Canon brengt de precisie en eenvoud van de EOS R3 naar de EOS R5, R6 en de 1D X Mark III dankzij nieuwe firmware updates

Canon brengt de precisie en eenvoud van de EOS R3 naar de EOS R5, R6 en de 1D X Mark III dankzij nieuwe firmware updates

Canon Europe heeft nieuwe firmware updates aangekondigd voor de EOS R5 (firmware v1.50), EOS R6 (firmware v1.50) en EOS-1D X Mark III (firmware v1.60). In navolging van de recente introductie van de EOS R3, de perfecte camera voor sport- en reportagefotografie, vergroot Canon nu ook de mogelijkheden van haar andere professionele camera’s met verbeterde detectie, naadloze bestands-overdracht en een geoptimaliseerde ondersteuning voor lenzen.

Ongeëvenaarde detectie voor het volgen van een onderwerp

Deze update zorgt bij zowel de EOS R5 als EOS R6 voor een verbeterde herkenning van onderwerpen. Gebruikers van deze camera’s kunnen nu “voertuigen” als hoofdonderwerp selecteren. Dankzij deze optie, die is overgenomen van de EOS R3, kunnen camera’s raceauto’s en motoren volgen. De update optimaliseert daarnaast ook de algemene AF-tracking van mensen, met verbeterde oog- en gezichtsdetectie, zelfs wanner het onderwerp een masker draagt, en voegt daar lichaamsdetectie aan toe. De firmware vergroot de detectiemogelijkheden van de EOS-1D X Mark III voor wintersporten dankzij een verbeterde hoofddetectie wanneer een skibril en helm wordt gedragen.

Vereenvoudigde bediening voor gestroomlijnde workflows

Voor professionele fotografen geldt dat hun camera een verlengstuk van henzelf moet zijn, met naadloze en intuïtieve functies om hen te helpen de opname te maken die ze in hun hoofd hebben. Deze firmware update geeft gebruikers van een EOS R5 en EOS R6 de mogelijkheid om in Live View een aangepaste witbalans in te stellen, waardoor de handmatige witbalansregeling nog verder wordt gestroomlijnd. Voor alle modellen geldt dat de firmware ervoor zorgt dat fotografen niet per ongeluk bestanden kunnen overzetten door op de multi-controller te drukken wanneer “Transfer with SET” is ingesteld voor FTP-overdracht. In het verleden had de EOS-1D X Mark III aparte knoppen voor spraakmemo en beeldbeoordeling, maar met de nieuwe, toegevoegde instellingen kunnen fotografen nu één knop gebruiken om beide functies tegelijk uit te voeren.

Verbeterde ondersteuning voor lenzen

Het assortiment RF-lenzen blijft groeien en dit stelt professionele fotografen in staat nieuwe mogelijkheden met hun camera’s te ontdekken. Dankzij deze allernieuwste update is de EOS R5 nu compatibel met Canon’s EOS VR SYSTEM en de RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE lens, zodat content creators gemakkelijk fascinerende opnamen voor virtual reality kunnen maken. De update biedt ook full-time handmatige ondersteuning voor de RF 70-200mm F4L IS USM1, zelfs als AF is geselecteerd.

1 Voor de RF 70-200mm F4L IS USM is ook een firmware-update vereist. Deze wordt tegelijk uitgebracht met de EOS R5 en EOS R6.

Beschikbaarheid

De firmware-updates voor de EOS R5, EOS R6 en EOS-1D X Mark III zijn vanaf 2 december 2021 te downloaden via de supportpagina van Canon: www.canon.nl/support/

Lees voortgang

Delen met anderen