geven of op te nemen – met de EF-communicatie kunnen bovendien camerafuncties zoals aberratiecorrectie en perifere belichtingscorrectie bij compatibele Cinema EOS camera’s worden gebruikt. De communicatie via de vatting maakt ook Dual Pixel Focus Guide mogelijk, waarmee de bruikbaarheid en de nauwkeurigheid verbeteren bij het handmatig scherpstellen. Dit is vooral handig voor het nauwkeurig scherpstellen bij 4K-opnamen met een full-frame camera.

Veelzijdig, overal inzetbaar

De CN-E20-50MM T2.4 L F / FP en CN-E45-135MM T2.4 L F / FP zijn allebei verkrijgbaar met een EF- of PLvatting – de vattingen zijn verwisselbaar, zowel via erkende leveranciers als via Canon’s eigen servicecentrai – en bieden ruime compatibiliteitsmogelijkheden voor filmmakers die allround actief zijn – van dramaproducties tot high-end bioscoopproducties. De Flex Zoom lenzen hebben beide een identieke vormgeving, een consistente frontdiameter, dezelfde tandwielposities en draaihoeken, en tot slot een robuuste duurzaamheid. Deze consistentie maakt beide lenzen perfect voor professioneel gebruik binnen een scala aan opnameomgevingen. De scherpstel-, zoom- en diafragmaringen zijn voorzien van industriestandaard tandwielen en een pitch van 0,8 mm. Daarmee zijn de lenzen geschikt voor accessoires van derden, zoals een volg focus systeem en diverse aandrijvingen. Bovendien zijn de lenzen voorzien van lichtgevende (glow in the dark) metrische en imperial markeringen voor eenvoudige bediening bij weinig omgevingslicht. De Flex Zoom lenzen zijn ontworpen en gebouwd voor een lange levensduur, hebben een eersteklas design met hoogwaardige optiek en duurzame componenten. Met hun snelle en precieze bediening zijn ze overal inzetbaar voor alle professionele filmproducties.

Prijzen en beschikbaarheid

De CN-E20-50MM T2.4 L F / FP en CN-E45-135MM T2.4 L F / FP zijn vanaf juni en oktober verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van €22.699,00. Ga voor meer informatie over de CN-E20-50MM T2.4 L F / FP of CN-E45-135MM T2.4 L F / FP naar www.canon.nl. Canon kondigt vandaag ook de introductie aan van de nieuwste 4K broadcast tv-lens, de UHD DIGISUPER 122AF, met een fascinerende zoomverhouding van 122x en met Canon’s geavanceerde Auto Focus technologie, waarmee deze lens een enorm brandpuntbereik van 8.2 – 1000mm heeft. Ook maakt Canon bekend dat er een firmware-update komt voor haar professionele referentiebeeldscherm – de DP-V1830 – die 4K HDR kwaliteitsbeheer ondersteunt voor high-end bioscoop- en broadcastproducties. Beide komen in juli 2022 beschikbaar voor gebruikers.

CN-E20-50MM T2.4 L F / FP en CN-E45-135MM T2.4 L F / FP – de belangrijkste kenmerken:

• Ontworpen voor full-frame sensoren • Constant T2.4 en groot bereik aan brandpuntsafstanden • Geavanceerde lens-metadata ondersteuning voor Cooke /i Technology TM, Zeiss eXtended Data TM en EF-vatting • Modulair systeem voor lensvatting (ondersteunt EF/PL-vattingen) • 11 diafragmalamellen voor prachtige achtergrondonscherpte • Ondersteunt 4K- en 8K-producties • Robuust en compact ontwerp (ca. 3,3 kg)

Lees voortgang

Delen met anderen