Canon introduceert nieuwe PTZ-camera, de CR-N100 4K, en een professionele PTZ-controller

Canon introduceert nieuwe PTZ-camera, de CR-N100 4K, en een professionele PTZ-controller

Canon Europe kondigt de CR-N100 aan, een indoor 4K pan-tilt-zoom-camera. Dit is het zesde model in de serie PTZ-camera’s, speciaal ontworpen voor het maken van video-opnamen van hoge kwaliteit en naadloze integratie in een multi-camerasysteem. Als aanvulling op deze nieuwste camera-release introduceert Canon de RC-IP1000, een professionele PTZ-controller voor broadcasts en live-events. Canon lanceert bovendien haar nieuwe Multi-camera Management Application, een app om de management-workflow van meerdere PTZ-camera’s gemakkelijker te maken.

Met de toevoeging van de CR-N100 aan Canon’s assortiment remote camera’s hebben klanten nu een grotere keuze uit producten die een breed scala aan toepassingen ondersteunen – van professionele videoproducties tot contentcreatie door bedrijven, lokale overheden en onderwijsinstellingen.

CR-N100

De CR-N100 blinkt uit in beeldkwaliteit en biedt voor zijn prijs ongeëvenaarde veelzijdigheid en prestaties. De camera is uitgerust met een 1/2.3-type 4K CMOS-sensor, een DIGIC DV6-processor en een krachtig optisch 20x zoomobjectief voor kristalheldere opnamen in 4K UHD-resolutie met uitzonderlijke details en oversampled HD-video. Nu online vergaderingen, lezingen, evenementen en seminars steeds normaler worden, groeit de behoefte aan livestreaming en video-opnametechnologie. De CR-N100-camera heeft vier verschillende ‘scènemodi’, namelijk Portret, Sport, Low-light en Spotlight.

Gebruikers kunnen uit deze modi kiezen om de best mogelijke visuele expressies te creëren voor hun onderwerp. Het geavanceerde autofocussysteem combineert contrastdetectie-AF met AF-fasedetectie voor een snelle en nauwkeurige scherpstelling van het onderwerp, zelfs bij weinig licht. De CR-N100 is bovendien compatibel met Canon’s Auto Tracking-App1 die als add-on applicatie een ongeëvenaarde flexibiliteit biedt. Hierdoor kan de camera automatisch de hoofdspreker volgen zonder tussenkomst van een camera-operator.

De camera ondersteunt ook de Multi-camera Management-App waarmee batchconfiguratie, beheer en monitoring van maximaal 200 camera’s mogelijk is, zodat grootschalige systemen in omgevingen zoals bedrijven, lokale overheden en onderwijsinstellingen efficiënt zijn te gebruiken. Al deze features, in combinatie met de prijsstelling van de camera, zorgen voor een budgetvriendelijke maar toch kwalitatief hoogwaardige, geautomatiseerde oplossing.

Belangrijkste features van de CR-N100:

• 4K30P video-opname met hoge beeldkwaliteit

• 20x optische zoomlens met brandpuntsafstand van 29,3 – 601 mm (35 mm filmequivalent)

• Hybrid Auto Focus met gezichtsdetectie en -tracking

• Intelligente auto-tracking1

Lees voortgang

Delen met anderen