Canon breidt multi-cameraconfiguraties uit met een firmware-update voor de XF605 videocamera

Canon breidt multi-cameraconfiguraties uit met een firmware-update voor de XF605 videocamera

Canon Europe kondigt een firmware-update aan voor de XF605. De firmware v1.0.1.1biedt broadcasters en content creators die werken met de XF605 – een professionele videocamera ontworpen voor solo-shooters – nog meer veelzijdige opnamemogelijkheden voor een nog hogere efficiëntie en kwaliteit.

Gestroomlijnde workflows

Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar live- en remote-producties voegt deze nieuwe firmware-update het Canon XC-protocol toe, waardoor de XF605 samen met andere compatibele Canon-producten kan werken binnen een multi-cameraopstelling. Door de hoge prestaties van deze camera te combineren met geavanceerde netwerktechnologieën, kunnen broadcasters de XF605 naadloos in hun opstellingen integreren en ISO, diafragma, Custom Picture en AF van alle camera’s vanaf één centraal punt instellen. Firmware v1.0.1.1 biedt ook een nieuwe 4K Intra 60P/50P opname-mogelijkheid naast XF-AVC Intra 410Mbps, waardoor een lichtgewicht codec van hoge kwaliteit ontstaat die helpt om de opslagkosten te minimaliseren en de bestandsoverdracht te versnellen.

Verbeterde videomogelijkheden

Dankzij Canon’s Dual Pixel CMOS AF kunnen gebruikers nu ook profiteren van de voordelen van AF met gezichts- en oogdetectie en van trackingi bij zowel fast- als slow-motion opnamen – perfect voor het vastleggen van snelle actiescènes. Voor nog meer opnamemogelijkheden voegt de firmware-update nu ook ondersteuning voor vertical shooting toe, een functie die voor het eerst beschikbaar was bij de EOS C70. Dit is ideaal voor narrowcasting, wanneer content creators 4K-opnamen in portret-oriëntatie moeten maken. Voor een eenvoudige bediening in de verticale opnamemodus veranderen de weergave en het menuscherm van oriëntatie.

Naadloze bediening

De nieuwe firmware v1.0.1.1 geeft tot slot de mogelijkheid om voortaan alle vier de audiokanalen te laten volgen in de meterweergave op het scherm. Gebruikers kunnen nu ook de elfde toewijsbare knop op de XF605 selecteren als opnameknop – ideaal voor opnamen met behulp van een statief of bij opnamen in portret-oriëntatie. Daarnaast is een nieuwe functie toegevoegd die de geselecteerde opnamestand onthoudt bij het omschakelen van standaard naar slow-motion en fast-motion opnamen.

Beschikbaarheid

In reactie op de feedback van eindgebruikers en de steeds vaker voorkomende toepassing van multi-cameraopstellingen voor live- en remote-producties, verhoogt de nieuwe firmware de prestaties van de XF605 en is het nog gemakkelijker om deze professionele videocamera in multi-cameraopstellingen te integreren. De XF605 v1.0.1.1 firmware-update is eenvoudig te downloaden via www.canon.nl/support.

Lees voortgang

Delen met anderen