Canon breidt Cinema-portfolio uit met twee nieuwe Flex Zoom-lenzen en kondigt updates aan voor Cinema EOS-camera’s

Canon breidt Cinema-portfolio uit met twee nieuwe Flex Zoom-lenzen en kondigt updates aan voor Cinema EOS-camera’s

Canon kondigt de introductie aan van twee Super 35mm-lenzen voor hoogwaardige 4K-, 8K- en HDR-bioscoopproducties die haar Flex Zoom-portfolio verder uitbreiden. De CN-E14-35mm T1.7 L, een groothoek 14-35mm zoomlens en de CN-E31.5-95mm T1.7 L, een mid-focal lens met een zoombereik van 31.5-95mm, bieden beide indrukwekkende optische prestaties om een breed scala aan toepassingen en opnamescenario’s te ondersteunen.

De CN-E14-35mm T1.7 L en CN-E31.5-95mm T1.7 L zijn zeer veelzijdige en flexibele lenzen die geschikt zijn voor een breed scala aan scenario’s. Naast de verwisselbare vatting, waarmee de lens kan worden verwisseld tussen EF- en PL-vattingen, zijn deze lenzen de eerste in het Canon Cinema-portfolio die gebruikmaken van de verwisselbare relay-kit van Canon, waardoor ze kunnen wisselen van Super 35mm naar Full-Frame en weer terug. Dit kan plaatsvinden bij elk door Canon geautoriseerd servicecentrum[i]. De CN-E14-35mm T1.7 L en CN-E31.5-95mm T1.7 L wegen respectievelijk slechts 3,3 kg en 3,5 kg. Met het compacte, lichtgewicht design zijn ze perfect voor veelzijdige opnamen in krappe opname-omgevingen.

Daarnaast kondigt Canon ook een reeks firmware-updates aan om de mogelijkheden van de EOS R5 C, EOS C70, EOS C300 Mark III en EOS C500 Mark II camera’s nog verder te verbeteren en uit te breiden. Tot slot breidt Canon met ingang van vandaag de functionaliteit van haar PTZ-camera’s uit met twee nieuwe apps die beschikbaar zijn via haar Add-On Applications System. Daarmee kunnen gebruikers nieuwe functionaliteiten toevoegen voor videoproducties.

In de bijlage kun je de volledige persberichten terugvinden. Deze informatie zal ook spoedig in ons online perscentrum verschijnen.

Lees voortgang

Delen met anderen